4 kirja-asiaa, 1 muuten vaan mainio juttu

nakymattomat-kadet.jpg

 

Vielä eilen kuvittelin, että tällä paikalla ilmestyisi tänään osuva, oivallinen kirja-arvio. Koska en ole eilisen jälkeen lukenut yhtään kirjaa loppuun eikä päässäni ole mitään osuvaa, ajattelin listata oivallisia kirjoihin liittyviä uutisia. Nämä asiat havaitsin tällä viikolla:

 

Ville Tietäväinen voitti Sarjakuva-Finlandian

 

Onnea! En voisi olla tyytyväisempi. Näkymättömät kädet on hieno ja tärkeä. Lukekaa se – tai ainakin arvioni kirjasta.

Wsoy:n Sarjakuva-Finlandia-tiedote on täällä. Kiasmassa sen sijaan on Näkymättömien käsien kuvituksesta tehty upea taideteos Päin näköä! Sarjakuvan uudet muodot -näyttelyssä. Kävin jokin aika sitten Kiasmassa ja sarjakuvanäyttelyn ohella vaikutuksen teki Korppiparvi-ääniteos.

Kiasmalla on muuten Lilyssä oma palsta. Sieltä löytyy mm. sarjakuvanäyttelyn taiteilijoiden esittelyt.

 

Ota kantaa: Millainen on kaunis kirjan kansi?

 

Lilystä löytyy myös purpurin palstalta kiinnostava keskustelunaloitus siitä, milloin kirjan kansi on kaunis. 

Aiheeseen liittyen vinkkaan tekemääni  kirjagraafikko Emmi Kyytsösen haastatteluun. Saamani vinkin mukaan Kyytsöstä haastatellaan tänään klo 18.30 Yle 1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa. Todella viimehetken vinkki, mutta ehkä joku huomaa sen.

 

Muumi on mennyt iPadiin

 

Tämän uutisen kuulin jo aiemmin. Tiedote siitä, että Tove Janssonin nerokas Kuinkas sitten kävikään -kirja on julkaistu iPad-versiona, sai minut ostamaan ko. kirjan (pädiä minulla ei ole), lukemaan sen ja iloitsemaan vielä siitäkin tiedosta, että kirja julkaistiin myös englanniksi – mutta kuinkas sitten kävikään, unohdin kirjoittaa aiheesta.

Onneksi Kirjavan kammarin Karoliina kirjoitti eilen ja muistutti. YouTubessa voi katsoa videon englanninkielisestä Kuinkas sitten kävikään -iPad-sovelluksesta.

(Tuo viimeksi kirjoittamani kuulostaa aika oudolta. Maailma on muuttunut, mutta onneksi muumit pysyneet.)

 

Keskustakirjasto kutsuu tekemään katutaidetta

 

Helsingin Töölönlahdella järjestetään ensi viikolla kaksipäiväinen tapahtuma, jossa kuka tahansa voi osallistua alueelle suunnitellun keskustakirjaston visiointiin taiteilemalla. Lisäksi keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun 1. vaiheen kilpailutyöt ovat 10.-16.5. esillä Jätkäsaaren Bunkkerissa. Lisätietoa täältä.

 

Kissoilla on kissanpäivät

 

Lopuksi pakollinen nosto Lilyn Ite puin -palstalta. Tiiti on listannut ansiokkaasti ja selvästi moukuloiden sielun- sekä yöelämän tuntien lukuisia syitä, Miksi oikeasti kannattaisi olla kissa. Luin jutun juuri äsken uudelleen ja hihittelin niin paljon, että yksi kissa poistui paikalta ja toinen katsoo minua parhaillaan hyvin halveksuvasti. Kannattaisi olla kissa, niin olisi kaiken yläpuolella ja olisi aina, noin miljoona kertaa päivässä varaa katsoa muita tietävästi ja alentavasti – ja silti kaikki vain ihailisivat.

 

Siirryn nyt sinne telkkarin ääreen. Mainiota viikonloppua!:)

Kommentit (3)
  1. Aamuvirkku yksisarvinen, ja jee, tänään oli Hesarissa Tietäväisen haastattelukin! Aamu alkoi hyvin. 🙂 Mulla Näkymättömät kädet on vielä niin voimakkaasti mielessä, vaikka lukemisesta onkin joitakin kuukausia, etten halua vielä lukea uudestaan, mutta ihan varmasti haluan palata kirjaan monet kerrat, sekä tarinan että visuaalisen taitavuuden vuoksi.

    Linnea, aivan samaa mieltä. 🙂 Ja samoin hauskaa viikonloppua!

  2. Linnea - kujerruksia
    4.5.2012, 18:52

    Tietäväiselle nostin maljan tänään minäkin, se ON tärkeä ja hieno teos.

    Kivoja kirjauutisia muutenkin, hauskaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *