Kirja-arvonta: voita Hemingwayta!

nickadmasintarina.jpg

 

Tunnetko Nick Adamsin? En oikein minäkään, mutta hän on hahmo, joka vilahtelee monessa nobelisti Ernest Hemingwayn teoksessa. Tammen juuri julkaisema Nick Adamsin tarina on novellikokoelma, joka kerää yhteen Adams-tarinat. Kustantamon kirjaesittelyssä sanotaan, että Adams-kertomukset noudattelevat Hemingwayn omia elämänvaiheita, joten novellikokoelmaa voinee löyhästi pitää omaelämäkerrallisena.

Jos kiinnostuit, osallistu kirja-arvontaan! Lilyyn on saapunut peräti 12 kappaletta Nick Adamsin tarinaa. Arvonta alkaa tänään 24.3. ja kestää kaksi päivää eli huomenna, maanantaina 25.3. voi vielä osallistua puoliyöhön asti.

Osallistu jättämällä kommenttikenttään nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi,

josta tavoitan sinut ti 26.3.

Muu kirjoittelu ei ole pakollista, mutta olisi kiinnostavaa kuulla Hemingway-lukukokemuksista. Mitä kirjaa suosittelet? Huomasin itse, että olen lukenut nuorena novellikokoelman, josta muistan pitäneeni, mutta jonka nimeä en enää muista… Nyt tuli sellainen olo, että pitäisi kyllä lukea jokin Hemingwayn klassikko jo ihan yleissivistyksen vuoksi. Jäähyväiset aseille kiinnostaisi, Vanhus ja merikin puhuttelee… Jos sinäkään et ole lukenut Hemingwayta, vinkkaa joku muu nobelistikirjailija, johon tutustumisista suosittelet. Minä vinkkaan heti Doris Lessingin ja Yasunari Kawabatan. Löydät lukukokemukseni esim. naputtelemalla jommankumman kirjailijan nimen sivun yläosassa olevaan Lilyn hakuun.

 

Lopuksi vielä linkkivinkki Hemingway-sitaattisivulle. Sieltä löytyi mm. tällainen ajatus: 

 

There is no friend as loyal as a book.

Ernest Hemingway 
 

 

 

kulttuuri kirjat ajattelin-tanaan raha
Kommentit (45)
  1. ketjukolaaja
    28.3.2013, 17:04

    Tiedän että arvonta on ohi.

    Minulla on kotona Nick Adamsin tarina. Se on ihan kiinnostava kirja. Joskus nuorna miesnä luin Kilimandzaron lumet, jossa on mukana muutama Nick Adamsin vaiheita käsittelevä novelli. Siinä on vain eri käännös, varmaan eri kääntäjäkin. Nick Adamsin tarinoista jäi ehkä voimakkaimmin mieleen hemlokkimetsän kuvaus. Kilimandzaron lumien hienoin novelli on mielestäni Francis Macomberin lyhyt onnellinen elämä. Pitää varmaan joskus lukea sekin Vanhus ja meri. Enemmän kyllä kiinnostavat Hemingwayn novellit Euroopasta, esim. härkätaistelijoista.

  2. Kiitos kaikille osallistuneille! Hemingwayt on nyt arvottu: voittajalista on täällä, lisäksi meilailen kaikille voittajille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *