Kiitos ja näkemiin, Lily

silitysta6.jpg

K-kokonaisuuteni: kotona kirja kädessä kissat kainalossa.

 

Tätä kirjoitusta olen jännittänyt, surrut ja odottanut monenlaisin sekavin tuntein. Tämä on viimeinen blogikirjoitukseni Lilyn nimikkokirjabloggarina. Blogi jää kyllä olemaan Lilyyn ja vastailen kommentteihin, mutta en enää päivitä blogiani säännöllisesti täällä tämän päivän jälkeen. Olisin vihjannut asiasta aiemmin, mutten tiennyt, miten sen kertoisin, niin vitkuttelin viimeiseen hetkeen.

Vaikka naputtelen tätä jo hieman etukäteisikävää tuntien, olen myös iloinen ja kiitollinen. Ja kuten kiitospuheisiin kuuluu, nyt on pienen historiakatsauksen aika.

Kaksi vuotta sitten syksyllä olin juuri jäänyt puoleksi vuodeksi vuorotteluvapaalle. Tarkoituksenani oli opetella maalamaan ja valokuvaamaan, suorittaa luovan kirjoittamisen arvosana, lukea ja kirjoittaa, tehdä vaikka mitä, mutta ei ainakaan blogata koko ajan.

Sitten sain sähköpostiviestin, jossa tiedusteltiin, kiinnostaisiko minua siirtyä vanhan blogini puolelta Lilyyn bloggaamaan ja alkaa peräti Lilyn vakiokirjabloggariksi. Olin juuri tullut hikilenkin jälkeen suihkusta, kun luin tuon viestin. Olin välittömästi taas hikinen – ja varma, että kiinnostaisi. Niin sitten sapattivapaani sai uuden käänteen, kun äkkiä minun olikin pakko blogata koko ajan.

Se oli ihanaa, hauskaa, antoisaa, opettavaista ja mielenkiintoista. Se oli sitä vielä silloinkin, kun palasin takaisin töihin ja se on ollut sitä koko ajan. Lilyssä on hyvä yhteishenki, paljon laadukkaita ja kiinnostavia blogeja ja ilokseni myös aidosti kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneita ihmisiä. Olen usein tuntenut olevani aivan etuoikeutettu, kun on paikka, johon purkaa omia kirjallisia kokemuksiaan ja ajatuksiaan ja jossa joku vielä innostuu keskustelemaan niistä. Blogikommentit ilahduttavat toki aina, mutta joskus ne ihan liikuttavatkin. Kiitos kaikista kommenteista, joita on uskomatonta kyllä kertynyt yhteensä tuhansia! Ja Lilyn toimitus on ollut aina ihanan ystävällinen ja avulias – kiitos etenkin Kati ja Jenni.

Miksi sitten lopetan kirjabloggaamisen Lilyssä? Perustelen perinteisesti: it’s not you, it’s me. Tulevan syksyn myötä työkuvioni muuttuvat niin paljon, etten voisi jatkossa keskittyä kunnolla bloggaamiseen. Minua on jo nyt ajoittain harmittanut, etten ehdi huomioida blogia niin paljon kuin tahtoisin. Nyt aikaa tulee olemaan vielä vähemmän, joten koen, että näin on oikein blogia ja etenkin sen lukijoita kohtaan.

Paitsi etten aio kadota kokonaan kirjablogimaailmasta. Minut löytää jatkossa uusvanhasta kirjablogistani Bloggerin puolelta, täältä (blogiin voi kommentoida myös anonyymina eli esim. Google-tunnuksia ei tarvita). Jatkan siis vanhan kirjablogini puolella bloggailua ainakin toistaiseksi, joskin nyt aion hengähtää hetken ja olla bloggailematta jonkin aikaa, jatkossakin kirjoittelen varmasti aiempaa harvemmin.

Ja aion näkyä vielä Lilyssäkin! Täällä on monta suosikkiblogiani ja ystäviltä tuntuvia bloggaajia, joten kirjaudun Lilyyn päivittäin myös tulevaisuudessa. Tunnustan, että paha tapani on vain klikata tykkäämissydäntä hyvän bloggauksen kohdalla, mutta yritän jatkossa kommentoidakin entistä enemmän.

 

Niin että vaikka fiilikseni ovat yllättävänkin dramaattiset, en suostu sanomaan hyvästi.

 

Sanon: kiitos kaikille ja kaikesta – ja näkemiin.

 

Terveisin

Jenni
kokolaillakirjallisesti.blogspot.fi

kulttuuri kirjat ajattelin-tanaan
Kommentit (49)
 1. Lomaltapalaaja täällä huhuilee myös, että kiitos Jenni loistavista jutuistasi, hyvistä lukuvinkeistä ja ahkerasta kirjallisuuden kentän seuraamisesta. Tämä ei ole vain kirja- vaan nimenomaan kirjallisuusblogi. Onnea ihan kaikkeen tulevaan!

  1. Hei lomaltapalaaja-Kati ja kiitos kivasta, ilahduttavasta kommentistasi! 🙂 Toivottavasti sinulla oli hyvä, lomaltapaluu sujuu mukavasti – ja toivottavasti luit hyviä kirjoja lomalla!

   1. Loma oli kiva ja rento, ja nytpä ihan kuule listaan tähän, mitä luin:

    Ulla-Lena Lundberg: Jää (Ihana. Ihana!)
    Anna-Lena Laurén: Hulluja nuo venäläiset ja Vuorilla ei ole herroja (Koin keväällä Venäjä- ja Kaukasia-innostumisen)
    Pirkko Saisio: Lokikirja (annan tämän tästä lähtien lahjaksi kaikille, jotka harkitsevat veneen ostoa)
    Aila Meriluoto: Lauri Viita (mun on pitänyt lukea tää noin 15 vuotta)
    Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet (Vähän pettymys, mutta sopi Kuopio-lukemiseksi)
    Rosa Liksom: Hytti nro 6 (huikea kieli, ihana rytmi – parempi kuin odotin)

    Kappas, pelkkiä naisia!

     

    1. Kati, upea kirjalista! Olen lukenut noista Jään, Lokikirjan, Lauri Viidan ja Hytti nro 6 ja olen aivan samaa mieltä kaikista. Lokikirja on mainio, kaikkien veneilijöiden ja saaristonystävien kannattaisi lukea se. Olen hankkinut sen meidän mökille (melkein kirjan maisemiin!), se on hekotuttanut kaikkia lukijoitaan.

     Mä en ole vieläkään lukenut ensimmäistäkään Sirpa Kähkösen kirjaa, vaikka kaikki muut lukevat niitä jatkuvasti!

 2. Villasukka kirjahyllyssä (ei kirjautuneena)
  10.8.2013, 19:18

  Blogiasi on ollut ilo seurata nyt Lilyn aikanakin, mutta olen silti erittäin iloinen paluustasi vanhaan blogiin Bloggerin puolelle 🙂 Kuten tuossa aiemmin mainittiinkin on kommentointi Lilyn puolella ollut aika hankalaa, varsinkin uudistuksen jälkeen, jolloin en ole enää päässyt kirjautumaan tänne ja kommenttien seuraaminenkin on sitten jäänyt vähälle. Kiitos kun olet pitänyt kirjojen puolta Lilyssä 🙂

  1. Villasukka kirjahyllyssä, ai, sinullako on edelleen ollut vaikeuksia tunnuksesi kanssa? En osaa valitettavasti auttaa, mutta kehotan laittamaan palautetta Lilyyn. Minulla ei ollut hankaluuksia oman tunnukseni kanssa kuin muutaman päivän ajan toukokuussa.

   Kiitos mukavasta kommentista! Onneksi Lilyyn jää edelleenkin ”kirjojen puolustajia”, ja toivottavasti niitä löytyy tänne ajan myötä lisääkin. (Tuota tunnusasiaa lukuun ottamatta) Lily on helppo ja mukava blogialusta ja -yhteisö.

  2. Onko sinulla edelleen ongelmia kirjautumisessa? Kerro ihmeessä lisää minulle meilissä, niin selvitetään ongelma! Jos laitat mahdollisimman yksityiskohtaista tietoa (kirjaudutko meiliosoitteella vai käyttäjätunnuksella, millaisen virheilmoituksen saat jne.), osaan auttaa paremmin. Osoite on kati.toivanen(at)a-lehdet.fi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *