Juhlimassa Komisario Palmun jalanjäljillä

sunn_3.jpg

 

Nyt täytyy tunnustaa, että olen täysin tietämätön sekä Komisario Palmu -kirjojen että -elokuvien suhteen. Mutta pääsinpä eilen viettämään iltaa Senaatintorin laidalla olevaan ihastuttavaan ravintola Sunniin, jossa on Komisario Palmun huone. Sen ovet avattiin vasta keskiyön tienoilla, ja pimeässä ottamistani kuvista tuli tällaisia.

Yritin googlailla tarkempaa tietoa, miksi Palmun huone on juuri tuolla ja tuollainen. Löytyi HKL:n kaupunkilomavinkkikartta, jossa on esitelty Komisario Palmuun liittyviä paikkoja. Ilmeisesti Sunnin talossa sijaitsi poliisilaitos, jonka ikkunoista näkyi Tuomiokirkko. (Voisinkin ottaa kesädekkarisuunnitelmaksi tutustua Palmuun!)

 

sunn_4.jpg

 

Nyt lähden tuulettamaan juhlista hieman uupunutta päätäni pupujen jalanjäljille eli pihahommiin.  Yritän kuitenkin hahmottaa vielä tänä iltana, mitä kertoa romaanista, joka oli tylsä ja kiehtova sekä inhimillinen että epäuskottava samaan aikaan.  Palataan siis pian kirja-asioihin!

Kommentit (4)
  1. Juha Järvelä
    17.6.2014, 17:15

    Kiitos blogista! Minulta ja kollegaltani on tulossa Palmuja käsittelevä kirja Komisario Palmun jäljillä (http://www.facebook.com/komisariopalmunjaljilla) ja tämän perusteella osasin käväistä ravintola Sunnissakin!

  2. Amma, suosittelen kyllä monestakin syystä piipahdusta tuolla. Ja nyt kun luin tuosta maisemasta ja katselin HKL:n komisario Palmu -karttaa, tuli kyllä olo, että haluan tutustua kirjoihin ja leffoihin. Suositteletko erityisesti tiettyä kirjaa tai elokuvaa?

    Vierailija, olen lukenut Kurjat parikin kertaa nuorena ja lisäksi nähnyt musikaalin ja leffan. Eli tarina vetoaa minuun kyllä. Valitettavasti kaikista Kurjat-kokemuksista on jo niin paljon aikaa, etten osaa kertoa niistä tarkemmin. Aikomukseni on kyllä nähdä uusi Kurjat-leffa ja lukea kirjakin taas uudelleen esim. kesällä. En vain ole uskaltanut aloittaa kirjaa, kun olen alkuvuodesta saakka lukenut muiden kirjojen ohessa toista tiiliskiviklassikkoa, Anna Kareninaa. Molemmissa teoksissa kiinnostaa vanha ajankuva, hyvän, pahan ja ylipäätään ihmisluonteen pohdiskelu, elämän suuret tunteet. Periaatteessa viehättää sekin, että kirjat ovat paksuja järkäleitä, käytännössä se on tosin vähän hankalaa ja jopa rasittavaa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *