Lilyyn tulee lukupiiri – kerro toiveesi!

Ilouutinen: järjestän yhdessä Bonnierin kanssa nettilukupiirin.

Pääspeksit ovat jo selvillä. Kevään aikana tulee luettavaksi muutama Tammen ja WSOY:n uutuusromaani. Ajatuksena on, että osa lukupiiriläisistä saa kulloinkin luettavan kirjan kustantamolta omakseen, mutta kaikki kirjakeskustelut ajoitetaan niin, että muutkin ehtivät ostaa tai lainata teoksen  ennen keskustelun alkua. Esittelen kunkin lukupiirikirjan erikseen, ja kirjaesittelyn ohessa on myös aina mahdollisuus ilmoittautua halukkaaksi juuri ko. kirjan lukijaksi ja kommentoijaksi.

Ensimmäinen kirja on jo valittu, luvassa on kotimaista kaunokirjallisuutta. Paljastan lisätietoja kirjasta ensi viikolla.

Nyt haluaisin tietää, mitä ajatuksia tieto lukupiiristä herättää. Millaista keskustelua toivoisit: yleisesti fiilistelevää vai juonipaljastuksien uhallakin yksityiskohtiin menevää? Haluaisitko, että kertoisin heti omankin mielipiteeni vai olisiko ”sana on vapaa” -tyyppinen keskustelunaloitus rennompi? Olisiko hauskaa, jos keskustelun aloitusaika olisi täsmälleen tiedossa, niin keskustelusta voisi tulla chat-tyylinen? Vai riittääkö pelkkä keskustelunaloituspäivämäärä?

Eli, sana on hyvin vapaa ainakin juuri nyt: kerro toiveitasi ja ideoitasi lukupiirin suhteen!

Tiedän kokemuksesta, että viini ja juustot ovat melkein yhtä oleellisia lukupiirielementtejä kuin kirjat. En pysty valitettavasti järjestämään niitä nettilukupiiriin, mutta muuten teen parhaani, että Lilyn lukupiirissä olisi yhtä mukavaa kuin livelukupiireissäkin! 

Kommentit (16)
  1. Oi, miten kiva uutinen!

    Kannatan vapaata keskustelua kaikesta luettavaan kirjaan liittyvästä: aivan yleisestä fiilistelystä tarinan yksityiskohtiin menevään pohdiskeluun. Mukavaa olisi, jos piirissä tosiaan olisi Minna J:n ehdottama ”emäntä”, joka lyhyesti aloittaisi keskustelut ja näin innostaisi muita kertomaan näkemyksiään ja kokemuksiaan teoksesta.

    Innolla jään odottelemaan lisää tietoja piiristä ja ensimmäisestä kirjasta!

  2. TOSI hieno juttu! Paljon onnea piirille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *