Kolmentoista kotimaisen kirjailijan jäljillä

Olette(ko)han huomanneet, että Facebookissa on uusi mainio ryhmä: Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013Ainakin minun kirjahullututtavapiirissäni tieto ryhmästä levisi nopeasti, eikä ihme, sillä ryhmän idea on erinomainen.

Pitäisi siis haastaa itsensä tutustumaan kolmeentoista sellaiseen suomalaiseen kirjailijaan, jonka tuotanto on vielä vierasta. Miten kutkuttavaa ja hankalaa! Olen iät ja ajat ollut aikeissa lukea Eeva Tikkaa, jonka kirjoista tiedän pitäväni lukemattakin. Joel Haahtelaa pitäisi kai kokeilla siksi, että olen varmaan ainoa suomalainen kirjabloggari, jolla ei ole Haahtela-mielipidettä. ;) Mutta sitten...äh. On niin monta lukematonta kirjaa, mutta täysin "kokeilemattomia" kirjailijoita on vaikeampi löytää. 

Sitäkin tervetulleempaa on siis, että joku ihana lukuharrastaja on keksinyt tällaisen idean ja ollut niin aktiivinen, että perustanut sille oman Facebook-ryhmän. Menkää kurkkaamaan, liittykää mukaan, antakaa kirjailijavinkkejä!

Jotta postaukseni ei menisi ihan päällekkäin Facebook-ryhmän idean kanssa, kysyn kirjailijoiden sijaan kirjoista: minkä kotimaisen kirjan olet aikonut aina lukea, mutta et ole vielä lukenut? Minun ikuisuuslistaltani löytyy ainakin Helvi Hämäläisen Säädyllinen murhenäytelmä. Uudempien kirjojen suhteen ihmetyttää, että Sofi Oksasen uutuus on lukematta, vaikka ostin sen heti kun kirja ilmestyi, olen lukenut alun parikin kertaan ja pitänyt siitä. Ilmeisesti (sekin) kirja odottaa jotain tiettyä lukuhetkeä.

Kommentit

Anna Elina (Ei varmistettu)

Just tuo ihan samainen Säädyllinen murhenäytelmä on pitkään ollut TBR-listallani. Milloinhan sen saisi luettua... Uudemmista ainakin Haahtelan tuotantoon pitäisi tutustua paremmin ja Siekkisen novellitkin kiinnostavat kovasti, puhumattakaan Eevoista Kilpi ja Tikka, joita kyllä olen lukenut, mutten kuitenkaan koko tuotantoa kummaltakaan.

Minäkin mietin tuota mainitsemaasi haastetta ja olen hiukan varovaisesti lupautunut mukaan. Luen nimittäin nytkin yhden itselle uuden suomalaisen kirjailijan teosta (Seija Vilénin Mangopuun alla), mutta saa nähdä löytyykö ne 13 kotimaista kirjailijaa, joita en olisi aiemmin lukenut.

Marissa M. (Ei varmistettu) http://cafepourlesidiots.org/

Itsekin ostin Oksasen uusimman heti kun se kauppoihin oli tullut, mutta voi rähmä, se on vieläkin lukematta! Suunnitelmissa olisi lukea se nyt heti alkuvuodesta.

Mari Inka
Oisko tulta?

Kirjan kannella on kummallisen vahva vaikutus. Meilläkin on sohvan viereisellä ikkunalaudalla ollut pitkään Oksasen uusin. Kirjan kansi ei vaan yhtään vedä puoleensa. 

Luru / Lurun luvut (Ei varmistettu) http://lurunluvut.blogspot.com

Säädyllinen murhenäytelmä kannattaa lukea!

Minullakin on mietinnässä tuo 13 kotimaisen lista. Taidan ottaa mukaan sekoituksen sellaisia kirjailijoita joita on "pitänyt" jo kauan lukea, sellaisia joita kököttää lukemattomina omassa hyllyssä ja sellaisia jotka muuten vain kutkuttavat juuri nyt.

Helmi K

Ei varmaan pitäisi tunnustaa mutta Sinuhe Egyptiläinen. Jostain syystä on vain jäänyt, eikä mulla edes ole sitä hyllyssä (syyllistämässä:). Kuten ei myöskään Eeva Tikkaa jota on ollut tarkoitus kauan lukea.

Ja niin, Säädyllinen murhenäytelmä on huikean hieno, suosittelen.

tiia_

Multakin on Säädyllinen murhenäytelmä lukematta, vaikka se on kököttänyt kirjahyllyssä monta vuotta. Toinen ikuisuuslukemattomuus on Waltarin Suuri illusioni. 

Booksy

Säädyllinen murhenäytelmä tuli jo luettua, mutta jatko-osa odottaa... kuten myös KKK eli Oksasen uusin. Ja (huoh) Paavo Rintalan Jumala on kauneus. En kyllä tiedä koska olisi se oikea hetki tuohon viimeksi mainittuun - mutta vielä jonain päivänä saan sen luettua! :D

Minullakaan ei ole minkäänlaista Haahtela-mielipidettä! Mutta onneksi kukaan ei sellaista odotakaan.

-Liina / sivukirjasto.blogspot.com

yrtti
Yrttitarha

Voleter Kilven Alastalon salissa on edelleen lukematta.

yrtti
Yrttitarha

-e

Jenni S.

Kiitos kiinnostavista kommenteista kaikille! :) Hauskaa, että Säädyllinen murhenäytelmä on noin monen listalla joko kirjana, jonka haluaisi lukea tai jota suosittelee. Ostin sen + jatko-osansa loppuvuodesta antikasta, joten ainakaan kirjan saatavuus ei ole lukueste... Mä olen lukenut Sinuhen kyllä parikin kertaa joskus yläasteikäisenä ja heti lukion jälkeen, mutta noin 3-4 vuotta sitten aloittamani lukukierros on edelleen kesken... Alastalon salissa olen lukenut, Haahtelan lainasin kerran äänikirjana, mutta palautin kuuntelematta. Suuren Illusionin olen lukenut joskus, mutta toisin kuin moniin muihin, se ei ainakaan silloin tehnyt suuren suurta vaikutusta. Harmittaa, etten ole lukenut Waltaria kunnolla aikoihin, haluaisin lukea.

Oksasen uusin taitaa olla siellä täällä kyttäämässä, milloin tulee luetuksi!

Kommentoi