Matkalukeminen – mitä ja millaista mukaan?

Matkalukeminen, siinäpä vasta suuri päätös. Saavuin juuri mökille kahdeksi (2) yöksi ja yhdeksi (1) päiväksi. Mukanani on lyhyestä mökkeilystä huolimatta kaksi kaunokirjallista teosta ja kaksi tietokirjaa. Seuranani on kolme aikuista ja kaksi kissaa, ilma on kevään hienoin, saaristo on upea, eli en varmaankaan lue täällä kauheasti. En vain voi lähteä matkalle ilman kirjaa.

Lasken matkaksi kaikki yön yli kestävät reissut. Jos matkustan ulkomaille, pyrin ottamaan mukaan kohdemaan kirjallisuutta tai ainakin kohdeseudusta kertovia teoksia. Tämä on ollut sääntönä jo monta vuotta. Jos reissaan kotimaassa yhtään kauemmin, mukaan pitää ottaa jotain lomapaikkaan ja -fiilikseen sopivaa; esim. merikirjoja saaristossa ja Timo K. Mukkaa pohjoisessa. Otan kirjan mukaan silloinkin, kun tiedän, että määränpäässä on houkutteleva kirjahylly.

Totta puhuen lasken matkoiksi myös päivittäiset työmatkat. Minulla saattaa olla mukana kaksi työmatkakirjaa, sillä koskaan ei voi tietää, mitä ja milloin haluaa lukea.

Onneksi matkustan pidemmälle harvoin. Menisi liian hankalaksi lukemisen suhteen.

Onko muilla matkalukemiseen liittyviä sääntöjä ja rutiineja?

Kommentit (11)
  1. Villasukka kirjahyllyssä, ilman laukkukirjaa on kyllä orpo olo! Mieluummin unohdan lompakon kuin laukkukirjan, useimmissa tapauksissa.

    Hienoa, että voitte vaihdella kirjoja miehen kanssa! Minullekin niin käy joskus, mutta harvemmin kuitenkaan, sillä erityisesti lomalukemisissa meillä on usein eri linja. 

  2. Villasukka kirjahyllyssä
    2.5.2012, 07:55

    Minulla kulkee aina mukana laukkukirja, vaikka harvoin ehdin siihen tarttumaan (toki luen sitä sitten esim. kotona). Olo on heti levoton ja jotenkin paljas, jos kirja on jostain syystä unohtunut laukusta!

    Yli yön- tai pidemmälle matkalle lukeminen pitääkin miettiä tarkemmin. Koska matkatavaroita on aina paljon (minä, mies, 2 lasta) joutuu tyytymään pieneen kirjavalikoimaan, lähinnä pokkareihin ja ei-tiiliskiviin. Reissussa ehtii kuitenkin lukemaan aika vähän, viikon ulkomaanmatkallekin otimme ainoastaan 2 kirjaa; yksi minulle ja toinen miehelle ja välissä sitten vaihdettiin päittäin, eli kirjojen piti sopia molemmille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *