Kirjan ja ruusun päivän menovinkkejä?

 

 

Jos netistä löytyisi hyvä kokoomasivu kirjan ja ruusun päivän tapahtumista tai edes muuta kuin kirjaruusu-Facebook-pinssejä ja hehkutusta, että tänään ja vain tänään voi saada käsiinsä Tuomas Kyrön Miniä-kirjan, olisin iloinen. Silloin tämän postauksen tilallakin olisi vinkkejä kirjaruusuvinkkejä ympäri Suomea, mutta koska en ole ko. sivustoa löytänyt ja satunnainen surffailukin tuotti satunnaisia tuloksia, ko. postausta ei ole. 

Sen sijaan kysyn: Miten aiot viettää kirjan ja ruusun päivää ja tapahtuuko sinun paikkakunnallasi tänään jotain kiinnostaa kirjoihin liittyvää? Kerro päivän menovinkki.

Minua kiinnostaa selville saamistani kirjatapahtumista eniten Helsingin keskustan Akateemisen ohjelma. Yritän livahtaa töistä mahdollisimman ajoissa kirjailijahaastattelujen perään. Jos onnistun, raporttia ilmestyy sitten tännekin.

Hyvää kirjan ja ruusun päivää kaikille! 

Ja anteeksi viikon aloittaminen purnauksella, mutta on kai ymmärrettävää, että lukutoukka hermostuu, kun kirja-asioista ei tiedoteta kattavasti. Muistaakseni aiemmin on ollut helpompaa löytää kirjan ja ruusun päivän menovinkkejä.

 

Kuva: We Heart It

Kommentit

jukka s.

Vien tietysti kirjaston daameille ruusun tai kaksi kuten joka vuosi. Budjetoidusta poiketen sijoitan kympin jotta saisin Miniän. Ja toivon voivani jatkaa eilisestä lintukonsertista nauttimisesta myös tänään.

ps. Kirjatuunauksesta...n. kuukausi sitten askartelin vaimon apuna kirjatalon, ajatus oli syntynyt Dominquezin Paperitalosta. Ja nyt meillä on harjakattotalo; seininä San Siron uneksija, Vääränrahantekijät, Tainaron, Jonakin tähtisenä yönä, Sateenkaari, Nainen ryhmäkuvasssa ja  Kainin tytär. Kattona Maailman Kirjallisuuuden Kultainen Kirja/ osat Ranskan kirjallisuus ja Saksan kirjallisuus. Kattoa paikkasin parilla Ex librikselläni. Kirjat hankin kirjaston poistomyynnistä, talo on luettu kattoa lukuunottamatta. Rakentamiseen käytettiin Paperitalosta poiketen vain kirjojen kannet.

Piritta Porthan (Ei varmistettu)

Mun kirjan syksyllä kustantavan Basam Booksin tapahtuma Kirjan ja Ruusun päivälle:

http://www.facebook.com/events/413383248675346/

t.Piritta :)

Päivi Brink (Ei varmistettu)

Anna-Riikka Carlson haastattelee maanantaina 23.4. Kirjan ja ruusun päivänä piakkoin ilmestyvän Kenen aika? -kirjan toimittajaa Tintti Klapuria. Tule kuulemaan, mitä venäläisessä kirjallisuudessa tapahtuu nyt! Tilaisuus alkaa klo 17. Pieni Kirjapuoti, Yliopistonkatu 26, Turku.

Jenni S.

Jukka s., ai niin, sinulla on tuo hieno tapa muistaa kirjastohenkilökuntaa. Mainiota! Toivottavasti sait/saat Miniän. Ja lintukonserteista nauttiminen onnistuu ainakin Espoossa jo hyvin, lähes yötä päivää. :)

Mahtavan kuuloinen tuo Paperitalon innoittamana tekemänne kirjatalo. Olisipa hauska nähdä kuva siitä! Hyviä opuksia olette taloon löytäneet ja ymmärrän kyllä, että toisinaan kirjataiteen materiaaliksi tarvitaan ihan oikeita kirjoja.

Piritta, kiitos vinkistä! Ja samoin Päivi, kiitos sinullekin! Kivan kuuloisia tapahtumia molemmat.

Jemina
No Sex and the City

Kallion ilmaisutaitolukion opiskelijat kirjoittavat Helsingin keskustan Akateemisessa runoja tilauksesta. Näyttää runokiska olevan auki viiteen asti, joten vielä ehtii jos  vähän kiirehtii. Ja kannattaa kyllä, se on ehdottoman hupaisaa - tilaaja saa listata runoon haluamiaan sanoja, ja tahtoessaan myös vaikkapa runon tunnelman ja tyylin (laitetaanko tanka vaiko sittenkin nelipolvinen trokee?). Mittatilausruno kustantaa muistaakseni jotakin nimellistä, ja valmista tulee puolessa tunnissa.

Jenni S.

Jemina, näinkin noita runoilijoita! Ihan mahtava idea. :D Ilmeisesti runot olivat vielä aivan ilmaisiakin. Meinasin mennä runokiskalle, mutta en sitten ehtinyt, kun kuuntelin haastatteluja. Ehkä ihan hyvä, runo olisi voinut päätyä jopa tälle palstalle. ;)

Kommentoi