Kolmentoista kotimaisen kirjailijan jäljillä

Olette(ko)han huomanneet, että Facebookissa on uusi mainio ryhmä: Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013Ainakin minun kirjahullututtavapiirissäni tieto ryhmästä levisi nopeasti, eikä ihme, sillä ryhmän idea on erinomainen.

Pitäisi siis haastaa itsensä tutustumaan kolmeentoista sellaiseen suomalaiseen kirjailijaan, jonka tuotanto on vielä vierasta. Miten kutkuttavaa ja hankalaa! Olen iät ja ajat ollut aikeissa lukea Eeva Tikkaa, jonka kirjoista tiedän pitäväni lukemattakin. Joel Haahtelaa pitäisi kai kokeilla siksi, että olen varmaan ainoa suomalainen kirjabloggari, jolla ei ole Haahtela-mielipidettä. 😉 Mutta sitten…äh. On niin monta lukematonta kirjaa, mutta täysin ”kokeilemattomia” kirjailijoita on vaikeampi löytää. 

Sitäkin tervetulleempaa on siis, että joku ihana lukuharrastaja on keksinyt tällaisen idean ja ollut niin aktiivinen, että perustanut sille oman Facebook-ryhmän. Menkää kurkkaamaan, liittykää mukaan, antakaa kirjailijavinkkejä!

Jotta postaukseni ei menisi ihan päällekkäin Facebook-ryhmän idean kanssa, kysyn kirjailijoiden sijaan kirjoista: minkä kotimaisen kirjan olet aikonut aina lukea, mutta et ole vielä lukenut? Minun ikuisuuslistaltani löytyy ainakin Helvi Hämäläisen Säädyllinen murhenäytelmä. Uudempien kirjojen suhteen ihmetyttää, että Sofi Oksasen uutuus on lukematta, vaikka ostin sen heti kun kirja ilmestyi, olen lukenut alun parikin kertaan ja pitänyt siitä. Ilmeisesti (sekin) kirja odottaa jotain tiettyä lukuhetkeä.

Kommentit (11)
  1. Kiitos kiinnostavista kommenteista kaikille! 🙂 Hauskaa, että Säädyllinen murhenäytelmä on noin monen listalla joko kirjana, jonka haluaisi lukea tai jota suosittelee. Ostin sen + jatko-osansa loppuvuodesta antikasta, joten ainakaan kirjan saatavuus ei ole lukueste… Mä olen lukenut Sinuhen kyllä parikin kertaa joskus yläasteikäisenä ja heti lukion jälkeen, mutta noin 3-4 vuotta sitten aloittamani lukukierros on edelleen kesken… Alastalon salissa olen lukenut, Haahtelan lainasin kerran äänikirjana, mutta palautin kuuntelematta. Suuren Illusionin olen lukenut joskus, mutta toisin kuin moniin muihin, se ei ainakaan silloin tehnyt suuren suurta vaikutusta. Harmittaa, etten ole lukenut Waltaria kunnolla aikoihin, haluaisin lukea.

    Oksasen uusin taitaa olla siellä täällä kyttäämässä, milloin tulee luetuksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *