Apua, tukka läks!

50898523_475778572951494_8940796049572757504_n.jpgNyt jos koskaan on aika päästä kampaajalle! tuumasin eilen hetken silmäiltyäni peilikuvaani.

Viimeisen puolivuotta olen tavoitellut upeaa platinanvaaleaa tukkaa. Nyt tukasta oli tullut kyllä kaikkea muuta kuin upea. Tunnustelin surkeana sitä onnetonta haperoa, joksi hiukseni olivat muuttuneet. Se toi mieleeni lähinnä auringon rutikuivaksi paahtaman nurmikon. Tämä ei ollut enää pelastettavissa. Mitään ei ollut tehtävissä niin, että hiusten pituudet olisivat vielä elpyneet. Kaikkea oli yritetty. Olin aivan kyllästynyt alati katkeileviin hiuksiini. Katkeillessaan hiukset repeytyivät irti aina hiuksen puolivälistä ja pituudet olivat jo kauttaaltaan rikkonaiset. En voi enää elää tämän kanssa, päätin ja tartuin samantien tuumasta toimeen ja varasin itselleni hiustenleikkuuajan Timmasta.

Timma on viime hetken ajanvarauspalvelu hius-, kauneus- ja hierontapalveluihin, joka toimii lähes kaikissa Suomen suurimmista kaupungeista. Timmasta tällaisen viime hetkellä varatun palvelun saa normaalihintaa edullisemmin. Tämä sopi vallan erinomaisesti niin lompakolleni kuin tähän lyhyen varoitusajan tarpeeseen. Olen töissä Espoon Matinkylän tuntumassa. Tarkistin Timmasta seudun sopivat, vapaat iltapäiväajat ja valitsin niistä sen edullisimman. Hiusten uudelle muotoonleikkaukselle tuli hintaa 34e, kun varauksen teki Timman kautta saman päivän aamuna. Huvikseni tarkistin vielä, mitä olisi maksanut, jos saman varauksen olisi tehnyt 2,5h ennen ajan alkua. Kahdeksan euroa olisin vielä voinut säästää, jos olisin malttanut odottaa hetken ajanvarauksen kanssa – toki siinä samalla olisin ottanut riskin, että ajat viedään käsistä.

Kampaamossa minua odotti hienoinen yllätys, kun käsitin, ettei kampaajani puhunut suomea. Eihän tuo nyt sinänsä haittaa. Olisin vain mielelläni kuullut tästä etukäteen, niin olisin ehtinyt vähän miettimään ennen sisään astumista, kuinka esittäisin toiveeni parhaimmin englanniksi.

Omasta hiussuortuvastani kampaaja pyysi minua näyttämään, mikä olisi minusta sopiva pituus uudelle kampaukselle. Näytin kyllä viitisen senttiä pidempää mittaa, mitä lopulta minulle jääneistä hiuksista oli sen kaikkein pisimmän osion pituus edessä. Ja takaa vedettiinkin sitten aivan lyhyeksi. O-ou, ajattelin ja kavahdin vähän, kun tajusin niskaani siistittävän koneella. Arvasin, että nyt menee todella lyhyeksi. Kuulemma näyttää paremmalta, jos takaa vedetään tällä tavoin lyhyemmäksi. Ja tämä malli on ilmeisesti sopiva kasvoihini. Oletko nyt aivan varma? Kai ymmärrät, etten voi enää piileskellä hiusteni takana ?

Katselin hivenen kauhuissani, kun viisitoistasenttiset hiusosiot putoilivat lattialle. Mutta kas, siinä ne jo menivätkin! Anna niiden mennä. Ne olivat surkeassa jamassa. Niiden täytyi antaa mennä. Sinähän halusit huonot pois! Lopputuloksesta tulee nyt hänen visionsa mukainen. Luovutat tämän nyt ammattilaisen käsiin ja luotat hänen ammattimaiseen näkemykseensä. 

51148759_2229868390666516_8929916961836498944_n.jpg

-”So what do you think?”

-”It’s quite…short. But it’s ok! The condition was so terrible it all had to go!”

-”Want me to do something differently?”

Not unless you can make my hair just magically grow back right now!

-”Nope. I think we are done. Please leave it the way it is.”

Ne kasvaa takaisin. Ne kasvaa takaisin. Ne kasvaa takaisin ja sitten et Tanja jumalauta tuhoa niitä enää värinpoistoilla!

Kuvat: Tanja Burtsoff

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *