Elokuun luetut ja blogitunnustuksia

tunnustusiloveblog.jpg

Taas on yksi kirjakuukausi takana: neljä luettua ja blogattua kotimaista ja viisi ulkomaista romaania, yksi tietokirja, muutama blogiin toistaiseksi päätymätön lukukokemus sekä etenkin taas antoisia keskusteluja!

 

Kotimaiset romaanit olivat Seija Vilénin mielenkiintoinen, persoonallinen ja Kalevalasta ammentava Pohjan akka, Juha Itkosen taidokas mutta hieman puuduttava Hetken hohtava valo sekä Helmi Kekkosen helmi, novellikokoelma Kotiin. Lisäksi luin Helena Sinervon Prinssi Ahava ja riipuksen arvoitus -satufantasiakirjan, joka kummastutti kielenkäytöllään ja sai (taas) miettimään, josko kirjoilla olisi hyvä olla ikäsuositukset.

Ulkomaisen kaunokirjallisuuden kohdalla laatulukukokemuksia edustivat Truman Capoten Aamiainen Tiffanylla sekä etenkin Ingmar Bergmanin Fanny ja Alexander, johon ihastuin todella. Onneksi kotihyllyssä on vielä yksi lukematon Bergmanin teos! 

Luin myös kaksi suuresti arvostamani Doris Lessingin teosta, ja peräti englanniksi. The Fifth Child (suom. Viides lapsi) on varsin vaikuttava kuvaus perheestä, jonka onni järkkyy kaikin tavoin eriskummallisen lapsen syntymän myötä… Ben, in the World on sen suomentamon jatko-osa. Kirjat voi lukea mm. yhteiskuntakriittisesti tai erilaisuuden puolustuspuheenvuoroina, ihmisyyttä pohtivina katsauksina, monesta näkökulmasta… Kirjajuttuni ja siitä noussut keskustelu löytyvät täältä.

Elokuuhun mahtui myös kepeä, houkutteleva-aiheinen välipala eli Jane Greenin kirjakahvilan perustamisesta kertova chick lit -teos Kirjaflirttiä. Kirjakahvila on alati innostava rupattelun aihe: kävin viikolla ystävien kanssa kahvilla ja kas, äkkiä keskustelu oli taas kerran ajautunut siihen, mitä kaikkea voisi olla ihanassa kirjakahvilassa. (Vaikka mitä, mutta lottovoittoa odotellessani pidän liikesuunnitelmat toiveikkaasti ominani!)

Ja sitten elokuussa julkaistiin suomeksi The Fifty Shades of Grey, tuo vähemmän laatulukemistoa edustava kirjojen Seiska, eli kirja, jota kukaan ei lue, mutta jonka kaikki tietävät ja joista kaikilla on mielipide. En aio lukea eroottisen bestsellertrilogian jatko-osia, mutten kadu ensimmäisen osan lukemista. Nyt tiedän, mistä puhutaan – ja kyllä sitä puhetta piisasi tähänkin blogiin, sillä kirja herätti todella pitkän ja kiinnostavan keskustelun niin tästä kirjasta kuin muistakin kirjailmiöistä. 

Tietokirjoja mahtui elokuuhun vain yksi ja siihenkin olen vasta pintapuolisesti tutustunut. The Books Lover’s Companion What to Read Next ei vain suostunut jäämään kauppaan, vaan se oli pakko siepata omaksi heti ensitutustumisella. Teoksessa on paljon kirjalistoja, ja osin sen innostamana esitin blogissa kysymyksen ihanimmasta kirjasta.

 

Noiden kirjojen lisäksi minulla on kesken yksi tietokirja ja lisäksi Haruki Murakamin The Wind-Up Bird Chronicle. Luin myös Karoliina Timosen Aika mennyt palaa -uutuuden: näistä kirjoista lisää myöhemmin. Lähiaikoina on tulossa juttua myös kahdesta muusta kirjasta, jotka olen ehtinyt lukea jo syyskuussa eli tänään, kiitos flunssalojumisen.

Ennen kuin siirryn lörpöttelyssä seuraavaan vaiheeseen, haluan vielä vinkata elokuun postauksista hauskan runopalvelun esittelyn sekä kääntäjä Titia Schuurmanin haastattelun

 

Post it -tunnustuksia

Ilokseni sain elokuussa myös blogitunnustuksen Paulalta Luen ja kirjoitan -blogista, Erjalta Erjan lukupäiväkirjasta sekä Villasukka kirjahyllystä -blogista. Suurkiitokset kaikille!
 

Tämän blogitunnustuksen säännöt kuuluvat näin:

 

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, jolta tunnustuksen sait.

2. Anna tunnustus viidelle suosikkiblogillesi.

3. Kopioi post it -kuva ja liitä se blogiisi.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla!

 

Olen iloinen! Ja lähetän tunnustuksen eteenpäin Lilyssä 

 

Vitamiinille Ja jotain violettia -palstalle

Katille Kaksi-nolla-palstalle

Helmi K:lle Sivulauseita-palstalle

Estellelle Kirjallinen projektini -palstalle

ja 

Kirjakaupantädille Kaikkea kirjasta -palstalle

 

sekä erikoispalkintona myös Kivistössä-palstalle, koska Kivistössä on ehkä maailma sympaattisin mökki-ruoka-puutarhablogi, ja olen varma, että jossain vaiheessa sanonta ”meni kuin Strömsössä” on päivittynyt muotoon ”meni kuin Kivistössä”. Kivistössä menee aina ihastuttavasti!

 

*** 

P.S. Minulla on aina ja ikuisesti vastaamatta pariin blogihaasteeseen, jossa pitää keksiä itse uudet haastekysymykset. Yritän keksiä tässä alkusyksyn mittaan. Nyt en jaksa. Otan kaiken irti flunssasta ja syysmyrskystä: kaadan lasiin punaviiniä ja asetun telkkarin ääreen seuraamaan Kotiopettajattaren romaania

Kommentit (5)
  1. Mari, joka sana on totta!:)

  2. Voi ei Jenni, olipa erityisen ihanasti kehuttu! Kivistö niiaa ja kiittää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *