Lukupiiri alkaa, tule mukaan! 1. kirja: Rasi-Koskinen, Valheet

Tiedotin jokin aika sitten Lilyn ja Bonnierin yhteisestä nettilukupiiristä. Vastaanotto oli riemastuttavan innostunut, ja nyt onkin aika ilmoittautua mukaan ensimmäisen kirjan lukijaksi.

Kirja näkyy yllä (kuvassa sekä postauksen hirviöotsikossa). Kyseessä on siis kotimaista kaunoa, Marisha Rasi-Koskisen romaani Valheet. Kustantamon kirjaesittely löytyy WSOY:n sivuilta.

Rasi-Koskisen esikoisromaani Katariina ilmestyi vuonna 2011, ja teki minuun vaikutuksen erityisesti tarkalla ja taidokkaalla kielellään. Romaani oli myös sikäli mielenkiintoinen, että sitä oli vaikea pistää mihinkään genrelokeroon; laadukkaassa ja hyvin valmiin oloisessa teoksessa oli sekä ihmissuhderomaanin koskettavuutta että dekkarimaista koukuttavuutta (ks. bloggaukseni kirjasta täältä). Valheet vaikuttaa pintapuolisen ennakkotutustumisen perusteella samalta siinä, että teksti on hienoa ja siinä on mukanaan vievää jännitettä. Teos tuntuu persoonalliselta sekä kielen ja tarinan että rakenteenkin kannalta. Kirjat, joissa on tarinoita, jotka voi lukea sekä erillisinä kertomuksina että suurempana kokonaisuutena, ovat kiinnostavia.  Ensituntumani tekstiin on, että se on nopealukuista muttei kepeää - kirja antanee paljon ajattelemisen aihetta. Valheet ilmestyy 18.2.2013.

Jos haluat kirjan uunituoreena omaksi, jätä nimimerkillinen kommentti tähän postaukseen! Olisi myös kiva kuulla, miksi lukupiireily ja/tai juuri tämä kirja kiinnostaa. Kustantamo on luvannut lahjoittaa kirjan neljälle lukupiiriläiselle minun lisäkseni. Ainakin tämän ensimmäisen lukupiirikirjan kohdalla mukaan pääsee yksinkertaisesti neljä ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta - kannattaa siis toimia nopeasti. Kirjan saaminen edellyttää, että osallistut kirjasta tällä palstalla käytävään keskusteluun mielellään heti keskustelupäivänä.

Tuo keskustelupäivä on 4.3. Lukemiselle on siis aikaa parisen viikkoa, ja siinä ajassa toivon mahdollisimman monen muunkin etsivän kirjan käsiinsä joko kaupasta tai kirjastosta (paikoittain kirjaston kirjoja voi ennakkovaratakin ennen kirjan ilmestymisopäivää). Kirjakeskustelu ei ole siis tarkoitettu vain niille, jotka saavat kirjan kustantamolta, vaan kaikille teoksesta kiinnostuneille. Minä julkaisen keskustelunaloituspostauksen (=omia fiiliksiäni, keskusteluun johdattelia kysymyksiä) 4. maaliskuuta, ja sen jälkeen sana on vapaa kaikille. Muistuttelen vielä matkan varrella kirjakeskustelun lähestymisestä. 

Eli: ei muuta kuin kommentoimaan, jos Valheet kiinnostaa! Osallistun itsekin keskusteluun vielä myöhemmin. Kunhan tarvittava kirjansaaja- eli kirjakeskustelijajoukko on koossa, laitan kommenttiosioon ohjeet siitä, miten voitte toimittaa minulle yhteystietonne. 

Tämä on jännää. Ja kivaa!

 

***

Lisäys ma 11.2.: Lahjakirjojen saajat ovat nyt selvillä, mutta keskustelu on siis avoin kaikille, jotka tutustuvat Valheet-teokseen tavalla tai toisella. Keskustelu alkaa 4.3., ja kommentteja voi esittää tuon päivän jälkeenkin.

Kommentit

minna

Minä minä minä mukaan! (: Kuten aiemmin kommentoin, olen haaveillut jonkinlaiseen lukupiiriin osallistumisesta jo aikoja ja tämä vaikuttaa kivalta. Kirjakin tuntuu houkuttelevalta, vaikka kirjailija onkin täysin tuntematon itselleni.

Ilmottaudun mukaan! Katariina oli todella mielenkiintoinen esikoinen, ja vaikka en siihen varauksetta ihastunut, tiesin kyllä että haluan lukea Rasi-Koskisen seuraavankin kirjan.

Joogapäiväkirjat

Minä myös! Opiskelen kirjallisuutta, mutta jostain syystä siitä pääsee kovin harvoin puhumaan. :) Parasta kirjoissa vielä kaiken lisäksi on kieli ja teoskuvauksesta tuli heti mieleen Emmi Itärannan esikoinen Teemestarin kirja, jonka kieli on ah, niin kaunista.

annam_
anna k.

Miekin haluaisin jos ehdin! Haluan löytää lukemisen ilon uudelleen :)

Tiiiiia (Ei varmistettu)

Taisin myöhästyä. Ilmoittautuisin mukaan :

Turhat jorinat

No voi mähmä! Jos ne vaikka sittenkin päättäisivät antaa enemmän kirjoja, niin minäkin haluaisin...

Auttamattomassa myöhässä siis. Höh! mutta olen mukana lukupiirissä jos tuon kirjan jostain kirjastosta onnistun löytämään.

Jenni S.

Oho, olin hetken pois koneelta,  ja innostus lukupiiriä kohtaan onkin ollut näin suurta! Kivaa - mutta harmi, että näinkin pian olisi tullut enemmänkin ilmoittautuneita. Teille vinkiksi: kerron seuraavasta kirjasta parin, kolmen viikon kuluessa ja kenties silloin voisin arpoa osallistujat tms. Palaan asiaan.

Mutta nyt: Minna, Liisa, Katsi ja Annam_, lähettäkää yhteystietonne (nimi + osoite) minulle osoitteeseen kokolailla@gmail.com, niin toimitan ne kustantamoon.

Ja olisi hienoa, jos mahdollisimman moni saisi tavalla tai toisella kirjan itselleen, niin tulisi paljon keskustelua!

 

-A-

Ilmottaudun mukaan myös! Lukupiirejä on suht vaikea löytää joten mielestäni on todella mukavaa, että olet tällaiseen projektiin ryhtynyt. Kirjallisuudesta on niin hauska keskustella. Parhaimmillaan erilaiset näkemykset avartavat myös omaa mielikuvaa (miksei myös maailmankuvaa).

Minna J.
Oisko tulta?

moi - mä yritän kanssa olla mukana. Laitoin kirjan nyt kirjastosta varaukseen, joten ehkäpä saan omani ajoissa!

Kommentoi