Lukupiiri alkaa, tule mukaan! 1. kirja: Rasi-Koskinen, Valheet

marisharasikoskinenvalheet.jpg

Tiedotin jokin aika sitten Lilyn ja Bonnierin yhteisestä nettilukupiiristä. Vastaanotto oli riemastuttavan innostunut, ja nyt onkin aika ilmoittautua mukaan ensimmäisen kirjan lukijaksi.

Kirja näkyy yllä (kuvassa sekä postauksen hirviöotsikossa). Kyseessä on siis kotimaista kaunoa, Marisha Rasi-Koskisen romaani Valheet. Kustantamon kirjaesittely löytyy WSOY:n sivuilta.

Rasi-Koskisen esikoisromaani Katariina ilmestyi vuonna 2011, ja teki minuun vaikutuksen erityisesti tarkalla ja taidokkaalla kielellään. Romaani oli myös sikäli mielenkiintoinen, että sitä oli vaikea pistää mihinkään genrelokeroon; laadukkaassa ja hyvin valmiin oloisessa teoksessa oli sekä ihmissuhderomaanin koskettavuutta että dekkarimaista koukuttavuutta (ks. bloggaukseni kirjasta täältä). Valheet vaikuttaa pintapuolisen ennakkotutustumisen perusteella samalta siinä, että teksti on hienoa ja siinä on mukanaan vievää jännitettä. Teos tuntuu persoonalliselta sekä kielen ja tarinan että rakenteenkin kannalta. Kirjat, joissa on tarinoita, jotka voi lukea sekä erillisinä kertomuksina että suurempana kokonaisuutena, ovat kiinnostavia.  Ensituntumani tekstiin on, että se on nopealukuista muttei kepeää – kirja antanee paljon ajattelemisen aihetta. Valheet ilmestyy 18.2.2013.

Jos haluat kirjan uunituoreena omaksi, jätä nimimerkillinen kommentti tähän postaukseen! Olisi myös kiva kuulla, miksi lukupiireily ja/tai juuri tämä kirja kiinnostaa. Kustantamo on luvannut lahjoittaa kirjan neljälle lukupiiriläiselle minun lisäkseni. Ainakin tämän ensimmäisen lukupiirikirjan kohdalla mukaan pääsee yksinkertaisesti neljä ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta – kannattaa siis toimia nopeasti. Kirjan saaminen edellyttää, että osallistut kirjasta tällä palstalla käytävään keskusteluun mielellään heti keskustelupäivänä.

Tuo keskustelupäivä on 4.3. Lukemiselle on siis aikaa parisen viikkoa, ja siinä ajassa toivon mahdollisimman monen muunkin etsivän kirjan käsiinsä joko kaupasta tai kirjastosta (paikoittain kirjaston kirjoja voi ennakkovaratakin ennen kirjan ilmestymisopäivää). Kirjakeskustelu ei ole siis tarkoitettu vain niille, jotka saavat kirjan kustantamolta, vaan kaikille teoksesta kiinnostuneille. Minä julkaisen keskustelunaloituspostauksen (=omia fiiliksiäni, keskusteluun johdattelia kysymyksiä) 4. maaliskuuta, ja sen jälkeen sana on vapaa kaikille. Muistuttelen vielä matkan varrella kirjakeskustelun lähestymisestä. 

Eli: ei muuta kuin kommentoimaan, jos Valheet kiinnostaa! Osallistun itsekin keskusteluun vielä myöhemmin. Kunhan tarvittava kirjansaaja- eli kirjakeskustelijajoukko on koossa, laitan kommenttiosioon ohjeet siitä, miten voitte toimittaa minulle yhteystietonne. 

Tämä on jännää. Ja kivaa!

 

***

Lisäys ma 11.2.: Lahjakirjojen saajat ovat nyt selvillä, mutta keskustelu on siis avoin kaikille, jotka tutustuvat Valheet-teokseen tavalla tai toisella. Keskustelu alkaa 4.3., ja kommentteja voi esittää tuon päivän jälkeenkin.

Kommentit (10)
  1. moi – mä yritän kanssa olla mukana. Laitoin kirjan nyt kirjastosta varaukseen, joten ehkäpä saan omani ajoissa!

  2. Ilmottaudun mukaan myös! Lukupiirejä on suht vaikea löytää joten mielestäni on todella mukavaa, että olet tällaiseen projektiin ryhtynyt. Kirjallisuudesta on niin hauska keskustella. Parhaimmillaan erilaiset näkemykset avartavat myös omaa mielikuvaa (miksei myös maailmankuvaa).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *