Ihanin kirja? Luottolukemista?

Kurkku on karhea, nenä tukossa, olo kuuma: kertaalleen häädetty flunssa palasi. Vaan on siitä jotain iloakin, keksin kysymyksen, johon kernaasti haluaisin vastauksia:

Mikä on ihanin kirja?

Eli mitä mitä luet sairaana, väsyneenä tai kun elämä potkii päähän? Mikä on kirja, jonka kanssa kurjakin olo paranee? Tai onko niin ihanaa kirjaa, että se on hyvää lukemista aina, olosuhteista huolimatta?

Minun luottokirjani on Astrid Lindgrenin Ronja, ryövärintytär. Olen lukenut sen monta kertaa ja ollut lukiessani aina yhtä ihastunut. Voisin tarttua siihen milloin tahansa uudelleen ihan lukemisen ilosta tai myös siksi, että Matiaksenmetsässä mielikuvitusseikkaillessani en juuri huomioi ulkomaailmaa: kirja sopii lohduttajaksi ja rentouttajaksi. Hienoudestaan ja viisaudestaan huolimatta Ronja on myös hyvin helppoa luettavaa, sopisi vaikka sairaspetiinkin.

Monta, monta muutakin kirjaa lapsuudenaarteista uutuusteoksiin tuli mieleen, mutta valitsin Ronjan. Entä sinä? Kerro ihana luottokirjasi, valintaa ei ole pakko perustella!

Myönnän, että kurjan olon lisäksi kysymys syntyi eilisen kirjalistakirjan innostamana. Toivottavasti moni vastaa tähän kyselyyn, niin saadaan kokoon ihanien kirjojen lista.:)

Kommentit (18)
  1. Villasukka kirjahyllyssä
    13.9.2012, 12:01

    King osuu ennemmin tuohon kohtaan ”luottolukemista” kuin ”ihanin kirja” ;D Ihanin voisi olla esimerkiksi joku Tove Janssonin muumikirja, kuten Muumilaakson marraskuu ja Taikatalvi, tai H.E. Batesin ihanan kepeä ja lämmin Oi ihana toukokuu <3

  2. Kirjakaupantäti, tuossapa tosiaan syitä olla onnellinen. 🙂 Sitten kun krijalla on vielä tuollainen tarina, niin siitä tulee vielä tärkeämpi. Tuollaista kirjaa olisi varmasti myös hauskaa olla tekemässä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *