Kiitos ja näkemiin, Lily

K-kokonaisuuteni: kotona kirja kädessä kissat kainalossa.

 

Tätä kirjoitusta olen jännittänyt, surrut ja odottanut monenlaisin sekavin tuntein. Tämä on viimeinen blogikirjoitukseni Lilyn nimikkokirjabloggarina. Blogi jää kyllä olemaan Lilyyn ja vastailen kommentteihin, mutta en enää päivitä blogiani säännöllisesti täällä tämän päivän jälkeen. Olisin vihjannut asiasta aiemmin, mutten tiennyt, miten sen kertoisin, niin vitkuttelin viimeiseen hetkeen.

Vaikka naputtelen tätä jo hieman etukäteisikävää tuntien, olen myös iloinen ja kiitollinen. Ja kuten kiitospuheisiin kuuluu, nyt on pienen historiakatsauksen aika.

Kaksi vuotta sitten syksyllä olin juuri jäänyt puoleksi vuodeksi vuorotteluvapaalle. Tarkoituksenani oli opetella maalamaan ja valokuvaamaan, suorittaa luovan kirjoittamisen arvosana, lukea ja kirjoittaa, tehdä vaikka mitä, mutta ei ainakaan blogata koko ajan.

Sitten sain sähköpostiviestin, jossa tiedusteltiin, kiinnostaisiko minua siirtyä vanhan blogini puolelta Lilyyn bloggaamaan ja alkaa peräti Lilyn vakiokirjabloggariksi. Olin juuri tullut hikilenkin jälkeen suihkusta, kun luin tuon viestin. Olin välittömästi taas hikinen - ja varma, että kiinnostaisi. Niin sitten sapattivapaani sai uuden käänteen, kun äkkiä minun olikin pakko blogata koko ajan.

Se oli ihanaa, hauskaa, antoisaa, opettavaista ja mielenkiintoista. Se oli sitä vielä silloinkin, kun palasin takaisin töihin ja se on ollut sitä koko ajan. Lilyssä on hyvä yhteishenki, paljon laadukkaita ja kiinnostavia blogeja ja ilokseni myös aidosti kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneita ihmisiä. Olen usein tuntenut olevani aivan etuoikeutettu, kun on paikka, johon purkaa omia kirjallisia kokemuksiaan ja ajatuksiaan ja jossa joku vielä innostuu keskustelemaan niistä. Blogikommentit ilahduttavat toki aina, mutta joskus ne ihan liikuttavatkin. Kiitos kaikista kommenteista, joita on uskomatonta kyllä kertynyt yhteensä tuhansia! Ja Lilyn toimitus on ollut aina ihanan ystävällinen ja avulias - kiitos etenkin Kati ja Jenni.

Miksi sitten lopetan kirjabloggaamisen Lilyssä? Perustelen perinteisesti: it's not you, it's me. Tulevan syksyn myötä työkuvioni muuttuvat niin paljon, etten voisi jatkossa keskittyä kunnolla bloggaamiseen. Minua on jo nyt ajoittain harmittanut, etten ehdi huomioida blogia niin paljon kuin tahtoisin. Nyt aikaa tulee olemaan vielä vähemmän, joten koen, että näin on oikein blogia ja etenkin sen lukijoita kohtaan.

Paitsi etten aio kadota kokonaan kirjablogimaailmasta. Minut löytää jatkossa uusvanhasta kirjablogistani Bloggerin puolelta, täältä (blogiin voi kommentoida myös anonyymina eli esim. Google-tunnuksia ei tarvita). Jatkan siis vanhan kirjablogini puolella bloggailua ainakin toistaiseksi, joskin nyt aion hengähtää hetken ja olla bloggailematta jonkin aikaa, jatkossakin kirjoittelen varmasti aiempaa harvemmin.

Ja aion näkyä vielä Lilyssäkin! Täällä on monta suosikkiblogiani ja ystäviltä tuntuvia bloggaajia, joten kirjaudun Lilyyn päivittäin myös tulevaisuudessa. Tunnustan, että paha tapani on vain klikata tykkäämissydäntä hyvän bloggauksen kohdalla, mutta yritän jatkossa kommentoidakin entistä enemmän.

 

Niin että vaikka fiilikseni ovat yllättävänkin dramaattiset, en suostu sanomaan hyvästi.

 

Sanon: kiitos kaikille ja kaikesta - ja näkemiin.

 

Terveisin

Jenni
kokolaillakirjallisesti.blogspot.fi

Kommentit

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Kiitos kaikista Lily-postauksistasi, Jenni! On ollut ilo lukea niitä, olen saanut valtavasti kirjavinkkejä, ajateltavaa ja innostusta. Uusvanha blogisi onkin tuttu, joten tapaamisiin Bloggerissa! :)

P.S. K-kokonaisuutesi on aika ihana!

Jenni S.

Kiitos, Katja, ja kiitos monista kommenteistasi. :) Onneksi minulla on uusvanha blogi, niin ei ole niin orpo olo!

hdcanis (Ei varmistettu) http://hdcanis.blogspot.fi

Kuviot muuttuvat joten ymmärrettävää vaihtaa jos siltä tuntuu, hienoa on tätä ollut lukea mutta uusvanha K-blogikin kyllä on tuttu :)

Jenni S.

Nyt tuntuu kyllä vaikka miltä, mutta tiedän, että pidemmän päälle päätös oli oikea ja kiitän sinua ja muitakin ymmärryksestä. Huomasin, että Bloggerin puolelle oli tullut jo muutama uusi lukija, joten ehkä se edesauttaa, ettei blogitausta tule mahdottoman pitkä. Lukemistaukoa en ainakaan pidä. :)

Annami (Ei varmistettu) http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi

Täytyykin alkaa seurata tuota Bloggerin blogiasi, että huomaan sitten, kun taas kirjoitat. Pidän blogistasi paljon niin kuin olen seurannut kiinnostuneena myös toista blogiasi (Koko lailla kissamaisesti).

Jenni S.

Annami, tervetuloa Bloggeriin ja kiitos sanoistasi! Ehkä kissat kertovat jatkossa enemmän kuulumisistaan, toivon ainakin.

Kiitos kaikista ihanista jutuista ja tsemppiä jatkoon! :)

Haikeetahan tää on mutta toisaalta elämässä on mentävä eteenpäin.

Jenni S.

NinaMaria, kiitos kaikista kivoista kommenteista! Tosiaan, elämä muuttuu - muttei onneksi niin paljon, että koko kirjabloggaaminen loppuisi. Sellaista en ole ajatellut koskaan näiden 4,5 bloggausvuoden aikana. :)

Salma

Oi voi, epäonnekseni löysin blogisi liian myöhään! Mutta onneksi on vanhat bloggaukset, joista voin vastakin bongailla hienoja lukuvinkkejä.

Jenni S.

Salma, blogiarkisto kyllä pysyy täällä, vastailen vanhojenkin postauksien kommentteihin (vaikka joskus valitettavalla viiveellä, myönnän) ja tosiaan, saa sinne Bloggerin puolellakin kurkata. Tuosta sivupalkista löytää myös blogini Facebook-sivun ja Twitter-tilin, joiden kautta aion jakaa tietoa uusista blogipostauksista jatkossakin, pitänee lisätä ne tähän viimeiseen postaukseenkin jossain vaiheessa.

mt (Ei varmistettu)

Oikein paljon kiitoksia hienoista blogimerkinnöistä, niissä on aina ollut kiinnostavia asioita ja jokin kiva koukku tai juju. Hyvää jatkoa ja mielenkiintoisia uusia tuulia!

Jenni S.

Mt, kiitos ilahduttavasta kommentista! En nyt osaa oikein kuin vain kiitellä ja kiitellä näistä kaikista ihanista sanoista, mutta tiedä (ja tietäkää muutkin): ne ovat tärkeitä. <3

Porno izle (Ei varmistettu) http://videovakti.com/

I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about
my trouble. You are wonderful! Thanks!

Booksy

Onneksi et sentään kokonaan katoa :-) Seuraan jatkossa vanhassa osoitteessa, epäsäännöllisen säännöllisesti kuten tähänkin asti <3!

Jenni S.

Booksy, no en varmasti katoa kokonaan! Aika paljon pitää tapahtua, että niin kävisi. Nähdään siis Bloggerissa! :)

Saran kirjat (Ei varmistettu) http://sarankirjat.blogspot.fi/

Kiitos kaikista ja monesti ajatuksia herättävistä jutuistasi Jenni! Onneksi et kokonaan lopeta vaan tavataan bloggerin puolella! &lt;3

Jenni S.

Sara, niin juuri, Bloggerissa tavataan. Kiitos oikein mukavasta kommentista!

annam_
anna k.

Täältä blogistasi olen löytänyt tälle kesälle hyviä lukuvinkkejä, luettua on tullut muun muassa Rakkauteni Afrikka, Juha-karhun kaksi kesää ja muita eläinjttuja, Pitkä kävely Meksikonlahdelle ym. Eilen aloin lukemaan Walden -elämää metsässä -kirjaa. Kiitos siis inspiraatiosta! :)

Jenni S.

Annam, suurkiitokset! Tämä oli ihan todella sydäntä lämmittävä kommentti, nuo tavalla tai toisella luontoaiheiset kirjat kun ovat minulle niin tärkeitä. Ihanaa kuulla, että joku muu on niistä yhtä innostunut. Ilahduin niin paljon kirjalistastasi, että intoilin siitä eilen miehellenikin. Siis eihän bloggaamisen tavoite ole määrätä, mitä toiset lukevat, mutta sitten kun joku muu innostuu samoista, ei niin luetuista kirjoista, niin onhan se suuri ilon aihe.

Sinulle kiitos kiinnostavasta blogistasi! :)

Jenni S.

Kiitos, kiitos kaikille! Olen tosi otettu ja oikeasti liikuttunut. Kykenin nyt vain klikkaamaan kaikille sydämen kommenttiin, vastaan viimeistään huomenna kaikille erikseen.

yrtti
Yrttitarha

Olen surullinen omasta puolestani, mutta iloinen sinun puolestasi, että pystyit tekemään sydämessä oikealta tuntuneen ratkaisun. Olet ollut hirmuisen ahkera ja monipuolinen blogissasi, ja olen seurannut sitä niin ahkerasti, että varmasti seuraan jatkossa bloggeriakin. Antamaasi haasteeseen jäi vastaamatta, ethän muistele pahalla?

 

Jenni S.

Yrtti, en todellaan muistele pahalla. :) Toivon, ettei haastevastaamattomuus ole syy sellaiseen, muuten minuakin muistellaan pahalla siellä sun täällä... Muistelen sinua, kommenttejasi ja blogiasi oikein hyvällä ja aion vierailla Yrttitarhassa vastakin. Ihailen aina, miten osaat kiteyttää kirjan ytimen ja oman lukukokemuksesi niin lyhyesti mutta kuvaavasti, osaisinpa minäkin.

Eli: kiitos sanoistasi, ja jatketaan juttuja siellä sun täällä!

tiia_

Täysin itsekkäistä syistä haluaisin sanoa eikä ja ääh, mutta sen sijaan kypsän aikuisen äänellä totean: tehty ratkaisu on aina oikea. :) Seuraan sinua tästä lähtien bloggerin puolella, joten nämä eivät ole hyvästit. :)

Jenni S.

Tiia, eikä ja ääh sanoin minäkin, kun huomasin vanhan blogisi kadonneen. Onneksi tulit takaisin.  Älä katoa enää, enkä mäkään katoa! :)

Kirjakaupantäti

Kiitos Jenni ihanista blogipostauksista ja keskusteluista kommenttien kautta ♥  Seurailen yhä sinua täällä ja bloggerissa nimimerkillä kirsimaarit :)

Jenni S.

Kiitos samoin, Kirjakaupantäti! Etsin sinut Bloggerista. :)

Viime Tingassa (Ei varmistettu)

Ooo, vähän myöhässä löysin sun blogin mutta eikun suunta sitten vaan perässä uuteen osoitteeseen!

http://koirientarvikkeet.fi/

Reeta / Les! Lue! (Ei varmistettu) http://les-lue.com

Kiitos tästä Lily-ajasta! Ja minä ainakin seuraan kyllä minne vaan, bloggaat sitten millä alustalla tahansa! :-) Hyvää blogilomaa!

Jenni S.

Reeta, hyvä tietää - ja samat sanat. :) Saa nähdä, miten kauan blogiloma kestää... Ensin ajattelin yltiöpäisesti, että jospa en edes lue vähään aikaan mitään. Tämä päätös kesti yhden yön yli, enkä mä muutenkaan nukkuessani lue. ;)

Anita H (Ei varmistettu)

Kiitokset! Säännöllisesti olen käynyt täällä, mutta harvemmin on tullut kommentoitua. Blogiasi tulen seuraamaan myös jatkossa. Varsinkin sitä "Erittäin kissamaista" Lessingin sanoin.

Jenni S.

Kiitos kommentista, Anita! Erittäin kissamainen bloggaus on kyllä maailman hauskinta ja rentouttavinta, vaikka aika moni on kohotellut kulmiaan: "Kissablogi, miksi?" No ensinnäkään jos meille ei olisi tullut kissaa, en olisi varmaan innostunut edes perustamaan blogia, mutta tarvitsin kanavan kaikkien kissaintoilujeni jakamiseen... Se johti muihinkin blogeihin, ja tässä sitä nyt ollaan: kissa ja bloggaus voivat tuoda elämään vaikka mitä!

Seurasin sinua aikoinaan Bloggerista Lilyyn ja nyt seuraan Lilystä takaisin Bloggeriin. Blogielämä onneksi jatkuu, vaikka muuttaisikin muotoaan. Kiitos Lily-ajasta! Täällä on ollut mukavaa, ja sivussa on tullut löydettyä Lilystä myös kaikenlaista muuta kiintoisaa. :)

Jenni S.

Liisa, sydäntä lämmittää kuulla, että osoitteenvaihdokset eivät haittaa seuraajia. Tervetuloa seuraamaan Bloggeriin. :) Ja olen ihan samaa mieltä Lilystä. Täällä on tosi mukavaa ja paljon erinomaisia blogeja. Jätän ehdottomasti seuraamieni blogien listan näkymään tuossa blogin sivupalkissa.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Blogiasi on ollut ilo lukea, olet yksi lempibloggaajiani! Onneksi sentään jatkossa kirjoittelet Bloggeriin, muuten olisin ihan hukassa kirjallisuusrintamalla :) Kiitos siis kirjavinkeistä, sain juuri tänään luettua Herman Kochin "The Dinner" -kirjan, enkä sitä tuskin olisi "löytänyt" ilman blogiasi. 

Kiitos myös ihanista kirjahyllypostauksista!

 

Jenni S.

Kahvittelija, oi että. <3 Paljon kiitoksia! En saanut harmillisesti järjestettyä kodin viimeistä kirjahyllyä siihen kuosiin, että kirjahyllyjuttusarjan "kaikkea muuta" -osa olisi voinut ilmestyä. Mutta ehkä sitten joskus siellä Bloggerin puolella... Ja minä tulen jatkossakin varmasti lukemaan fiksuja ja kiinnostavia kirjoituksiasi täällä Lilyssä. Eli nähdään - siellä ja täällä! :)

P.S. Sain eilen Atwoodin suomeksi käännetyn runoteoksen nettiantikasta!

 

Hanna/ Kirjainten virrassa (Ei varmistettu) Http://www.kirjaintenvirrassa.blogspot.fi

Kiitos Lily-ajasta ja ihana, että vanha blogi on sinua taukoai jälkeen odottamassa. Sinne on myös helpompi kommentoida säännöllisemmin, kun kirjautuminen on hivenen helpompaa, kun oma tunnus on jo bloggerin puolella. (Olen jo kahdesti epäonnistunut kommentin lähettämisen kanssa, heh)

Pidän Lilyn ulkoasusta ja sinun tyylistäsi, olet uskomaton ideanikkari! Täällä on ollut kiva tykkäillä ja lueskella. K- teemojesi kanssa olet ahkera bloggaaja!

Jenni S.

Kiitos kivoista sanoista, Hanna! Olisi ihanaa, jos voisi vain kirjoittaa kirjoista, esitellä kirjahyllyjä (hih, mielelläni ottaisin niin monta hyllyä, että niistä riittäisi piiiiiitkäksi juttusarjaksi) ja tehdä kirjallisia pyhiinvaelluksia ja raportoida niistä blogissa (esim. joka viikko retki Klovharulle), mutta kun näin ei ole, niin valitettavasti päätökseni oli nyt tällainen. Syksy tuo tullessan monenlaista uutta kaikilla työrintamilla... Mutta: Bloggerissa tosiaan tavataan. Tuskin pidän kovin pitkää blogitaukoa mutta tuskin myöskään bloggailen jatkossa niin usein kuin viime vuosina, vaan haitanneeko tuo ketään. ;)

Jenni S.

Tässä muuten vinkki kaikille kirjoista ja kirjablogeista kiinnostuneille: Kotimaiset kirjablogit -Facebook-sivu. Sen Linkkejä kirjablogeihin -välilehdellä, täällä, on huikean pitkä kirjablogilista!

J

Nyyhkis. Kun just mahtavaa että Lilyssä on vielä ollut muutakin kuin muoti-, vauva- ja meikkiblogeja, edes muutama. Jokainen kaltaisesi lähtijä saa kyllä enemmän miettimään että pitäiskö itsekin. Vaikka en nyt hirveen aktiivinen ole ollut muutenkaan. Mutta, katsellaan. Yritän muistaa käydä lukemassa blogiasi toisaalla!

Jenni S.

J, kiitos sanoistasi ja toivottavasti nähdään Bloggerin puolella! Kiitos sinulle aina ajatuksia herättävistä kirjoituksista, joita olen kyllä kommentoinut harmillisen, hävettävän harvoin. Mutta tulen lukemaan juttusi jatkossakin, lupaan kommentoidakin! Mun mielestä muuhun kuin noihin mainitsemiisi aiheisiin keskittyviä blogeja tai ainakin bloggauksia on alkanut näkyä Lilyssä vähän aiempaa enemmän, minäkin toivon, että myös kulttuuri- ja asia-aiheet mahtuvat mukaan ja löytävät lukijansa.

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu) http://sininenlinna.blogspot.fi

Komppaan Reetaa, Liisaa ja monia muita: osoitteenvaihdot eivät blogin seuraamista haittaa, mukana keikutaan edelleen, tietenkin &lt;3 Komppaan myös Hannaa siinä, että bloggerin puolella on hitusen helpompi kommentoida.

Oli mahtava juttu, että olet ollut kirjabloggaajana mukana Lilyssa, josta tosiaan on löytynyt myös uusia kiinnostavia blogeja seurattavaksi. Toivotan rentoja (kirja)bloggaushetkiä tulevaisuudessakin!

Jenni S.

Maria, kiitos kommentista! Lilystä tosiaan löytyy monenlaisia mielenkiintoisia blogeja, joten ei todellakaan kannata hylätä koko Lilyä, vaikkei minun blogini täällä enää päivitykään. 

Blogini ei ole päivittynyt Bloggerin puolellakaan, koska en ole pariin viikkoon juuri edes lukenut. Nyt kuitenkin tuntuu, että lukujumista on päästy, luulen elvyttäväni vanhan kirjablogini vielä tänään tai viimeistään huomenna. :)

Villasukka kirjahyllyssä (ei kirjautuneena) (Ei varmistettu) http://villasukkakirjahyllyssa.blogspot.fi

Blogiasi on ollut ilo seurata nyt Lilyn aikanakin, mutta olen silti erittäin iloinen paluustasi vanhaan blogiin Bloggerin puolelle :) Kuten tuossa aiemmin mainittiinkin on kommentointi Lilyn puolella ollut aika hankalaa, varsinkin uudistuksen jälkeen, jolloin en ole enää päässyt kirjautumaan tänne ja kommenttien seuraaminenkin on sitten jäänyt vähälle. Kiitos kun olet pitänyt kirjojen puolta Lilyssä :)

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, ai, sinullako on edelleen ollut vaikeuksia tunnuksesi kanssa? En osaa valitettavasti auttaa, mutta kehotan laittamaan palautetta Lilyyn. Minulla ei ollut hankaluuksia oman tunnukseni kanssa kuin muutaman päivän ajan toukokuussa.

Kiitos mukavasta kommentista! Onneksi Lilyyn jää edelleenkin "kirjojen puolustajia", ja toivottavasti niitä löytyy tänne ajan myötä lisääkin. (Tuota tunnusasiaa lukuun ottamatta) Lily on helppo ja mukava blogialusta ja -yhteisö.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Onko sinulla edelleen ongelmia kirjautumisessa? Kerro ihmeessä lisää minulle meilissä, niin selvitetään ongelma! Jos laitat mahdollisimman yksityiskohtaista tietoa (kirjaudutko meiliosoitteella vai käyttäjätunnuksella, millaisen virheilmoituksen saat jne.), osaan auttaa paremmin. Osoite on kati.toivanen(at)a-lehdet.fi.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Lomaltapalaaja täällä huhuilee myös, että kiitos Jenni loistavista jutuistasi, hyvistä lukuvinkeistä ja ahkerasta kirjallisuuden kentän seuraamisesta. Tämä ei ole vain kirja- vaan nimenomaan kirjallisuusblogi. Onnea ihan kaikkeen tulevaan!

Jenni S.

Hei lomaltapalaaja-Kati ja kiitos kivasta, ilahduttavasta kommentistasi! :) Toivottavasti sinulla oli hyvä, lomaltapaluu sujuu mukavasti - ja toivottavasti luit hyviä kirjoja lomalla!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Loma oli kiva ja rento, ja nytpä ihan kuule listaan tähän, mitä luin:

Ulla-Lena Lundberg: Jää (Ihana. Ihana!)
Anna-Lena Laurén: Hulluja nuo venäläiset ja Vuorilla ei ole herroja (Koin keväällä Venäjä- ja Kaukasia-innostumisen)
Pirkko Saisio: Lokikirja (annan tämän tästä lähtien lahjaksi kaikille, jotka harkitsevat veneen ostoa)
Aila Meriluoto: Lauri Viita (mun on pitänyt lukea tää noin 15 vuotta)
Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet (Vähän pettymys, mutta sopi Kuopio-lukemiseksi)
Rosa Liksom: Hytti nro 6 (huikea kieli, ihana rytmi - parempi kuin odotin)

Kappas, pelkkiä naisia!

 

Jenni S.

Kati, upea kirjalista! Olen lukenut noista Jään, Lokikirjan, Lauri Viidan ja Hytti nro 6 ja olen aivan samaa mieltä kaikista. Lokikirja on mainio, kaikkien veneilijöiden ja saaristonystävien kannattaisi lukea se. Olen hankkinut sen meidän mökille (melkein kirjan maisemiin!), se on hekotuttanut kaikkia lukijoitaan.

Mä en ole vieläkään lukenut ensimmäistäkään Sirpa Kähkösen kirjaa, vaikka kaikki muut lukevat niitä jatkuvasti!

Kommentoi