Mun back to basics

Loma alkoi

Edessä kaksi viikkoa vapaata. Säiden kanssa ei kovasti taida olla juhlimista. Onneksi lomasuunnitelmat eivät ole erityisen sääriippuvaisia tänä vuonna!

Suunnitelmissa on tosiaan lähinnä jatkaa samaa arkea avon kanssa kuin normaalistikin sillä erotuksella, ettei käydä töissä.

Itsellä työssäkäynnin tilalle olisi tarkoitus astua panostaminen blogiin ja Instagramiin, lenkkeily ja pihatyöt (mummolassa siis – oma piha vielä puuttuu), verkkokurssittelu ja muutamiin kirjoihin perehtyminen.

Kuka tietää, jos keksitään joku aivan spontaani tempaus johonkin kohtaan, mutta en pidä ollenkaan välttämättömänä, että olisi nyt mitään ihmeempää ohjelmaa tai suunnitelmaa. Mennään tässä vähän fiiliksen ja sään mukaan – ja nyt on ihan hyvä juuri näin.

Kahden viikon edestä jää vielä minulle lomapäiviä jemmaan. Vähän elättelen toiveita, että ne käytettäisiin taas talvella karkaamiseen etelän valoon ja lämpöön.

Nyt on kuitenkin sellainen olo, ettei välttämättä kaipaile mitään aivan erityistä rentoutumista, rauhoittumista enkä niin ohjelmaa ja hemmotteluakaan. Ehkä se johtuu siitä, että meillä oli tämä koronakevät. Ehkä se johtuu siitä, että olen vain osa-aikaisesti työllistetty ja on melkein kuin olisin puoliksi lomalla kaiken aikaa. Töissäkään ei ole mitenkään kuormittavaa, raskasta tai stressaavaa. Tässä kohtaa akut tuntuvat valmiiksi melko ladatuilta. Siitä talven jaksamisesta enemmän olen huolissani.

Mitä tulee blogiin

…ja oikeastaan myös muihin tavoitteisiin, meneillään on nyt tällainen back to basics eli paluu perusasioihin. Olen tässä koittanut muistutella itselleni sitä ajatusta, joka synnytti tämän blogin ja jatkossa palaan enemmän takaisin sen ajatuksen äärelle ja keskityn siihen.

Noin puolitoista vuotta sitten sain kipinän lähteä pudottamaan vuosien varrella matkaan kertyneitä liikakilojani. Hain netistä aiheeseen inspiraatiota ja voimaannusta, käytyjä kamppailuja ja onnistumistarinoita. Halusin lukea muiden ihmisten juttuja, jotka olivat tai olivat olleet samankaltaisella matkalla omassa elämässään. Löysin blogeja ja bloggaajia. Heidän kuulumisiaan ja ajatuksiaan ja muutostarinoitaan lukemalla pääsin jotenkin virittäytymään oikeaan mielentilaan.

Samalla huomasin, että mitään ihmeellistä ei tarvittu: oli vain mukava seurailla näitä tällaisia, kun itsekin oli painonpudotusmatkalla. Ihan tavallisista ihmisistä ja elämistä sitä halusi silloin lukea!

Päätin perustaa blogin myös oman painonpudotusmatkani ja elämäntapamuutokseni ympärille, koska itse asiassa kyllä, jollekulle se saattaa antaa jotakin jopa tämä minunkin matkani, jos vain sen jaan.

Ajatus oli alkaa pitää ikään kuin julkista painonpudotuspäiväkirjaa. Tämä oli se alkuperäinen ajatus ja enemmän siihen suuntaan haluan taas palata. Keskittyä kunnolla yhteen asiaan kerrallaan.

Jossain vaiheessa matkan varrella

…ikään kuin eksyin ja melkein unohdin, mitä olin tekemässä. Nyt sitten aloitin aivan alusta 16.5.2020 tekemällä Healthy Wage -”vedon”.

Niille, jotka löysivät tiensä mukaan vasta nyt, palkinnon voittamiseksi olen siis sitoutunut pudottamaan 20 kiloa yhdeksässä kuukaudessa. Tämän on tarkoitus tuoda lisämotivaatiota ylipainon hävittämiseen. Voin myös hävitä rahaa ”peliin” asettamani panoksen verran tavoitteessa epäonnistumalla. Tässä vaiheessa 4 kg on pudotettu ja 16 kg jäljellä.

Tämä painonpudotustavoite on nyt korkea prioriteettini, tätä tullaan työstämään ja olen tähän sitoutunut. Tästä myös siis tulen paljon tuottamaan sisältöä ainakin ensi helmikuulle saakka.

Olen jäsennellyt uusiksi asiat mielessäni ja muistuttanut itseäni siitä, miksi ensisijaisesti bloggaan ja keille bloggaan. Yritän pitää itseni nyt fokusoituneena.

Auttaa myös ennen kaikkea itseäni tosi paljon joka päivä miettiä tätä tavoitetta ja siihen liittyviä mietteitä. Haluan, että se pysyy mielessä joka päivä, on mielessä ensimmäisenä, kun herään. Nyt ei saa unohtaa, mitä ollaan tekemässä ja miksi.

Uusi ”yhteisö” on syntymässä!

Tässä samaan aikaan olen löytänyt uusia seuraajia ja seurattavia ja sitä kautta tullut muistutetuksi, mikä se oli se juttu tässä hommassa. Vertaistuki!

Ihana keskustella ihmisten kanssa, joilla on samoja haasteita ja mietteitä kuin itsellä! Meillä on heti jotain yhteistä ja puhuttavaa. Voidaan tsempata toinen toistamme. Iloita toistemme puolesta, kun tulee onnistumisia. Rohkaista, kun toinen tuntee olonsa lannistuneeksi. Vaihtaa resepti-idiksiä.

On suorastaan hämmentävää löytää näitä ihmisiä, joilla on ihan samat kokemukset ja näkökulmat näihin juttuihin tänä päivänä kuin minullakin nyt.

Instagramissa seurailen monen muutosmatkaa, luen mietteitä ja oivalluksia – ja ne ovat useimmat niin tuttuja! Tuntuu, että olemme kaikki kokeneet tarpeeksi ja tehneet matkan varrella virheitäkin, että lopulta päädymme tekemään samat oivallukset ja ajattelumme on vihdoin muuttunut tähän suuntaan, missä se on nyt. Ja näin on hyvä.

Tänne piti päästä. Tämä on se paikka, missä onnistumisia voi alkaa tapahtua ja hyviä, pysyviä muutoksia. Tarvittavat virheet ja oivallukset on tehty ja lopulta pään päällä syttyy lamppu, tulee valaistus: on syntynyt ymmärrys siitä, miten haluat suhtautua asioihin, miten kannattaa ajatella ja mikä on oman projektin toimiva toteutustapa.

-Tanja

Lisää aiheeseen liittyviä postauksia

Healthy Wage -haasteeni starttasi

Healthy Wage -haasteeni alkutaival (ensimmäiset 2 kk)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *