Kevään ruokakirjat

viettelevatvilliyrtit.jpg

 

Palasin vielä uutuuskirjakuvastojen pariin ja poimin kevään 2013 julkaisuista (minua) kiinnostavia ruokakirjoja:

 

Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit (Teos)

Kasvatan mielelläni yrttikasveja ja haaveilen luonnonkasvienkin hyödyntämisestä. Ehkä tämä kirja kannustaisi tuumasta toimeen?

***

Mari Aulanko: Leivätön pöytä – gluteeniton ja hiilihydraattitietoinen ruokavalio (Gummerus)

Koska ruokavalioni on gluteeniton ja tiedän, että vähä- tai ainakin vähempihiilihydraattisuus sopii minulle. Kirja kuulostaa monipuoliselta mutta kiihkottomalta.

 

emantanaolga.jpg

Olga Temonen: Emäntänä Olga (Tammi)

En ole seurannut Temosen blogia, mutta moni on kehunut sitä mukavaksi. Ruokapainotteinen kirja lapsiperheen maalaiselämästä kuulostaa ainakin mukavalta.

 

Tammelta ilmestyy myös muuta kiinnostavaa: mm. Elisabeth Johanssonin herkkukirja Jäätelö sekä Charlotte Gawellin Lammasruokakirja. Tietoa niistä ja muista Tammen kevään ruokakirjoista täältä.

 

chilikirja_netti1.jpg

 

Michael Harwood: Pirullisen kuuma chilikirja (Moreeni)

Chilikirja kuulostaa hyvin monipuoliselta. Se pääsi listalle siksi, että minusta olisi hauskaa kasvattaa chilejä – joskus olen onnistunutkin ihan mutu-menetelmällä keittiöikkunalla – ja mieheni on taas aikamoinen chilihullu.

 

puhdasta_ravintoa-piippo_sinikka-19062384-frnt.jpg

Sinikka Piippo: Puhdasta ravintoa, foodistin käsikirja (Minerva)

Monet ovat kehuneet Piipon tietoa ja uskomuksia yhdistäviä kasvikirjoja, joten ruokakirjakin on luultavasti kiinnostava, vaikka foodisti-sana vähän tökkiikin trendikyydessään. Tämäkin kirja vaikuttaa monipuoliselta.

***

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit (Otava)

Ruokaisat salaatit ovat suosikkiruokaani etenkin keväällä ja kesällä. Kirjassa on noin sata ohjetta. Mielestäni salaatteja on helppo tehdä ilman ohjeitakin, mutta olisi kiva perehtyä joskus niihinkin.

 

***

Teresa Välimäki, Johanna Lindholm: Purkissa! (Wsoy)

Pestoa, hilloja, ketsuppeja ja kastikkeita: säilöttäviä herkkuja itselle ja lahjaksi. Kuulostaa kivalta!

 

Luetko ruokakirjoja, käytätkö ohjeita ruokaa laittaessasi? Mikä on suosikkikeitto- tai ruokakirjasi? Ja: kiinnostavatko ruokakirjojen esittelyt tai arviot?

 

Minun suosikkini on Jamie Oliverin Jamien kotona, koska siinä on hyvä fiilis, kauniita kuvia ja paljon tietoa ruoan kasvatuksesta. Fanitan kirjaa aina vaan, vaikken ole tehnyt mitään ruokaa sen ohjeiden mukaan.;)

 

Kommentit (9)
  1. U, samaa mieltä siis sinäkin. Yritän pitää Safkaa-asian mielessä, kun seuraavan kerran käyn kirjakaupassa ja vähän tutkia asiaa. 🙂 Joskushan keittokirjat ovat houkuttelevia silloinkin, kun ne eivät ole oman ruokavalion tai maun mukaisia, mutta kenties tämä ei ole(kaan) mitenkään vastaanpanemattoman houkutteleva kirja. 

  2. Olen samaa mieltä Safkaa-kirjasta kuin heta margareta, valitettavasti odotukset olivat ylistysten lukemisen jälkeen aika korkealla ja kirja ei kyllä ihan odotetulle tasolle yltänyt…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *