Kevään harrastekirjat

 

harrastekirjat_luonto.jpg

 

 

Mikä on varma kevään merkki? Ostin tänään kaupasta nupullaan olevia narsisseja ja kasasin niiden viereen sohvapöydälle kasan puutarhakirjoja. Lisäksi katseeni vaeltelee kotona ja pihalla arvioivasti: tuollekin voisintehdä jotain… Ylipäätään on aktiivinen olo ja tekee mieli aloittaa ja saada kaikenlaista uutta.

Tämä fiilis ajoi myös tutkimaan kevään harrastekirjatarjontaa. Valitan, että lista on jälleen puhtaan omakohtainen ja tätimäiset pihapiipertäjäharrastukseni ovat vaikuttaneen sen syntyyn. Lisää kirjavinkkejä, muiltakin aihealueilta, otetaan kuitenkin vastaan! Erityisesti jäin nyt kaipaamaan sisustus-, liikunta- ja matkailu-/retkeilykirjoja, mutta mitään niin kiinnostavaa uutuutta ei tullut vastaan, että olisin kelpuuttaanut sen listoille.:)
 

Kirjojen luonnehdinnat ovat itse laatimiani.

 

jattilaukka.jpg

 

Luonto ja puutarha

 

Bill Laws: 50 kasvia, jotka muuttivat maailmaa. Moreeni. Tietokirja ihmiskunnan historiaan vaikuttaneista kasveista.

Daniel Butler: Puunistuttamisen taito – ylistys puille ja niiden istuttamisseremonioille. Moreeni. Istutusohjeita, uskomuksia, puutarinoita.

Kirsi Tuominen ja Olavi Niemi: Maanpeitekasvit – Luo vehreä pihapiiri. Minerva. Tämän kirjan opeilla kuvittelen luovani paitsi vehreän myös ikuisesti helppohoitoisen pihapiirin. Hyvästi rikkaruohot!

Heikki Willamo: Vuosi metsässä. Maahenki. Mustavalkoinen valokuvateos metsän elämästä.

 

harrastekirjat_asuminen.jpg

 

Arkkitehtuuri, asuminen ja ruoka

 

Curatio r.y: Vanhan talon historia ja hoito – rakennusperintöä Turunmaan saaristossa. Moreeni. Sopii kuulemma muillekin kuin Turunmaan seudun taloista kiinnostuneille.

Heikki Ahopelto: Lähellä maata. Paasilinna.Itse kasvatettavaa lähiruokaa ja ruokaohjeita.

Antti J. Kallio, Kari-Otso Nevaluoma: Suomalaisten mestarien huonekalut – taustoja, tarinoita ja tunnelmia. Paasilinna. Tarinoita tuntemattomistakin huonekaluista. Kirjalla on myös nettisivut.

 

resize.jpg

 

Kädentaidot 

 

Ashley Wood: Opettele origamitaitajaksi. Tammi. Kirjaesittelyssä sanotaan, että kuka tahansa oppii origamien teon. Pitäisiköhän testata?

 

harrastekirjat_tieto.jpg

 

Kirjallisuus ja sitä sun tätä

 

Nämä ovat pikemminkin tieto- kuin harrastekirjoja, mutta kiinnostavia yhtä kaikki.

Martta Heikkilä (toim.): Taidekritiikin perusteet. Gaudeamus. Mitä on kritiikki ja miten sitä sovelletaan eri taiteenaloilla, kuten kirjallisuudessa?

Maarit Leskelä-Kurki, Anu Lahti, Kirsi Vainio-Korhonen (toim.): Kirjeet ja historiantutkimus. SKS. Kirjeet tutkijan työvälineenä ja kirjeiden kulttuurihistoriaa.

 

Katso myös aiemmin tänä vuonna tekemäni kooste kevään kauno- ja tietokirjavinkeistä.

 

Haluaisin kuulla myös yleisiä mielipiteitä harrastekirjoista. Minulle ne edustavat yleisesti ottaen  genreä, jota on ihana hiplailla kaupassa, mutta jonka edustajia hankin harvoin omaksi. Olen myös lukenut harvan harraste- tai tietokirjan kokonaan, mutta toisaalta tärkeimpiin olen palannut lukuisia kertoja. Viime aikoina olen selannut erityisesti luonto(kuva)kirjoja sekä puutarhanhoitoon ja betoniaskarteluun liittyviä kirjoja. Yleensä en ole kirjoittanut harrastekirjoista blogiini (blogeihini), koska niistä on hankala sanoa mitään yleisesittelyä tarkempaa .

Kiinnostavatko harrastekirjat vai löytyvätkö samat tiedot lehdistä ja netistäkin? Keräätkö tietyn alan harrastekirjoja? Luetko mielelläsi arvioita harrastekirjoista?

Kommentit (7)
  1. Villasukka kirjahyllyssä
    16.3.2012, 08:57

    Hih, kiitos 😀 

  2. Velvollisuuskirjallisuus. Ihana termi 😀 Ja kattaa siis paljon muutakin kuin tenttikirjat. 😉 Suklaakirja ei kyllä kuulosta ihan velvollisuuskirjalta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *