Puutarhani värit 8: Voiko fuksiaa vahvempaa olla?

Kasvihormoni

Tämän viikon väri on yksi suosikeistani pihalla. Se on vahva ja erottuu vihreästä hyvin mutta vaaleamman sävyn kanssa se taipuu pehmeäksi ja jopa hempeäksi kokonaisuudeksi. Värin nimitys vaihtelee sen mukaan, kuka puhuu: minä kutsun tätä väriä mielelläni fuksian punaiseksi.

Ylärivissä laukkaneilikka menestyy karussa ympäristössä. Meillä sen vieressä kasvaa hopeatäpläpeippiä, joka kukkii yhtä aikaa saman värisin mutta erilaisin kukinnoin. Kolmikon täyedentää reunuskasvina kasvava tuoksukurjenpolvi, joka tuo paitsi sävyn, myös tuoksun mukanaan.

Yläpuolella on ukkolaukka, jota hehkutin myös maanantaina. Verikurjenpolvi löytyy keskeltä, se on laukkaneilikan kanssa samanlaisissa kuivissa kivikoissa menestyvä ja hehkuva kasvi. Viimeisessä kuvassa on yksivuotinen leijonankita, joka tuottaa kukkavarren toisensa perään, kunhan vaan pääsee kasvun vauhtiin.

Ihanaa väri-iloittelua!

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Haalea liila

Kellertävä kerma

Monikasvoinen vihreä

Alkukesän vaaleanpunainen

Kesän hempeysväri

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Ai miten ihania! Jos väreistäsi pitäisi äänestää yksi, niin taitaisin antaa ääneni tälle, vaikka muutkin ovat olleet ihania. Pitäisiköhän taas kokeilla itsekin tuota laukkaneilikkaa. Tavallisessa kukkapenkissä en ole saanut sitä selviämään, mutta taitaakin olla enemmän kivikkokasvi.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Jep, aurinkoon ja soraan (pienellä turvelisällä) vaan kasvamaan, niin loiste on taattu - kokeile vaan uudestaan!

Kommentoi