Ketä kirjailijaa seuraat netissä?

utriofb.jpg

 

Niin, olisi kiva kuulla vastauksia otsikon kysymykseen ja samalla saada kenties itsellekin uusia seuraamiskohteita. Kerro siis – ja mieluusti linkin kera!

 

Minä seuraan esimerkiksi:

 

– Margaret Atwoodin nettisivuja ja Facebook-sivua. Atwood on kiinnostava jo siksi, että hän on hyvin aktiivinen someilija ja jakaa usein myös kirjoitusvinkkejä. Atwood löytyy myös Twitteristä.

Haruki Murakamia Facebookissa. Tuntuu pieneltä lahjalta saada vaikkapa kesken työpäivän (jolloin tietenkin pidän Facebookia auki vain työtarkoituksissa) hieno kirjasitaatti tai kurkistus ulkomailla ilmestyneeseen Murakamin teokseen. Joko Murakami jakaa vain parhaat palat tai sitten hänen kirjojensa ulkoasu vain on aina hieno kieli- ja kulttuurialueesta riippumatta.

Kaari Utriota Facebookissa. Olen kehunut monille Utrion Facebook-toimintaa. Hän on aktiivinen, muttei tunnu mainostavan itseään vaan on aidon vuorovaikutteinen. Olen pienestä pitäen ihaillut Utriota, ja on hyvin kiehtovaa kuulla hänen työtavoistaan ja joskus jopa päästä keskustelemaan tulevan kirjan asioista. Utrio nimittäin kyselee välillä mielipiteitä ja neuvoja Facebook-tykkääjiltään, ja minä ainakin tykkään sellaisesta tyylistä.

 

Näitä seurattavia yhdistää aktiivisuuden lisäksi sekin, että pidän kaikkien kolmen kirjoistakin. Voisin kuitenkin seurata myös tuntematonta tai en niin fanittamaani kirjailijaa, jos tämän nettisivulla, blogissa tai muussa some-kanavassa olisi yleisesti kiinnostavaa sisältöä. 

Eli: ketä sinä seuraat ja miksi?

Kommentit (16)
  1. Seuraan Patrick Rothfussin blogia. Hän kirjoittaa tosi hauskasti, ja hänen Kingkiller Chronicle -trilogiansa (kolmas osa vielä ilmestymättä) on ehkä lempikirjojani. 

    1. Melina G, kiitos vinkistä! Käyn tutustumassa. 🙂

  2. Helmi Kekkosen blogia olen seurannut sen alusta asti. Siinä on rauhallinen ja syvällinen tunnelma – kuvia myöden. http://www.lily.fi/blogit/sivulauseita/kesan-heina-hiljaa-hetken

     

    1. Pätkis, Helmin blogi onkin ihana. Kaunis, viisas, rauhallinen – kuin kirjoittajansa kirjat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *