Kirjan ja ruusun päivän saldo

kirjaruusu.jpg

 

Päivän kirjaruusuilut on nyt suoritettu. Yhdistin kirjan ja ruusut ja hankin Leena ja Heikki Luodon Lomailijan puutarhan eli puutarhakirjan. Minuun iski Akateemisessa olo, että kotimme ei kyllä kaipaa yhtään romaania, mutta tietokirja – miten paljon helpommin sen ostamisen voikaan itselleen perustella. Ja jos meidän piha saadaan joskus muutettua lomailijan puutarhaksi, miten paljon enemmän lukuaikaa silloin kesäisin jääkään…

Katselin myös mm. taidekirjoja, mutta esimerkiksi Akateemisessa vähän aikaa sitten näkemääni mustavalkokuvia esittelevää On Reading -teosta ei löytynyt (en muista tekijää). En ollut aikonut tavoitella Tuomas Kyrön Miniää ehdoin tahdoin, mutta en siitä kieltäytynytkään, kun sen kerran sai kaupanpäällisiksi. En ole lukenut Mielensäpahoittajia, mutta Miniä on samaa sarjaa – kirjaimellisesti, se kertoo Mielensäpahoittajan miniästä – niin tuleepa sitten tutustuttua vihdoin ”pahoittajakirjallisuuteenkin”. Jokunen bloggari näyttää jo lukeneenkin Miniän tänään!

Minä en vielä edes avannut omaa kappalettani, mutta kuulin Akateemisessa Kyrön haastattelun. Hänestä naisesta, siis Miniästä, ei ollut kuulemma sen vaikeampaa kirjoittaa kuin ylipäätään kenestäkään kirjallisesta hahmosta. Kyrön seuraava romaani ilmestyy joskus ensi vuonna ja kertoo tästä päivästä, mutta Suomesta, joka onkin kuningaskunta. Kuninkaanlinna sijaitsee Vantaalla jossain Petikon tietämillä ja kuningas joutuu luopumaan kruunustaan, koska on mm. sekaantunut stripparikohuun. Taidanpa arvata, mistä Kyrö on ammentanut ideoita… Ennen tätä romaani on kuulemma tulossa lastenkirjakin.

Varsinaisesti menin Akateemiseen kuulemaan Eino Leinoa ja Kirjailijoiden kaupunki -tietokirjaan liittyvää haastattelua. Kirjoittelen siitä erikseen lähiaikoina.

Kävin myös kahdessa Suomalaisessa kirjakaupassa, mutta en onnistunut ostamaan mitään enkä havaitsemaan mitään ohjelmaa. Kampin Narinkkatorilla olin tyytyväinen, etten ollut yhtä hullu kuin jokunen vuosi sitten: satoi räntää ja tuuli, mutta kirjojen ja ruusujen ja halpojen kirjojen kunniaksi ostimme ystävän kanssa kassikaupalla kirjoja. Silloin niitä helposti perusteltavia tietokirjoja tarttui mukaan vissiin yhdeksän, mikä oli aivan typerää, koska en ole lukenut niistä useimpia vieläkään. No eipä siellä tänä vuonna ollut tapahtumaakaan, joten oli helppo olla viisas ja hillitty kirjanostaja.

Nyt siirryn tutkimaan puutarhakirjaa. Viime kesänä pihalle saatiin jo lukunurkkaus, mutta en lukenut siinä kertaakaan. Ehkä tänä kesänä onnistaa.

kulttuuri kirjat sisustus
Kommentit (12)
  1. Mielenkiintoista! Jos kirjasta ei tule keräilyharvinaisuutta, niin ainakin kirjastoharvinaisuus.

  2. Vielä uutta tietoa kirjastoasiaan: kyllä se Miniä varmaan tuleekin joihinkin kirjastoihin, sillä kirjastoihmiset ovat käyneet maanantaina kirjakaupoissa ostoksilla ihan niin kuin muutkin ja ostaneet kirjan ja saaneet Miniän kaupan päälle. (Puhuin äsken Kirjakauppaliiton toimitusjohtajan kanssa.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *