Kevätriemu

DSC_8363.jpgVasta reilu viikko sitten kirjoitin talviraivosta ja nyt tunne on jo vaihtumassa kevätriemuksi!

Kevättä on todellakin ilmassa. Mikä valtava vaikutus mielialaan onkaan sillä, kun vähän on enemmän valoa ja lämpöä! Kuinka fantastista onkaan, kun aurinko paistaa! Pitkästä aikaa ilma houkuttaa ulos ja saa minutkin liikkeelle.

Kulta ehdotti eilen iltapäivästä kävelylenkkiä. Olen jo vastaamassa välttelevästi, että taidanpa ennemmin jäädä kuitenkin kotiin imuroimaan. Vilkaisu ulos muuttaa kuitenkin mieleni. Noin hieno ilmakin! Jaa. Jospa sitä lähtisi kuitenkin. Ehtiihän sitä imuroida myöhemminkin.

pajunkissoja.jpg

Ja kannatti kyllä lähteä! Vain ripaus aurinkoa ja maailmaa katseleekin jo ihan uusin silmin! Askel on kepeä, olo on virkeä ja mieliala korkealla. Pian huomaan talsivani kestohymy kasvoillani. Kuinka ihanaa, ihanaa, ihanaa! Imen itseeni energiaa auringosta. Elvytä minut, aurinko!

Entä mitäpä onkaan tuolla? Ovatko nuo pajunkissoja? No ovathan ne!

Aurinkoterapiaa, tätä minä olen kaivannut! Auringon lämmityksen saattoi jo tuntea kasvoillaan. Juuri tämän takia rakastan kevättä. Auringonpaiste herättelee luonnon eloon ja samalla ihmisetkin. Ystäväni aurinko on saapunut karkoittamaan talven surkean synkkyyden ja inhan lumen. Vedän syvään henkeä. Selvisinpä tästäkin talvesta!

2.jpg

Yrittämällä yritän keksiä keväälle varjopuolia. Niin no. Kevätaurinko toki paistaa matalalta ja kirkkaasti. Yhdessä valkean hangen kanssa tämä todellakin häikäisee. Kirkas kevätaurinko myös on armoton paljastaessaan puutteet kodin siivouksessa. Joka kevät sitä oikein järkyttyy kaikkea sitä kodin pölyn määrää ja likaisia ikkunoita, jotka aurinko paljastaa. Lika ja pöly ei suinkaan ole ainoa, mitä aurinko paljastaa. Lumen alta paljastuva koirankakka on joka vuotinen kevään vitsaus. Ällöä. Äkkiä tuntuu, että kakkaa on kaikkialla eikä tiedä, minne sitä oikein astuisi! Kieltämättä se voi olla aika inhaa.

Mikään näistä ei poista kuitenkaan riemuani keväästä. Olen siis aivan fiiliksissä keväästä olkoonkin, että kevätaurinko paljastaa myös rumaa ja ällöä ja oikein korostaa sitä vielä kirkkaalla paisteellaan. Kevätaurinko antaa myös tarmoa ja puhtia kotona kunnon kevätsiivoukseen. Sellaiseen oikein perusteelliseen, missä kaikki kaapit kolutaan läpi! Kaikki mainitsemani ikävät puoletkin ovat vain niin osa kevättä, että en niitä ihan tosissani osaa harmitellakaan.

Vielä kerran huokaan helpotuksesta. Pahin on nyt takana. Jälleen kerran talvi on selätetty. Siis tulkoon raaka, kaiken paljastava kirkkaus! Tulkoon lämpö ja sulava koirankakka! Tulkoon kevät!

DSC_8399.jpgDSC_8400_small.jpg

Kuvat: Mats Düne ja Tanja Burtsoff

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *