Kirja-arvonta: voita Hemingwayta!

 

Tunnetko Nick Adamsin? En oikein minäkään, mutta hän on hahmo, joka vilahtelee monessa nobelisti Ernest Hemingwayn teoksessa. Tammen juuri julkaisema Nick Adamsin tarina on novellikokoelma, joka kerää yhteen Adams-tarinat. Kustantamon kirjaesittelyssä sanotaan, että Adams-kertomukset noudattelevat Hemingwayn omia elämänvaiheita, joten novellikokoelmaa voinee löyhästi pitää omaelämäkerrallisena.

Jos kiinnostuit, osallistu kirja-arvontaan! Lilyyn on saapunut peräti 12 kappaletta Nick Adamsin tarinaa. Arvonta alkaa tänään 24.3. ja kestää kaksi päivää eli huomenna, maanantaina 25.3. voi vielä osallistua puoliyöhön asti.

Osallistu jättämällä kommenttikenttään nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi,

josta tavoitan sinut ti 26.3.

Muu kirjoittelu ei ole pakollista, mutta olisi kiinnostavaa kuulla Hemingway-lukukokemuksista. Mitä kirjaa suosittelet? Huomasin itse, että olen lukenut nuorena novellikokoelman, josta muistan pitäneeni, mutta jonka nimeä en enää muista... Nyt tuli sellainen olo, että pitäisi kyllä lukea jokin Hemingwayn klassikko jo ihan yleissivistyksen vuoksi. Jäähyväiset aseille kiinnostaisi, Vanhus ja merikin puhuttelee... Jos sinäkään et ole lukenut Hemingwayta, vinkkaa joku muu nobelistikirjailija, johon tutustumisista suosittelet. Minä vinkkaan heti Doris Lessingin ja Yasunari Kawabatan. Löydät lukukokemukseni esim. naputtelemalla jommankumman kirjailijan nimen sivun yläosassa olevaan Lilyn hakuun.

 

Lopuksi vielä linkkivinkki Hemingway-sitaattisivulle. Sieltä löytyi mm. tällainen ajatus: 

 

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway 
 

 

 

Kommentit

Vattu

Vau! Hemingway on yksi niistä monista, jonka tuotantoa olen meinannut lukea monesti, mutta ikinä en ole niin tehnyt. Mahtava arvonta, todellakin osallistun. :)

Mer (Ei varmistettu)

Muistan lapsuudestani ikimuistoisen Vanhus ja Meri..
toki osallistun ja onnellinen olisin.. (joku kirja on AINA laukussa)

Jenni S.

Hei Vattu ja Mer ja tulevat muutkin osallistujat! Olisi kiva, jos jättäisitte sähköpostiosoitteenne osallistumisen yhteydessä, niin tavoitan teidät nopeammin ja varmemmin, jos voitatte.

Sara / p.s. rakastan kirjoja (Ei varmistettu) http://psrakastankirjoja.blogspot.fi/

Olen lukenut Hemingwaylta vain yhden teoksen, The Old Man and the Sean tammikuisella Kuuban-matkallani, eli tavallaan kirjan maisemissa. Pidin kirjasta ja haluaisin lukea enemmänkin Hemingwayta, joten ilman muuta mukana arvonnassa. :)

(Ja sähköpostini on ps.rakastankirjoja (at) wippies.fi)

Saila R
S-palsta

Jihuu! Osallistun arvontaan! Todella mieleinen palkinto.

terkuin

saila at elsanlempituoli piste fi

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen kerran yrittänyt lukea Kenelle kellot soivat, mutta taisin tuolloin olla vielä liian nuori lukemaan Hemingwayta. Toisaalta sotaa koskettelevat teokset eivät kovin usein ole minua innostaneet. Jos tällä pääsisi taas kokeilemaan.

Olen lukenut aika vähän nobelisteja, mutta José Saramagon Oikukas kuolema oli minusta mielenkiintoinen ja nokkela ja suosittelen sitä muillekin. Varsinkin, jos tuntee vetoa tarinoihin melko normaaleista maailmoista, joissa on fantasiaelementtejä. Muistikuvani ovat toisaalta hämäriä, mutta muistan ihailleeni sivun mittaisia lauseita. :D

T. Laurrrrr (lauraltapalaapinna at hotmail.com)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

En ole koskaan lukenut Hemingwayta, nyt olisi ehkä hyvä aika aloittaa, jos arvontavoitto osuisi kohdalle. ;)

Muista nobel-kirjailijoista suosittelen lämpimästi Thomas Mannia.

hakusanarakkaus@gmail.com

lindak (Ei varmistettu)

Olen aikaisemmin lukenut juurikin mainitut Jäähyväiset aseille sekä Vanhus ja meri -teokset, vaikka molemmista on jo paljon aikaa. Muistan lievän pettymykseni ensimmäisen kanssa (pitäisi nähdä Unelmien pelikirja, eikö siinä ole lähtökohtana samainen teos?) ja raskauden myös jälkimmäistä lukiessani. Nick Adams kuulostaa kevyemmältä tarinoinnilta.

lmkoskin(a)gmail.com

Eija Lehto (Ei varmistettu) http://eija.marita@welho.com

Osallistun tietysti. Useampi Hemingway on tullut luettua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen lukenut vain Vanhuksen ja meren, enkä muista siitäkään mitään. Monta Hemingwayn kirjaa nököttää hyllyssä odottamassa lukemista, mutta tätä sieltä ei löydy.

kirjojenkeskella(a) gmail.com

Pekka/Poplaari (Ei varmistettu) http://poplaari.blogspot.fi/

Minunkin Hemingway-kokemukseni ovat nolottavan vähäiset, luettuna ainoastaan Käärme paratiisissa. Mutta tämä kiinnostaisi toki! (peku75 ät hotmail piste com)

Tintti / Tarinoiden taikaa (Ei varmistettu)

Olen ehdottomasti mukana arvonnassa. Hemingwayn teoksia olen lukenut muutamia. Vanhus ja meri on ehdoton suosikkini, ja hänen novelleitaan olen lukenut myös. Hyllyssä odottelee lukijaansa Kenelle kellot soivat.

tarinoidentaikaa (a) gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä en ole lukenut (vielä) Hemingwayta, ja itseasiassa säälittävän vähän myös muita nobelistejä. Aloin oikein miettiä, en juuri muista lukeneeni kuin Herta Mülleria ja Doris Lessingiä... Täytyy korjata asia!

Arvonnassa mukana :).

Tiiiiaa (Ei varmistettu)

Vanhus ja meri on ihana :)
Siispä osallistun arvontaan: tiia_oikarinen(a)suomi24.fi

Vierailija (Ei varmistettu)

ainiin, edelliseen osoite: lukutuulia(a)gmail.com

Katri / La petite lectrice (Ei varmistettu) http://pieni-kirjasto.blogspot.fi/

Olen lukenut itse Hemingwaylta Nuoruuteni Pariisin, joka ei kyllä täysin vakuuttanut, mutta siitä syystä onkin tarkoitus lukea lisää. Vanhus ja meri ainakin ja tämäkin kirja kiinnostaa, joten mukana arvonnassa!

Sähköposti: pienikirjasto at hotmail.com

pihi nainen (Ei varmistettu)

Olen lukenut Hemingwaylta vuosia sitten Kirjavan sataman ja jos en nyt suoranaisesti hullaantunutkaan, niin ainakin erittäin vahvan muistikuvan kirja jätti hyvin maskuliinisen tekstin vuoksi. Ehdottomasti mukana arvonnassa, olisi hienoa tutustua lisääkin Hemingwayn teksteihin!

pihinainen(at)gmail.com

En ole lukenut Hemingwaylta vielä mitään, mutta minua kiinnostaa kyllä tutustua Nobel-kirjalilijoiden tuotantoon. Tällä hetkellä työn alla on John Steinbeckin Vihan hedelmät. elinakv ät gmail piste com

Veidi

Suosittelen eniten Nuoruuteni Pariisia! Se on ihana kertomus 20-luvun boheemista Pariisista. Pidän siitä enemmän kuin esimerkiksi Jäähyväiset aseille -kirjasta. Jälkimmäinenkin on hyvä, mutta masentava. Minun tekee pahaa lukea, kuinka paljon hän siinä kirjassa ryyppää! Nuoruuteni Pariisi on jotenkin optimistisempi (vaikka se onkin myöhempää tuotantoa), sijoittuu aikaan kun mitään pahaa (II MS) ei ollut vielä tapahtunut ja Hemingway oli vielä rakastunut ensimmäiseen vaimoonsa.

Nafisan
Yöpöydän kirjat

Joskus lukiossa olen lukenut Hemingwayn Vanhus ja meri. Olisi kiva tutustua hänen tuotantoonsa paremminkin, ihan opintojenkin nimissä.
 
myytillinen(at)gmail.com

Juha Vähäkangas (Ei varmistettu)

Vanhus ja meri - romaani on elinvoimainen ja vavahduttava lukukokemus. Muitakin hänen teoksiaan löytyy kyllä hyllystä.

juha.vahakangas@mail.suomi.net

Tää on ihan kauheaa oon 100% varma, että olen lukenut jonkun Hemingwayn ja pitäneeni siitä valtavasti mutta en millään muista sen nimeä, en sitten yhtään. Pitäisi varmaan alkaa kirjoittamaan johonkin ylös mitä kirjoja tulee luettua.

Mutta arvontaan osallistun mielelläni :)

ninamariatuulikki@gmail.com

J

Jei!

kiitolaukkanen AT gmail piste com.

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu) http://sininenlinna.blogspot.fi

Olen lukenut vain Vanhuksen ja meren, josta tykkäsin - mielellään lukisin
Nick Adamsinkin!

sininen.linna(at)gmail.com

Margit/Tarukirja (Ei varmistettu)

Hyllyssäni on kuusi Hemingwayn kirjaa, jotka toki olen lukenut kaikki. Suosittelen edelleä mainittujen lisäksi teosta Ja aurinko nousee.

Nick Adamsin tarinaa minulla ei ole, enkä ole sitä lukenut, joten olen mukana arvonnassa.

margit piste rasanen at elisanet piste fi

Huitu (Ei varmistettu)

Hemingwayn kirjoja en ole vielä lukenut yhtään, mutta tästä olisi varmaan hyvä aloittaa :) Muista nobel-kirjailijoista Nils Holgersonin äiti Selma Lagerlöf on tutustumisen arvoinen, eikä vähiten sen takia, että hän oli ensimmäinen nainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Pitäisiköhän taas lukea Peukaloisen retkistä...

tuire.leppanen (ät) gmail.com

Jeeni (Ei varmistettu)

En Hemmingwayhin ole koskaan tarttunut,vaikka tarkoitus on ollut. Ainoa nobelli kirjailija,jota voin suositella on ihka suomalainen F.E.Sillanpää.

livinglikeahell@gmail.com

Mimosa

Ompas kiva arvonta:) Täälläkin on yksi, jonka on aina pitänyt lukea Hemmingwayn tuotantoa, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi. Tästäpä olisi hyvä aloittaa. Tällä hetkellä kesken on Rosa Liksomin hytti nro 6, jota voin suositella kaikille. Mahtava kirja.

ondu_alphabetty@hotmail.com

Kiisseli (Ei varmistettu)

Hemingwayn "Vanhus ja meri" on kyllä lukemisen arvoinen komea klassikko, mutta novellikokoelma "Ensimmäiset 49 kertomusta" on ihan hillittömän hyvä (oliskohan tämä se lukemasi?).
En ole koskaan lämmennyt Hemingwayn romaanituotannolle; liian macho-äijämäistä tekstiä mun makuun (härkätaistelua, sotaa, metsästysretkiä, etäisiä naisia ja kaukaisia vuoria...), kun taas novelleissa terä on kovimmillaan, tarinat hauskoja ja tarkkanäköisiä.

