Kysymys: Mikä näistä klassikoista?

klassikot.jpg

 

Ajattelin vauhdittaa oman hyllyn kirjojen lukemista ja kysellä kesän mittaan muutamaan kertaan eri genreistä, mikä kirja kannattaisi lukea. Lupaan sitten lukea ko. opuksen ja arvioida sen palstallani. Mikä mahtava tilaisuus vaikuttaa kirjabloggarin lukemisiin siis. 😉

Ei vaan, mutta kotona on tuhat ja sata lukemista odottavaa kirjaa, ja ehkä tämä olisi yksi keino saada niitä luettua ja ehkä kuultua muidenkin lukukokemuksista ja kirjakiinnostuksista. Kerro siis, mikä näistä kirjoista kiinnostaa tai oletko lukenut jonkun kirjoista? Myös varoituksia saa antaa! 

 

Vaihtoehtoina on siis neljä klassikkoa:

 

Joel Lehtosen Kuolleet omenapuut on novellikokoelma vuodelta 1918 ja kuuluu Putkinotko-sarjaan, mutta on kuitenkin itsenäinen teos. Novelleja, kuten muitakin ko. sarjan teoksia, luonnehditaan takakannessa elämänkaltaisiksi. Olen ostanut kirjan sen nimen takia – kuulostaa kauniilta ja surulliselta.

Helvi Hämäläisen Kaunis sielu kertoo kahden nuoren naisen eroottisesta ystävyydestä. Kyseessä on Hämäläisen esikoisteos, mutta se jäi aikoinaan julkaisematta liian rohkeana. Teos ilmestyi vasta 2001. Sieppasin sen kirjojen kierrätyspisteestä mukaani sekä kirjailijan että aiheen vuoksi.

Charles Dickensin Älä rakasta minua vielä on alkuvuoden kirja-aleostos ja novellikokoelma, jonka jo kertaalleen aloitin. Jäin jumiin, kun heti alussa selostettiin seikkaperäisesti vesipannun toimintaa, mutta olen valmis yrittämään uudelleen. Rakkauden ohella kirjassa pitäisi olla sanaleikkejä ja huumoria.

Virginia Woolfin Jaakobin huone on hyllyssäni, koska haluaisin lukea Woolfilta joskus muutakin kuin Oman huoneen. En ole kuitenkaan päässyt vielä suunnitelmassa kirjojen haalimista pidemmälle. Jaakobin huone sijoittuu maailmansotia edeltävään Englantiin ja sitä on luonnehdittu käännekohdaksi Woolfin tuotannossa. Suoraan sanottuna kirja pelottaa minua em. kirjoista eniten, sillä pelkään, etten saa siitä mitään otetta.

 

Kommentointiaikaa on kuun loppuun asti. Lupaan lukea eniten kiinnostusta herättäneen klassikon heti kesäkuun alussa – ja pidätän itselläni oikeuden lukea muutkin tässä esitellyt kirjat kesän mittaan, jos siltä tuntuu.

 

Pst. Osallistuitko kirja-arvontaan? Minulta puuttuu vielä LillaMyn ja Liisa Elinan yhteystiedot. Meilailkaa!

 

Kommentit (9)
  1. Kiitos kaikille kommenteista! Hauskaa, että kaikilla kirjoilla on kannattajansa. Tuo Hämäläisen kirja oli minulle aivan tuntematon aina tähän kevääseen asti, jolloin löysin sen tosiaan vahingossa kirjankierrätyspisteestä. Olin todella hämmästynyt, sillä luulen tietäväni kaiken kaikista kirjoista. 😉 No, arvatenkin kirja sujahti laukkuuni salamavauhtia – tämä on saatava omaksi!

  2. Hanna / Kirjainten virrassa
    22.5.2012, 03:39

    Helvi Hämäläiselle täältä ääni, joskin muutkin ehdokkaat ovat kiinnostavia. Minunkin pitäisi lukea tuo Hämäläisen kirja, mutta ei sitä hyllystäni löydy. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *