Change 9: Kuinka pääsin elämäntapamuutoksessa alkuun

Kolmisen viikkoa sitten aloitin suuren painonpudotusmissioni, mutta ennen kaikkea aloitin elämäntaparemontin ja matkan kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aivan ensimmäisenä työn alle lähti ruokailutottumukset. Matkaan lähdettiin Forever Living Productsin Change 9-ohjelmalla, jonka avulla ja aikana pudotin ensimmäiset 4,7 kg ja pääsin hyvään alkuun uusissa, tasapainoisemmissa ja järkevämmissä ruokailutottumuksissa. Mielestäni tähän ohjelma antaakin mainion pohjan. Change 9 onkin nimenomaan kehitetty uuden, terveemmän elämän aloitteluun ja aktivoimaan aineenvaihduntaa.

Miksi valintani oli Change 9?

Kyseessä oli minulle oikeastaan vanha tuttavuus: tämä oli nyt toinen kertani kyseisen ohjelman parissa. Jo ensimmäisellä kerralla pari vuotta taaksepäin sain ohjelmalla aikaan hienot tulokset ja totesin ohjelman sopivan minulle enemmän kuin hyvin. Kokemus olikin siinä määrin positiivinen, että halusin ottaa vielä uusinnankin siitäkin huolimatta, ettei ohjelma ole mikään ihan halpa. Kyllä se ainakin minun laihaan lompakkooni teki tuntuvan loven, mutta mielestäni tämä oli yksinkertaisesti sen arvoista. Tämä oli nyt harkittu panostus itseen ja lahja itselle, jota en kadu kyllä pätkääkään!

C9VanillaDK_SE_FI pieni.jpgMillainen ohjelma on kyseessä?

Kyseessä on tuotepaketti, jolla toteutetaan yhdeksän päivän ohjelma. C9 on osa Forever F.I.T.-elämäntapaohjelmaa, mutta toimii myös mainiosti itsenäisenä puhdistuskuurina, aineenvaihdunnan aktivaattorina ja 9 päivän tehodiettinä. Pakkaus koostuu Foreverin tarkoin valituista ravintolisistä, jotka optimaalisesti tukevat uutta elämäntapaasi. Lisäksi mukana tulee selkeä ohjekirja, joka pitää sisällään toteutettavan ohjelman, opastaa, kannustaa ja inspiroi sinua matkallasi kohti terveempiä elämäntapoja. Pakettiin kuuluu myös shaker ja mittanauha tulosten seuraamiseksi. Ohjelma ei välttämättä sovellu himotreenaajille tai jos he haluavat tämän vetää, heidän on raskaimmista liikunnallisista ponnisteluista parempi pidättäytyä näiden yhdeksän päivän ajan. Ohjelman aikana ei ole tarkoitus mitään raskasta liikuntaa harrastaakaan. Liikunnaksi ohjelman ajalle suositellaan 30 minuuttia päivässä kevyttä liikuntaa kuten kävelyä tai joogaa.

Mitä tuotteita tarkalleen kuuluu pakettiin ja miksi?

Valintasi mukaan pakettiin kuuluu joko Forever Ultra™ Vanilla tai Forever Ultra™ Chocolate. Kyseessä on siis saman tuotteen kaksi eri makuvaihtoehtoa. Itse olen näistä varsin mieltynyt vanilian makuun. Suklaata en ole tainnut maistaakaan. Kyseessä on siis jauhe, joka rasvattomaan maitoon sekoitettuna on täysipainoinen ateriankorvike. Se sisältää laadukasta soijaproteiinia, tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Tulet helposti kylläiseksi ja samalla tiedät tarkalleen, kuinka paljon kaloreita olet saanut. Itse teen shaken tai ”pirtelön” yleensä Alpro Soya kevyt juomaan ja mielestäni tuloksena on täyteläinen ja melko herkullinenkin juoma. Suosittelen lämpimästi!

DSC_8226_extra_small.jpg

Pakkaukseen kuuluu Forever Fiberiä, sillä ravintokuidut ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Tämä tuote auttaa sinua lisäämään kuitua ruokavalioosi ilman turhia kaloreita. Forever Fiber™ nautitaan sekoitettuna veteen tai muuhun juomaan.

DSC_8234_extra_small.jpg

Forever Therm™ kuuluu tuotepakettiin. Se sisältää valikoituja vitamiineja: C-, B2-, B6- ja B12-vitamiini sekä pantoteenihappo edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tämän tiukan, paastomaisen kuurin aikana Forever Therm™ auttaa jaksamaan ja pitää energia-aineenvaihdunnan käynnissä.

50077658_2201954620121285_9151611624488960000_n.jpg

Pakkauksessa on tietenkin mukana Foreverin suurinta myyntisuosikkia eli Forever Aloe Vera Geliä. Luonnollinen Aloe vera -juoma koostuu käsin poimitun Aloe veran hienoimmasta sisägeelistä.

DSC_8245_extra_small.jpg

Mukana tuleva vihko on näppärä väline ohjelman etenemisen ja tulosten seuraamiseen. Addiktoiduinkin niin paljon juotujen vesilasillisten boksien rastittamiseen, että nykyäänkin minulla on vihko ja vihkossa kahdeksan boksia, joista yhden mustaan aina juotuani lasillisen vettä!

50512865_224929318413204_7522269751586848768_n2.jpg

Omat kokemukseni? Millaiset tulokset? Plussat ja miinukset?

Minulle juuri tämän tyyppinen, valmiiksi annettu, selkeä ohjelma sopi erinomaisen hyvin. Tämä madalsi kynnystäni aloittaa muutos, kun ei tarvinnut heti alkuun tehdä sitä työtä, että ihan tosissaan perehtyisi ja miettisi ja suunnittelisi itselleen sen hyvin vähäkalorisen, mutta kuitenkin samalla monipuolisen, tasapainoisen ja ravitsevan ruokavalion. Minulla on kuitenkin täysi luottamus Foreverin tuotteisiin, ohjelmiin ja ammattitaitoon niiden takana. <3

Kuten aiemmin mainitsin, tämä paketti ei ole ihan halpa. Minun persaukisessa tilanteessani voin sanoa rehellisesti, että kyllä tämän maksaminen kirpaisi ja se oli heti suoraan pois muusta. Tällainen tuntuva rahallinen investointi kuitenkin osaltaan myös auttoi sitoutumista ohjelman tunnolliseen seuraamiseen ja lipsumattomuuteen. Todellakin suhtauduin tähän vakavasti ja halusin saada tästä täydet hyödyt irti ja rahoilleni vastinetta! Ja sainhan minä.

Oli oikeastaan aika ihanaa, kun ei tarvinnut pohtia syömisiä sen enempää. Sen kuin vain tarkisti vihkosta, milloin oli aika syödä ja mitä ja kuinka paljon ja toimi sitten sen mukaan. Kuinka helpoksi tehty! Täytyi vain pitää huolta siitä, että tarvittava ravinto oli aina saatavilla, kun oli aika. Tämä säästi arjessa ihan hurjasti aikaa ja vaivaa. Kokemukseni mukaan asiat kannattaakin tehdä itselleen aina niin helpoksi kuin suinkin mahdollista. Sekin oli oikeastaan vain helpotus, kun ei tarvinnut mietiskellä, mitähän ihmettä minun tekisi mieli oikein syödä. Itse asiassa lähinnä ärsyynnyin, kun vihko alkoi antaa minulle enemmän vapauksia kuten vapauden muodostaa itselleni kuudensadan kalorin ateria päivässä. En olisi edes halunnut. Taas piti alkaa suunnitella, miettiä ja keksiä itse ruokia! Toki vihko tarjosi muutamankin valmiin esimerkkiaterian.

Lopulta päivä 9 koitti aivan liian pian ja minun piti syödä 600 kcal ateria päivälliseksi ja vielä illalla 300 kcal ateria muun ohjelman lisäksi. Olisin vielä mielelläni jatkanut tuota aikaisempaa tiukkaa linjaa ja valmista ohjelmaa. Se oli niin fantastisen vaivatonta! Oman aikansa ja energiansa sai suunnata ihan muualle, kun syömisiä ei tarvinnut enää arpoa. Pidinkin huolen siitä, että minulla oli koko ajan riittävästi tekemistä ja pidin itseni sopivan kiireisenä: näin harhautin itseni miettimästä ollenkaan mahdollisia mielitekoja. Nämä kaiken maailman mieliteotkin huomattavasti vähenivät, lähes katosivat kokonaan ohjelman aikana. Kaiken kaikkiaan 9 päivää menivät minulla aivan älyttömän nopeasti. Hämmästelin vain, että nytkö tämä jo loppuikin!

Ohjelma sopi myös hyvin elämäntilanteeseeni sen puolesta, että liikuntaa ei juurikaan vaadittu. Siten muutos verrattuna aikaisempaan elämääni ei ollut liian shokeeraava ja vaatinut suuria ponnisteluja ja aivan kaiken täydellistä mullistumista heti yhdellä kertaa. Viime aikoina minulla on ollut kyllä päivät aivan täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Blogin aktiivinen pitäminen vie sekin huomattavan osan aikaa päivistäni. Vaikka tämä on jotain, mistä nautin ja mitä haluan tehdä, silti minulle tuottaisi stressiä, jos alkaisi näyttää siltä, ettei aikaa säännöllisille julkaisuille vain tahdo enää löytyä (tavoitteeni on nyt se vähintään 2 julkaisua viikossa). Se on LÖYDYTTÄVÄ ja tästä en tingi. Myös aikaa keramiikan teolle on löydyttävä joka viikko useampikin tunti. Tästäkään en suostu tinkimään.

Toisin sanoin juuri nyt minulle tuottaisi liikaa stressiä, jos pitäisi jotain erillisiä liikuntatuokioitakin vielä sovittaa väkisin toiminnantäyteisiin päiviini. Liika on liikaa. Ei liikaa kerralla. Ei heti kaikkea kerralla. Muuten koko homma tulee vielä takuuvarmasti levähtämään käsiin. Tämä 30 minuuttia päivässä kevyttä liikuntaa kuten kävelyä tai joogaa vaatimus oli nykyiseen elämäntilanteeseeni vielä ihan sopiva ja tuli jo aika luonnostaankin ihan työmatkojen yhteydessä.

C9 ei tosiaan ollut minulle ollenkaan mikään paha nakki eikä minun ollut sitä lainkaan vaikea noudattaa. En kokenut mitenkään näkeväni järjetöntä nälkää ja tunsin oloni suurimman osan aikaa pirteäksi ja hyväntuuliseksi.

Oli tosi motivoivaa ja kannustavaa nähdä ja tuntea painon suorastaan laskevan ihan silmissä! Minusta lähes viiden kilon pudotus yhdeksän päivän aikana ilman edes mitään suurempia liikunnallisia ponnisteluja on aivan mahtava tulos ja kun olokin oli vielä ihan mahtava, niin eipä ole valitettavaa!

Tiedän ja tunnen itseni siinä määrin, että tunnistan olevani jokseenkin kärsimätön: jaksan kyllä vetää vaikka tiukkaakin linjaa, kunhan näen jatkuvia tuloksia. Se innostaa ja kannustaa minua koko ajan jatkamaan tekemistäni. Jos taas vaikuttaa siltä, että oikein mitään ei tapahdu ja paino sen kun jumittaa paikallaan tekemisistäni huolimatta, se kyllä lannistaa nopeasti.

DSC_8257_extra_small.jpg

Vedenjuonnin tärkeys korostuu ohjelmassa. Ohjelman aikana vettä pitäisikin juoda vähintään kahdeksan lasillista päivässä, joka vastaisi noin kahta litraa. C9:n aikana aineenvaihdunta siis todellakin kiihtyy! Jatkuva pissahätä ja vessassa juokseminen meinasivat välillä alkaa käymään jo hermoille. Mutta pissalla juokseminen kannatti. Jo ohjelman toisena päivänä huomasin näkyvän ja tuntuvan eron aikaisempaan ylimääräisen nesteen poistuttua minusta ja turvotuksen laskettua. Kasvonpiirteeni tulivat selkeämmin esiin ja masu tuntui harvinaisen hyvältä. Olo oli ihanan keveä ja sitä oli kuin uusi ihminen! Näkyvää ja tuntuvaa tulosta saatiin siis jo kahdessa päivässä. Tämä jos mikä kannustaa vetämään ohjelman loppuun asti.

Mainittavaa on, että paketin tuotteet riittävät huomattavaksi pidemmäksi aikaa kuin 9 päivää: rahoilleen saa siis enemmänkin vastinetta kuin vain yhdeksän päivän ohjelman! Kaikki pakkauksen ravintolisätuotteet ovat myös yksittäisinä ostettavissa. 

Aikaisemmin miinusta olisin antanut siitä, ettei ohjelma ollut Forever Ultran osalta laktoositon, mutta nytpä se on sitäkin! Ohjelman voi vetää laktoosittomana ja gluteenittomana, mikä on aivan mahtavaa!! Ohjelma on hintava, mutta en lähtisi ehkä siitä kovasti valittamaan tai suureksi miinukseksi nimeämään: kun jokin on todella laadukasta ja hyväksi terveydelle, korkean hinnan voi ymmärtää ja antaa anteeksi. Varsinkin, kun tietää, kuinka vastuullisesti ja esimerkillisesti yritys todella toimii kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Jos haluaa korkealaatuista, eettisesti tuotettua, ekologista, kestävän kehityksen mukaista, ammattitaidolla alusta loppuun toteutettua, kyllä siitä usein joutuu maksamaan vähän enemmän. Tämä on ehkä vain hyväksyttävä.

FIT_logo_F15 (1).jpg

Sopiiko C9 myös sinulle?

En voi tietenkään taata, että C9-kokemus olisi sinulle samanlainen kuin omani, sillä ihmiset ovat todellakin yksilöllisiä ja se mikä ihanasti toimii yhdelle, ei välttämättä toimi aivan yhtä hienosti toiselle. Myös lähtöpaino vaikuttaa ohjelmasta saatuihin tuloksiin. On totta, että mitä enemmän ylimääräistä painoa on, sitä helpommin kehosi on valmis painosta myös luopumaan. Omasta kokemuksestani voin kuitenkin kertoa, että sain hyvin samanlaisen tuloksen ohjelmalla 2 vuotta sitten ja silloin lähtöpainoni oli 10 kg vähemmän kuin nyt. Silloinkin painoa tällä samalla 9 päivän ohjelmalla lähti 4 kg.

Entä sitten pysyykö tällaisella pikadietillä pudotettu paino poissa vai palautuuko se saman tien takaisin, kun ohjelma loppuu? Tämä riippuu aivan sinusta itsestäsi ja omasta toiminnastasi! C9-ohjelman aikana pudotettu paino ei kyllä mitenkään automaattisesti pomppaa saman tien takaisin, kun ohjelma loppuu. Ohjelman aikana pudotettu paino ei todellakaan ole silkkaa nestettä. Kokemukseni mukaan ohjelmalla saavutettu uusi painolukema on ihan sinun oikea, aito, uusi painosi. Ohjelman jälkeen samat lainalaisuudet pätevät, mitä elämässä yleensäkin: jos jatkuvasti saat enemmän energiaa ravinnostasi kuin mitä kulutat, tämä johtaa painonnousuun! Mikään ohjelma ei suojele sinua tältä. Tarkoitus ole missään nimessä, että ohjelman jälkeen palataan sitten takaisin siihen vanhaan, normaaliin tapaan, jos se sinun aikaisempi normaali tapasi on ollut lihomiseen johtavaa toimintaa. Pelkkää diettiä tarkoituksenmukaisempaa onkin tähdätä aina pysyvään elämäntapamuutokseen.

Siitä on kulunut kaksi viikkoa, kun ohjelma päättyi. Näiden kahden viikon aikana yksikään ohjelman aikana pudotetuista kiloista ei ole palautunut minulle takaisin. Olen vain koittanut tässä syödä järkevästi ja kohtuullisesti ja edelleen pidän syömisistäni kirjaa. Myös riittävää vedenjuontia olen jatkanut kiltisti. Mutta tulipa tuossa yhtenä päivänä ihan hampurilaisateriakin vedeltyä. Ei kyse olekaan koskaan yhdestä hampurilaisateriasta eikä edes yhdestä porsastelupäivästä. Sellainen ei paina vaakakupissa paljonkaan, jos sitä muuten syö sillain fiksusti ja kohtuudella.

forever logo pieni.jpgKiinnostuitko? Mistä saa ostaa?

Forever Living Products on suoramyyntiyritys. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteita ei myydä kivijalkamyymälöissä. Tuotteita halutessasi sinun tulee ottaa yhteyttä alueellasi toimivaan jälleenmyyjään. Lähimmät jälleenmyyjäsi löydät näppärästi Foreverin sivulta jälleenmyyjähakutoiminnon avulla. Mikäli kaipailet Forever-tuotteiden myyjää pääkaupunkiseudulla, minuunkin voi olla suoraan yhteydessä, ja silloin toimitan kaipaamasi tuotteet sinulle henkilökohtaisesti sinulle sopivaan ajankohtaan! Mikäli kaipaat apua löytääksesi omalla alueellasi toimivan myyjän, voit olla minuun yhteydessä silloinkin ja autan mielelläni sinua löytämään oman Forever-myyjäsi. 🙂

Foreverin tuotteilla on uskomaton (mutta tosi!) 90 päivän tyytyväisyystakuu. Tämä tarkoittaa, että jos et ole tyytyväinen ostokseesi syystä mistä tahansa, voit lähettää tuotteen takaisin jälleenmyyjälle 90 päivän kuluessa – käyttämättömänä tai täysin tai osin käytettynä – yhdessä kuittisi kanssa ja saat silloin rahasi takaisin.

Olemme ylpeitä tuotteistamme ja uskomme todella sinunkin pitävän niistä. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, saat tosiaankin rahasi takaisin! Voiko tällainen toiminta kannattaa? Kyllä se vain kannattaa! Forever toimii lähes 160 maassa kaikissa maanosissa ja on maailman suurin Aloe vera -tuotteiden viljelijä, valmistaja ja jakelija. 

Mikäli Forever tai sen tuotteet kiinnostavat, käy ihmeessä tutustumassa lähemmin vielä toimintaan täällä:

https://www.foreverliving.fi/

Minulla ei ole kuitenkaan sen suurempaa agendaa, tarvetta tai yritystä tässä nyt mainostaa blogissani Foreveria, Foreverin tuotteita tai itseäni niiden jälleenmyyjänä. Tämä julkaisu kertoo minun kokemuksestani Foreverin C9-ohjelman parissa ja sillä saavuttamistani tuloksista. En aio väittää, että ohjelma sopii aivan kaikille. En väitä, että tämä on maailman paras ohjelma tai mikään ainoa oikea tapa hoitaa homma. Ei toki ole. Tämä oli vain minun valintani ja tapani ja se toimi minulle ja halusin kertoa siitä blogini kun nyt sattuu käsittelemään tässä vaiheessa paljonkin omaa painonpudotusrupeamaani ja sen aikana ottamiani askeleita – myös harha-askeleita, jos ja kun sellaisia tulee.

Kuvat: Foreverin jälleenmyyjien oma kuvapankki ja Tanja Burtsoff

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *