Mitä kysyisit lukuvalmentajalta?

Huomasin ihastuttavan uutisen: Helsingin Kallion kirjastoon on tulossa lukuvalmentajapalvelu. Erinomainen idea! Lukuvalmentajat ovat tavattavissa esimerkiksi Kirjan ja ruusun päivänä. Täältä lisätietoja.

Ensinnäkin: lukuvalmentajan työ kuulostaa kutkuttavalta. Toiseksi: mitä kysyisit lukuvalmentajalta? Onko lukuvalmennukselle mielestästi tarvetta?

Minä luulen olevani aika itseohjautuva lukija, mutta voisin silti hyödyntää palvelua. Luulen, että lukuvalmentaja saisi houkutella minua lukemaan kirjoja, joihin en muuten tarttuisi. Haluaisin tietää esimerkiksi, mikä on Kallion kirjaston vähiten lainattu eli unohdetuin teos (voisin lukea sen, vaikka ehkä katuisinkin lupaustani). Tai sitten hän saisi esitellä kaikkien harvinaisimman kielialueen kirjan, lukisin suomennoksen. Olisi hauska lukea teos, joka on kirjoitettu maassa, josta olisin tuskin kuullutkaan… Tai sitten kysyisin yleisemmin, miten voittaa tiettyyn genreen liittyvä lukupelko – ja sitten lukisin rohkeasti vaikkapa jonkun scifiklassikon.

Ystävä oli ollut Kirjasto Kympin musavalmennusluennolla ja perehtynyt bluesiin. Nyt hän soittelee kotona huuliharppua.

 

***

Vähän lukuvalmennustyyppistä oli sekin, kun annoimme kollektiivisesti lukuvinkkejä puolin ja toisin. Täältä löydät jutun ”Anna tai kerro kirjavinkki”.

 

Kommentit (8)
  1. Okei, kiitos paljon infosta 🙂

  2. Kirjastotäti
    18.4.2013, 11:55

    Hei!

    Helsingin kaupunginkirjaston lukuvalmentajat ovat kirjastoalan ammattilaisia. Mitään erityistä lukuvalmentajien ammattikuntaa ei siis ole olemassa, vaan kirjastolaisten laaja sisällöntuntemus kirjallisuuden suhteen on tuotu nyt esille lukuvalmentaja-palvelun kautta. Omaa harrastuneisuutta lukemiseen ja kirjallisuuden seuraamista lukuvalmentajana toimiminen vaatii, töissä aikaa lukemiseen ei juuri jää. Kirjastoalalle voi kouluttautua ammattikoulussa, ammattikorkeassa tai yliopistossa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *