Lilyyn tulee lukupiiri – kerro toiveesi!

Ilouutinen: järjestän yhdessä Bonnierin kanssa nettilukupiirin.

Pääspeksit ovat jo selvillä. Kevään aikana tulee luettavaksi muutama Tammen ja WSOY:n uutuusromaani. Ajatuksena on, että osa lukupiiriläisistä saa kulloinkin luettavan kirjan kustantamolta omakseen, mutta kaikki kirjakeskustelut ajoitetaan niin, että muutkin ehtivät ostaa tai lainata teoksen  ennen keskustelun alkua. Esittelen kunkin lukupiirikirjan erikseen, ja kirjaesittelyn ohessa on myös aina mahdollisuus ilmoittautua halukkaaksi juuri ko. kirjan lukijaksi ja kommentoijaksi.

Ensimmäinen kirja on jo valittu, luvassa on kotimaista kaunokirjallisuutta. Paljastan lisätietoja kirjasta ensi viikolla.

Nyt haluaisin tietää, mitä ajatuksia tieto lukupiiristä herättää. Millaista keskustelua toivoisit: yleisesti fiilistelevää vai juonipaljastuksien uhallakin yksityiskohtiin menevää? Haluaisitko, että kertoisin heti omankin mielipiteeni vai olisiko ”sana on vapaa” -tyyppinen keskustelunaloitus rennompi? Olisiko hauskaa, jos keskustelun aloitusaika olisi täsmälleen tiedossa, niin keskustelusta voisi tulla chat-tyylinen? Vai riittääkö pelkkä keskustelunaloituspäivämäärä?

Eli, sana on hyvin vapaa ainakin juuri nyt: kerro toiveitasi ja ideoitasi lukupiirin suhteen!

Tiedän kokemuksesta, että viini ja juustot ovat melkein yhtä oleellisia lukupiirielementtejä kuin kirjat. En pysty valitettavasti järjestämään niitä nettilukupiiriin, mutta muuten teen parhaani, että Lilyn lukupiirissä olisi yhtä mukavaa kuin livelukupiireissäkin! 

Kommentit

nessi (Ei varmistettu)

Mahtavaa!
Meikäläisen kaltaiselle mukavuusaluelukijallekin tekisi hyvää tarttua välillä uutuuksiin niiden puhkiluettujen taatusti-hyvien omasta hyllystä löytyvien suosikkien sijaan.

Itse pidän enemmän yksityiskohtiinkin syventyvistä pohdinnoista, niistä saa jollain tasolla enemmän irti kuin yleisestä fiilistelystä.

Täällä jää ainakin yksi innokas odottamaan ensimmäisen kirjan julkistamista!

Kuulostaa tosi kivalta!

Tärkeää on kuitenkin varata sen verran aikaa, että kaikilla todella on mahdollisuus saada se kirja käsiinsä ja ehtiä se lukea.  Uutuuksissa saattaa olla se ongelma (valitettavasti) että kirjastosta ne voi saada käsiinsä vasta aikojen päästä. Jotkut Ei ihan niin uudet olisivat siis saatavuuden kannalta ehkä parempia...? Tai ainakin vähemmän suositut.

Juonipaljastukset ovat ihan ok ( kaikkihan ovat kirjan lukeneet, eikös vaan). Ja sanan pitäisi muutenkin antaa olla täysin vapaa, kaikki mielipiteet pääsköön ilmoille. :)  Kumpaakin varmasti tarvitaan, sekä yksityiskohtaisempaa, että yleisempää fiilistelyä. Lukupiireissä on hienoa juuri se, että ihmiset näkevät ja tarttuvat niin erilaisiin asioihin. Parhaimmillaan saman kirjan voi ymmärtää täysin eri tavoin. 

 

minna

Ensinnäkin, kuulosta ihan mahtavalta! Olen haaveillut lukupiiriin osallistumisesta tai sellaisen perustamisesta ties kuinka kauan, joten tähän on ehkä pakko joskus yrittää tunkea mukaan (:

Itse olisin erityisesti kiinnostunut uusista, kotimaisista kirjoista. Odotan innolla tämän hankkeen jatkoa ja ensimmäistä kirjaa!

-A-

Todella hyvä idea ja lähden kyllä mukaan tällaiseen :) Itse pidän sekä fiilistelystä että yksityiskohtienkin analysoimisesta. Kai niitä voi vähän sotkea keskenään? Sana on vapaa- idea kuulostaa hyvälle ja vaikka chat-tyylissä on puolensa, niin itse en sitä ehdottoman välttämättömästi kaipaa.

Tyyne
Sukat makkaralla

Kuullostaa erittäin mielenkiintoiselta, olisin myös heti mukana! :) Tyyli voisi olla yleisluontoinen fiilistely, mutta myös juonipaljastusmahdollisuudella..hmm. ehkä:) Ja varmaan riittäisi päivämäärä jolloin keskustelu alkaa? Jee, lukupiiriä odotellessa! Olikohan se Järvenpää missä näin olevan lankakahvilan, kuullosti niin oivalliselta live-lukupiireihin, voisi neuloa, kahvitella ja pitää lukupiiriä :) Vähän niinkuin Pieni Lankakauppa- kirjassa!

Velma (Ei varmistettu) http://kirjavakukko.blogspot.fi

Mun mielestä pelkkä päivämäärä riittää, kun ihmiset kuitenkin pääsee nettiin niin eri aikoina. Ja olis sekin ihan hyvä, että saa kirjoittaa niin paljon kuin haluaa eli olisi se spoilausmahdollisuus, kun kaikki kuitenkin lukee sen saman kirjan.

-Katariina- (Ei varmistettu)

Tämä on hieno idea! Ikinä en ole saanut aikaiseksi mentyä mihinkään lukupiiriin niin jospa nyt näin virtuaalisesti. Mielestäni jokainen voisi kommentoida niin yksityiskohtaisesti tai yleisesti kuin haluaa. Erilaisista näkökulmista syntyvät keskustelut ovat sitä parasta antia kirjallisuuskeskusteluissa. Varmaan päivämäärä riittää milloin aloitetaan. Samoista syistä kuin edelläkin on mainittu, saa rauhassa miettiä mitä kommentoi ja voi myös lukea toisten kommentit silloin kun itsellä on aikaa. Virtuaalisuuden vapaus on juuri se, että ei tarvitse olla mitään reaalichattiä. Mielelläni olisin mukana ja tulisi luettua heti yksi kotimainen uutuus, jotka meinaa aina jäädä lukematta.

Jee, kivaa! Kimppalukemisen ystävä on innoissaan!

Minusta keskustelussa pitää voida ruotia yksityiskohtia ja puhua juonesta vapaasti. Toki se ei sulje pois yleisen fiilistelynkin mahdollisuutta. Keskustelun vetäjä saa minun puolestani kyllä kertoa heti omia näkemyksiään ja mielipiteitään, mutta tietenkään alustuksessa ei tarvitse koko kirjaa analysoida puhki :)

 

Mielenkiinnolla jään odottamaan lisää.

Salla

Loistava uutinen!

Vaikken itse ehtisi osallistua, niin ehdottomasti seuraan keskusteluja!

Minna J.
Oisko tulta?

Jee! Ois kiva olla mukana, mutta katsotaan miten onnistuu, kunhan paljastat lisää :) Musta ois hienointa ehkä sellainen, että emäntä (=sinä) vaan avaisi keskustelun tosi lyhyesti ja sitten siitä voisi jutella kommenteissa. Tai ehkä sitä voi kokeilla eri tavoin, mutta jotenkin se keskustelu helposti sitten vaan menee siihen että kaikki vertaa jotenkin siihen sun lukukokemukseen. En tiedä, voin olla myös ihan väärässä.

Sara/Saran kirjat (Ei varmistettu) http://sarankirjat.blogspot.fi/

Mahtavaa, että nettilukupiiri alkaa taas! Hienoja keskusteluja ja erilaisia näkökulmia syntyi aikaisemmassa lukupiirissä. Seuraan ainakin mukana keskusteluja, jos en itse pääse osallistumaan. :)

Alice
My blueberry dream

Siistii! 

Toivoisin itse ehkä eniten fiilispohja juttuja, mitä tunteita teokset herättävät jne. Joku keskustelunavaus on aina hyvä, se johdattelee sit muitakin keskustelijoita eteenpäin. Kirjan teemoista keskustelu ja niiden vertailu on myös aina kiinnostavaa ja liittää teoksen muuhun kirjallisuuden kenttään ja nykyhetkeen. 

Suhteellisen vapaa keskustelu on ehkä myös hedelmällisin, kovin tarkasti etukäteen strukturoitu homma saattaa mennä vähän kuivaksi jos omat mielipiteet tai aatteet eivät sujahdakkaan samaan laatikkoon helposti. Ja ehdottomasti pitää olla sellainen ilmapiiri että saa suoraan sanoa jos ei tykännyt :D 

Hennu (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Itse työskentelen kirjastossa ja vedän kerran kuussa lukupiiriä ja se on niin kivaa, ettei tunnu edes työltä.

Ja ehdottomasti juonipaljastuksia saa olla, niistähän "oikean elämänkin" lukupiireissäkin jutellaan. Parasta kirjoista keskustelemisessa on, kun mennään oikein syvälle johonkin kirjan tapahtumaan ja huomataan, miten eri tavalla eri ihmiset kokee asiat. Menisi vaikeaksi, jos pitäisi koko ajan varoa mitä kirjoittaa kirjasta, ettei vahingossakaan spoilaa jonkun lukukokemusta. Ehkä postauksen alkuun voisi kirjoittaa isoilla punaisilla vilkkuvilla kirjaimilla, että "juonipaljastuksia tai jotain.

Jenni S.

Mahtavan innostunut vastaanotto, kiitos kaikille kovasti kommenteista! Postailen ekasta kirjasta ja lukupiiristä tarkemmin ensi viikon loppupuolella, mutta hienoa kuulla, että lukupiiri kiinnostaa. Niin minuakin.:)

Luulen, että kirjakin vähän vaikuttaa, millainen keskustelunaloituksesta ja koko keskustelusta tulee, mutta pääasia, että sana on vapaa. Ajatus on, että keskustelu käydään noin 2 vkoa kirjan ilmestymisen jälkeen, mutta kirja ilmoitetaan jo viikkoa, paria ennen ilmestymistä. Tällöin ainakin muut kuin pääkaupunkiseutulaiset voivat mahdollisesti ennakkovarata kirjan kirjastosta, pk-seudullahan tuo ei onnistu mutta käsittääkseni monessa muussa paikassa kyllä. 

 

 

Karoliina

TOSI hieno juttu! Paljon onnea piirille!

Mikaela (Ei varmistettu) http://sanojenvallassa.blogspot.fi

Oi, miten kiva uutinen!

Kannatan vapaata keskustelua kaikesta luettavaan kirjaan liittyvästä: aivan yleisestä fiilistelystä tarinan yksityiskohtiin menevään pohdiskeluun. Mukavaa olisi, jos piirissä tosiaan olisi Minna J:n ehdottama "emäntä", joka lyhyesti aloittaisi keskustelut ja näin innostaisi muita kertomaan näkemyksiään ja kokemuksiaan teoksesta.

Innolla jään odottelemaan lisää tietoja piiristä ja ensimmäisestä kirjasta!

Kommentoi