Joululahjaksi kirjakerhojäsenyys

 

 

gifts-of-books_0.jpg

 

Alkaa olla kiire hankkia kirjalahjoja, etenkin jos ne aikoo postittaa. Onneksi on netti ja kirjakerhoja! Lahjoitettu kirjakerhojäsenyys sopisi minusta hyvin lahjaksi etenkin lapselle tai nuorelle, joka ei vielä itse vastaa kirjahankinnoistaan – tai on siinä iässä, jossa lukee kaiken vastaan tulevan vain lukemisen ilosta. (Oi niitä aikoja.)

Noin vuosi sitten aloittanut PEKK – Pieni esikoiskirjakerho on laajentanut toimintaansa nuortenkirjojen puolelle. KNKK – Kiva nuortenkirjakerho on suunnattu aikuisille, jotka haluavat tukea nuoren lukuharrastusta. Esimerkiksi kummi voi ryhtyä myös kirjakummiksi ja lahjoittaa nuorelle kirjakerhojäsenyyden.

En tunne peruskouluikäisiä lukijoita enkä seuraa erityisemmin nuortenkirjoja, joten en osaa arvioida kerhon kirjavalintoja. Olen kuitenkin kuulunut Pieneen esikoiskirjakerhoon alusta asti ja ollut sen toimintaan tyytyväinen, sen perusteella uskallan suositella myös nuortenkirjapuolta.

Ja pienillä lapsilla niitä kirjakerhoja vasta piisaa! Ajattelin linkittää tänne muutaman kerhon, mutta haulla ”lasten kirjakerho” tuli heti vastaan useita lasten yleiskirjakerhoja. Sitten on Mauri Kunnas -kerhoa ja Uppo-Nalle-kerhoa, veikkaisin, että Muumitkin on tavalla tai toisella kerhotettu. 

Linkkaan siis yleiselle Kirjakerhot – rakkaudesta kirjoihin -sivustolle. Siellä on esitelty sekä lasten että aikuisten kirjakerhoja, joilla on nettisivut.

Mitä mieltä olet: onko kirjakerhojäsenyys hyvä vaihtoehto kirjalahjapaketille? Onko sinulla (tai lapsellasi/nuorellasi) kokemuksia lasten ja nuorten kirjakerhoista?

 

P.S. Jos olet konkreettisten kirjalahjojen kannalla, täältä löydät joulukirjavinkkejä. (Ja P.S. 2, kyllä se muumikeskustelu vielä tänään alkaa.)

Kommentit (7)
 1. Jussi, voi harmi, mutta kiitos tiedosta! Toivottavasti toimiva kerhoidea löytyy, sillä hyvinhän nuorillekin voisi olla kirjakerho, kun muillekin on jopa useita (ja kilpailu tosiaan lienee kovaa).

  Samoin hyvää joulua! 🙂

 2. Jussi Keinonen
  16.12.2011, 17:28

  Äh.

  Nuortenkirjoja taas
  ->
  Nuortenkirjakerhoja taas

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *