Kirja-arvonta Lilyssä!

 

 

Lily ja Teos arpovat kaksi kevään uutuuskirjaa. Kumpaakin kirjaa on jaossa kolme kappaletta. Arvontaan voi osallistua vastaamalla kirjavinkkikysymykseen ja jättämällä nimimerkillisen kommentin tähän postaukseen viimeistään sunnuntaina 13.5.

 

Arvottavat teokset ovat Manuela Boscon Ylitys ja Maria Rocherin Enchanté - Hauska rakastua.

Manuela Boscon teos on omaelämäkerrallinen huippu-urheilijan ja nuoren naisen kasvutarina. Se kertoo myös isän ja tyttären suhteesta, siitä, millaista on olla oman isänsä valmennettava ja miltä tuntuu, kun isä äkillisesti sairastuu ja menehtyy. Lisätietoa ja tekstinäyte Teoksen kirjaesittelystä.

Maria Rocherin Enchanté  - Hauska rakastua on uutta suomalaista chick litiä. Siinä suomalainen Vera muuttaa Pariisiin, koska haluaa tuntea ranskalaisen rakkauden. Mitkä haaveet toteutuvat, mitkä eivät? Lisätietoa ja tekstinäyte Teoksen kirjaesittelystä.

 

 

Ja sitten arvontakysymykseen.

Äitienpäiväviikon kunniaksi:  minkä kirjalahjan annat äidille tai vaikka et antaisikaan, mitä kirjaa suosittelet äitienpäivälahjaksi? Vastaukseksi riittää kirjan nimi, mutta toki perustelutkin saa esittää.

Minusta tietokirjoja on kaunokirjallisuutta helpompi antaa lahjaksi. Tämän kevään uutuuksista suosittelen kirjallisuuden ja kulttuurin ystävä -äidille Helena Ruuskan kirjoittamaa elämäkertaa Marja-Liisa Vartio - kuin linnun kirkaisu (Wsoy, 2012). Olen juuri lukemassa tätä teosta ja se on mielenkiintoinen myös ajankuvaajana ja antoisa, vaikkei olisi lukenut Vartiota (itsekin olen lukenut vain yhden romaanin verran). Palaan kirjaan vielä tällä viikolla tarkemmin. Vinkkaan myös aiemmin tänä keväänä koostamiini uutuuskirja- sekä harrastekirjalistoihin.  

 

Kertauksen vuoksi: arvottavana on siis 2 x 3 kirjaa. Jätä osallistuessasi tunnistettava nimimerkki (ja mahd. myös sähköpostiosoite), jotta sinut voidaan tavoittaa voiton osuessa kohdalle. Arvonta-aikaa on tämä viikko, voittajat julkistetaan ma 14.5. tällä palstalla - pyydän voittajia sitten olemaan minuun yhteydessä.

Kullakin osallistujalla on yksi arpa eikä osallistuessa voi esittää toiveita, kumman kirjan haluaisi voittaa.

Onnea matkaan! 

Kommentit

Nenä kirjassa

Minä antaisin äidilleni Kinuskikissan kakkukirjan, hän kun piti kovasti leipomisesta.

annemi

Äiti ei tänä vuonna saa kirjalahjaa vaan ruokalahjan :) hän tykkää kovasti elämänkerroista, joten ostaisin hänelle lahjaksi jonkun vahvan naispersoonan elämänkerran.

Juliet (Ei varmistettu)

Kevään uutuuksista Victoria Hislopin Saari.

kultahillokala

Mun mielestä mun ihanalle äidille sopisi Charlotte Davis Kaslin Elämänilon kirja. siitä on ainakin tullut itselle niin hyvä mieli monet kerrat, että ois ihana, jos äiti sais samanlaisia fiiliksiä<3

Turhat jorinat

Minulle saisi antaa äitienpäivälahjaksi Katja Ketun Kätilön. Kirja kiinnostaa monestakin syystä: olen Pohjois-Suomesta kotoisin, joten tapahtumapaikat ovat ainakin osittain tuttuja, ja sukulaisten ja tuttavien sota-ajan muistot olivat osa omaa lapsuutta. Sitäpaitsi kirja on kuulemma täynnään herkullista kieltä ja äimistyttäviä käänteitä.

pihi nainen (Ei varmistettu)

Voisin antaa hyvin vähän lukevalle äidilleni vaikkapa Aira Samulinin Soturi ja sunnuntailapsi-elämäkerran. Tämänhän voisi vaikka toteuttaa!

Myös äitinä toivoisin puolestani itselleni Virginia Woolfin Mrs. Dallowayn (taitaisi olla aika vinkata tästä perheelleni ;)

pirkko k (Ei varmistettu)

Pikaisesti kun vastaan, niin Seela Sellan elämäkerta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Antaisin äidille Pää tallella
runoja ikääntyville. Korolainen, Tuula Tulusto, Riitta !
Kikka

Mikaela / sanojenvallassa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Antaisin äidilleni lahjaksi Rosamund Luptonin teoksen Sisar. Yhtenä kolmesta sisaruksesta äitini(kin) varmasti liikuttuisi tästä tarinasta.

Se voisi olla vaikka Riikka Pulkkisen kirja Totuus:)

Helmi-Maaria Pisara (Ei varmistettu)

Antaisin äipälleni saksa-suomi sanakirjan, jotta hän voisi puhua poikaystäväni kanssa enemmän kuin muutaman sanan :) Sanakirjan kylkeen liittäisin Kotiopettajattaren romaanin.

En lueskele juurikaan Rocherin kirjan kaltaisia kirjoja, joten olisi varmaan korkea aika tutustua.

omppu (Ei varmistettu)

Antaisin äidilleni Paulo Coelhon Zahir kirjan, koska se sopisi äitini elämäntilanteeseen tällä hetkellä. Siinä käsitellään eroa ja riippuvuutta toisesta ihmisestä, ylitse pääsemistä ja elämän tarkoituksen löytämistä.

Stazzy
Stazzy

Oi, tähänhän on ihan osallistuttava, sillä tuo Enchanté kiinnostaa :) (vaikkei toiveita saanutkaan esittää :P )

Antaisin äitienpäivälahjaksi vaikkapa Omenansiementen maku -kirjan (Katharina Hagena) tai Ljudmila Ulitskajaa (mitenkähän nimi translitteroidaan suomeksi?)

Oma äitini piti kovin myös Roikaleen aiemmin mainitsemasta Siilin eleganssista.

Arja (Ei varmistettu)

Tämä on niin helppo! Äiti saa Mielensäpahoittajan ja ruskean kastikkeen. Koska kukaan ei osaa tehdä ruskeaa kastiketta kuten äiti. Ruskea kastike oli lapsuuden perusruoka ja ruokaympyrän tärkein ainesosa. Ruuanlaitto oli äidille tapa osoittaa välittämistä, kun ei sitä muuten oikein osannut. Kastiketta piisasi. Joten äiti-tytär-aspektikin on mukana äitienpäivään sopivasti.

Mamma N. (Ei varmistettu)

Äitini ei lue, paitsi puutarhakirjoja talvella ja Ruotsin kuninkaallisista kertovia kirjoja! Kesää kohden kun mennään, sen täytyy siis olla jotain Ruotsin kuninkaallisista :)

Noona (Ei varmistettu)

Äitini lukee paljon. Saankin aina parhaat vinkit ja kirjalahjat häneltä. Muistelisin, että hän ei ole vielä lukenut Riikka Pulkkisen Totta-kirjaa, joten voisin antaa hänelle sen.

Miksou (Ei varmistettu)

Äiti saa kirjan nimeltään Hevosvoimat. Kirjassa on hevostarinoita valtakunnallisen kirjoituskilpailun sadosta. Siinä on ihania kuvia ja koskettavia, vahvoja ja herkkiä hevostarinoita talleilta, raveista ja pellonpientareilta. Hevosista työssä, sodassa ja harrastuksissa. Heppaäitinä varmasti osaa arvostaa. Lisäksi äiti saa Kyrön Miniän, sitä hän toivoi ja nyt saa sen yllärinä Tuomaksen nimmarilla varustettuna. :)

riina / upotus.blogspot.com (Ei varmistettu)

Antaisin äidilleni lahjaksi Richard Masonin "Muistojen huoneet"-nimisen kirjan. Siinä käsitellään äiti-tytär-suhdetta tavalla, joka osuu välillä aivan hämmästyttävän naulan kantaan. Kirja on muutenkin riittävän pitkä ja taiten kirjoitettu lukemiseen, jossa henkilöihin ehtii kiintyä kunnolla eikä tarinasta haluaisi irrottautua lainkaan.

Anna Elina (Ei varmistettu)

Äitini tutustutti minut aikoinaan L.M. Montgomeryn kirjoihin (ensimmäiseksi Annaan) ja voisin hyvin kuvitella antavani hänelle jonkun näistä viime vuosien aikana suomennetuista Montgomeryn kirjoista (esim. Marigoldin lumottu maailma tai Vanhan kartanon Pat). Viittaisi samalla kirjarakkauteen, joka on muuten vain yksi monista monista asioista, jotka meitä yhdistävät, mutta mielestäni niitä tärkeimpiä.

Lukutuulia (Ei varmistettu)

Tämän kevään uutuuksissa on paljon kirjoja, mitä voisi antaa äitienpäivälahjaksi. Minä annan kuitenkin Taitoluistelun lumo -kirjan.

hedonya
Onnen neliöt

Antaisin äidilleni lahjaksi Michael Monroen kirjan. Hän on ollut aikoinaan suuri Hanoi Rocks fani. Itsekin olen Hanoi Rocksiin tutustunut häneltä lainaamani kasetin muodossa. Kyseinen kasetti taitaa vieläkin olla tallessa. :)

Äitini lukee paljon sotaan liittyvää kirjallisuutta, niin romaaneja kuin tietokirjojakin. Voisin antaa hänelle lahjaksi esimerkiksi Mikko Määttälän Vihollisina vangitut -kirjan.

Tuo Rocherin kirja kiinnostaisi kannen Eiffel -tornin takia, ja saisin venyttää taas lukumukavuusalueeni rajoja ;)

helene

Voisin antaa äidilleni esimerkikisi Linda Olssonin Kaikki hyvä sinussa-kirjan :) Tai mahdollisesti nuorekkaalle äidille Ann Taintorin Tästä ei selviä ilman toista drinkkiä-kirjan, joka on naisen opas cocktaileihin ja kuplivaan elämään :)

Molemmat arvottavat kirjat vaikuttavat myös tosi mielenkiintoisilta!

Luminosa

Yvonne Vera: Palava Perhonen.

Jostain syystä tuo kirja tuli ensimmäisenä mieleen. Luin sen joitain vuosia sitten ja vaikutuin. Ei ole todellakaan mikään kevyt kirja, mutta ehkä juuri siitä syystä vaikuttava ja ajatuksia herättävä.

Matsku (Ei varmistettu)

Äitini kestosuosikkeja ovat Nora Robertsin kirjat, joten sellaisen sitten antaisin.

Stardust Factory

Heli Laaksonen: Pulu Uis

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Äidille Kirja Nimeltä Ideoita kesäkotiin
- sisusta sisällä ja ulkona

paula_maatta@suomi24.fi

Sehirvi
Langanlaiha

Seela Sellan elämäkerta on tarkoitus antaa äidille.

sehirvi@luukku.com

Aarremaa

Tuija Lehtisen Rakasta minua

sanumaria

Mun äidille pitäisi antaa joku "näin rentoudut ja ihan vähän vaan kuopsuttelet puutarhassa etkä ota siellä liikaa ressiä" -kirja. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Äiti lukee niin paljon...vaan ei ole vielä lukenut tuota Aira Samulinin elämäkertaa. Joten se siis.

Saanaxmt (Ei varmistettu)

Antaisin äidille varmaan hieman hänen normaalilukemistostaa poikkeavan Umberto Econ uutuuden Prahan kalmisto.

Sofi Oksasen Puhdistus

Appelsiininkukkia

Äitini tykkää romanttisesta kirjallisuudesta, mutta tänä vuonna en hanki hänelle kirjaa. Äitini kaltaisille romantiikannälkäisille suosittelisin äitienpäivälahjaksi Nora Robertsin Avaimet onneen-romaania.

Antaisin äidille minkä tahansa Tuomas Kyrön kirjoista, tai koko tuotannon. Hän kun on yksi äidin (ja tyttären) suosikkikirjailijoita. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos äitini malttaisi lukea kirjoja, antaisin hänelle lahjaksi Sinä Päivävä (David Nicholls).

Voi, jos äiti olisi vielä täällä, luulen että onnistuisin kerrankin suosittelemaan hänelle jotakin uutta ja hyvää (yleensä äitini oli auktoriteetti lukuhommissa). Nimittäin Peter Franzenin Vapautta. Se ei ole enää ihan uusin, mutta uskon että olisi antanut äidille paljon lohtua ja ajatuksia.

 

Tai sitten antaisin jotain täysin yllättävää, kuten Graig Thompsonin uuden  albumin, Habibin.

Chikikika (Ei varmistettu)

Minä antaisin Lauren Weisberger - Vip-ihmisiä, koska tiedän hänen pitävän kirjoista jotka vievät pois välillä omasta arjesta ja pääsee kirjojen avulla tutustumaan toisenlaiseen arkeen. Tutkimusmatkaa ilman matkailua ;)

Jemina
No Sex and the City

Oikein hyvä kysymys - ja muistutti minua siitä, että lahja pitäisi tosiaan hankkia ennen kuin on liian myöhäistä... Luultavasti pakettiin päätyy joko jokin puutarhakirja, taikka sitten vähän yllätyksettömästi Katja Ketun Kätilö.

hetiaine (Ei varmistettu)

Puutarhakirja Satoa saunan takaa. heinitiainen(at)hotmail.com

Äidille vilkutan tuonilmoisiin onnittelut, mutta jos hän eläisi, lahjoittaisin varmaankin Maarit Verrosen Vanhat kuviot. Luin sen itse pääsiäisen tienoilla ja pidin tosi paljon.

_PihLa_ (Ei varmistettu)

Äitini on vannoutunut dekkarien ja trillerien lukija, joten Mari Jungstedtin Hiljaisuuden hinta olisi juuri hänelle hyvä. Onneksi olen oppinut, millaisia kirjoja äiti tykkää lukea, kun "tehtäväni" (kun vielä asuin vanhempieni luona) oli tuoda hänellekin kirjastolla käydessäni jotain hyvää luettavaa. :)

Pikkis (Ei varmistettu)

Antaisin äidilleni Helene Johanssonin ruokakirjan Leipä, jossa on aivan ihania reseptejä. krigu_(ät)hotmail.com

jukka s.

Alen, Angelov, Thieulon :  Muru

titti (Ei varmistettu)

En yhtään tiedä millaisia kirjoja äiti lukisi. Voisin antaa Kreikkalainen keittiö kirjan.

tittin_elamaa AT luukku.com

Jaana M (Ei varmistettu)

Minun äitini saa kirjan "Totuuksia isovanhemmista", johon on kerätty lasten suusta tulleita kommentteja isovanhemmista. Hauska kirja, nauroin vedet silmissä, luin siis tämän itse ensin ja postitin vasta sitten äidille :)

Liinukene (Ei varmistettu)

Äiti rakastaa Paulo Coelhon kirjoja, joten varmaankin niitä. Myös runo- ja reseptikirjat uppoavat äidin lukumakuun.

omenaliina@hotmail.com

ketjukolaaja (Ei varmistettu)

Olen saanut huomata, etten osaa ostaa kenellekään kirjoja lahjaksi. Siten järkevintä minunlaiselleni oman makuni mukaan ostajalle on hankkia lahjakortti kirjakauppaan. Ostakoon sitten lahjansaaja mitä lystää. Ajatushan se on tärkein. Niinpä joskus lahjaksi antamani kirjat: Kiirastuli, Hännälle astuttu koira, Rottakuningas, Pimeyden vasen käsi ja Kaniikki Lupus aiheuttivat hämmennystä ja kenties mielipahaakin pelkällä nimellään. Valitettavasti tämä tarina on tosi. Onneksi en kuitenkaan lahjoittanut mitään niistä äidille.

Sunnuntaina vien äidille neilikoita ja käytän helatorstaina äitiä kirkossa, jos jaksaa lähteä.

Ekana tulee mieleen Emily Bronten Humiseva harju. Äitini ei lue kovinkaan paljoa, mutta silloin tällöin lukee romantiikkaa ja klassikoita. Humiseva harju on häneltä jostain syystä jäänyt välistä, mutta uskoisin sen uppoavan hänen kirjamakuunsa loistavasti.

kaijas (Ei varmistettu)

puutarhakirja ehdottomasti.Keväällä puutarhat innostavat ja kauniit kuvat viihdyttävät talvella..

Pages

Kommentoi