Muista nobelisteista suosittelisin Dario Fo'ta, absurdin komiikan mestaria, jota kannattaa nauttia varsinkin teatteri-muodossa, José Saramagon romaaneja, Luigi Pirandellon ja Isaac Bashevis Singerin novelleja sekä Pablo Nerudan "Kysymysten kirjaa" (parhaimmillaan luettuna julkisissa kulkuvälineissä)

Nick Adams saisi täältä hyvän kodin!

ninnikuu (at) hotmail.com

Nanna/Nannan kirjakimara (Ei varmistettu) http://nannankirjakimara.blogspot.fi

Osallistun arvontaan!

Olen lukenut Hemingwayltä vain teokset Ja aurinko nousee ja Vanhus ja meri. Jos nyt oikein muistan, niin ensimmäisestä pidin, jälkimmäisestä en niin kovin. Ehkä voisin ottaa uudelleen luettavaksi tuon Vanhuksen ja meren, kun sitä näissä kommenteissa niin ylistetään :)

Osoitteeni on
nannankirjakimara (at) gmail.com

Anna/Lukemisen kartasto (Ei varmistettu)

Oi kun kuulostaa kiintoisalta! Itse on tullut luettua Vanhus ja meri sekä Kirjava satama, josta muistan paljon paremmin elokuvaversion... Mutta ainakin Vanhusta ja merta voin suositella, jotenkin syvennyin siihen kovasti.

Sähköpostista tavoittaa osoitteesta anmase (at) utu.fi

Matsku (Ei varmistettu)

Vanhus ja meri on ainoa, jonka tunnen. Olisi siis kiva tutustua tähän Nick Adamsin tarinaan. ( mataleena_pesonen(at)hotmail.com )

Hemingwaylta olen lukenut yksittäisiä novelleja sekä ainakin Vanhus ja meri -romaanin. Pidän kovasti Hemingwayn tyylistä, toisinaan sellaisesta lakonisesta, joka kuvaa asiat sellaisina kuin ne ovat, ilman turhaa selittelyä. Vaativat syventymistä, muttei vakavaa aivotyöskentelyä.

( empyreum(at)luukku.com )

Not another GIF Blog

Vanhus ja meri oli pakollista luettavaa lukiossa äidinkielen kurssilla. Se oli pakollisista kirjoista ainut josta oikeasti pidin ja jonka luin kannesta kanteen (aika moni kirja jäi silloin teini-iän kapinassa lukematta).

Olen vanhoista klassikoista kiinnostunut vasta näin 20+ iällä ja myös Hemmingwayn tuotantoa on pakko ottaa jossakin vaiheessa haltuun.

 

annika.gloom@gmail.com

Not another GIF Blog

Apua, typotin sitten Hemingwayn :)

Vattu

Tosiaan, unohdin sen sähköpostin: tursastaja@gmail.com

os (Ei varmistettu)

Lukio-aikaan se omakin Hemingwayn tuotantoon tutusminen on tapahtunut. Luulisin, että meilläkin oli listalla Vanhus ja meri mutta muistelisin, että luimme myös joitakin novelleja..

osirkia@gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Vanhus ja meri oli hyvä.
leku@iki.fi

Mansikkamaa

Kaikki olen lukenut ja huimia ovat. Omassa hyllyssä ei taida olla yhtäkään, vaan vaariltani lainannut. Kirjava satama ja Jäähyväiset aseille puhuvat jo itse puolestaan, mutta Jäähyväiset aseille kirjastahan julkaistiin viime vuonna uusi painos, joka sisältää muutaman kymmenen eri loppuratkaisun. En toisaalta pidä lainkaan siitä, että alkuperäistä tekstiin lisätään mitään muiden kirjailijoiden puolesta.

 

tiia68@gmail.com

Mansikkamaa

Ja lemppari nobelistikirjailija ehdottomasti on mieletön Gabriel Garcia Marquez :)

 

tiia68@gmail.com

Sinisukka (Ei varmistettu)

Hei!

Loysin blogisi viime vuoden loppupuolella ja palaan tanne hyvin saannollisesti nautiskelemaan! Pidan kirja-arvosteluistasi (tietty!), mutta myos "kirjallisuuskysymyksistasi" ja "-pohdinnoistasi" ja olenkin jaanyt blogisi ansiosta mietiskelemaan suhdettani kirjallisuuteen ja kirjoihin uudelta kantilta. Toivottavasti nama pohdiskelut jatkuvat kirja-arvosteluiden lisaksi. Pidan myos todella paljon blogisi laaja-alaisuudesta (loysin mm. Uusi paiva -arvostelusi kautta quinoaa-blogin). Bravo myos virtuaalikirjapiirista; toivottavasti paasen joskus osallistumaan (ulkosuomalaisena tama saattaa olla hieman haastavampaa).

Hemingwayta olen pakkolukenut joskus kouluvuosina (Vanhus ja meri); olin varmaan liian nuori ja kokematon saadakseni paljoakaan siita irti? Olenkin halunnut palata Hemingwayn pariin ja tutustua lisaksi Keltaiseen kirjastoon, joten osallistun mielellani arvontaan! Hemingwaysta pitaisi varmasti lukea Nuoruuteni Pariisin, kun kohta 7. vuotta asun taalla. Ja 20-luvun Pariisi on varmasti ihana.

Nobel-kirjailijoista ehdottaisin vuonna 2012 palkittua Mo Yania (vaikka itse olenkin vasta aivan alkuvaiheessa tutustumisen suhteen, mutta alku on vakuuttava). "Mo Yan" -kirjalijanimi on kaannettyna "sita joka ei puhu"; eiko jo tallaisen runollisen, salaperaisen nimen takia kannata tarttua ko kirjailijan kirjaan?

Jos arpaonni sattuu suosimaan, niin e-maili osoite on chilietchocolat@gmail.com

Hilkkis (Ei varmistettu)

Vau, Hemingwayta! Yläasteella sitä oli pakko lukea ja Kenelle kellot soivat jäi ikuisiksi ajoiksi kesken... Olisi kiva kokeilla nappaisiko nyt paremmin. :)

Nobelisteista suosittelen ehdottomasti Mario Vargas Llosaa. Taianomaista tekstiä.

Mikäli arpa osuu kohdalle, niin s-postini on hilpe at luukku piste com.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisipa kiva päästä lukemaan, koska en ole vielä lukenut yhtään Hemingwayta. Muitakaan nobelistikirjailijoita en nyt yhtäkkiä osaa vinkata. minttu47@gmail.com

Jenni S.

Kiitos kaikille osallistuneille! Hemingwayt on nyt arvottu: voittajalista on täällä, lisäksi meilailen kaikille voittajille.

ketjukolaaja (Ei varmistettu)

Tiedän että arvonta on ohi.

Minulla on kotona Nick Adamsin tarina. Se on ihan kiinnostava kirja. Joskus nuorna miesnä luin Kilimandzaron lumet, jossa on mukana muutama Nick Adamsin vaiheita käsittelevä novelli. Siinä on vain eri käännös, varmaan eri kääntäjäkin. Nick Adamsin tarinoista jäi ehkä voimakkaimmin mieleen hemlokkimetsän kuvaus. Kilimandzaron lumien hienoin novelli on mielestäni Francis Macomberin lyhyt onnellinen elämä. Pitää varmaan joskus lukea sekin Vanhus ja meri. Enemmän kyllä kiinnostavat Hemingwayn novellit Euroopasta, esim. härkätaistelijoista.

Kommentoi