Most Anticipated Books – eli mitä maailmalla ilmestyy 2012?

 

 

books2012.jpg

 

Otsikko kertookin jo postauksen idean. Keräilin puhtaan subjektiivisen pikku listan niistä ulkomailla tänä keväänä ja ensi kesänä ilmestyvistä kirjoista, jotka kiinnostavat minua ja joiden toivon päätyvän myös suomennettaviksi. Mukana on linkkejä kustantamojen kirjaesittelyihin ja ulkomaisille kirjasaiteille.

 

thenewrepublic.jpg

 

Lionel Shiver: The New Republic (ilm. maaliskuussa)

En ole ollenkaan varmaan, saanko luettua Shriveria englanniksi, mutta aion yrittää. Kirja kertoo ainakin ulkopuolisuuden tunteesta, reportterin työstä ja terrorismista sekä pohtii, miksi jotkut ovat karismaattisia ja toiset eivät. Kustantamo kuvailee kirjaa juonivetoiseksi trilleriksi.

 

tonimorrisonhome.jpg

 

Toni Morrison: Home (ilm. toukokuussa)

Nobelistin seuraava romaani kertoo Korean sodan veteraanista, rasismista sekä henkisen että oikean kodin etsimisestä. Kustantamo kertoo, että kirjassa on vain 160 sivua, mutta tarina on koskettava.

 

nellfreudenbergerthenewlyweds.jpg

 

Nell Freudenberger: The Newlyweds (ilm. toukokuussa)

Luin Nell Freudenbergerin Lucky Girls -romaanin vuosia sitten ja olen siitä asti harmitellut, ettei Freudenbergeriä ole suomennettu. Tänä keväänä ilmestyvä The Newlyweds kertoo nuoresta parista, bangladeshilaisesta naisesta ja amerikkalaisesta miehestä, kulttuurien törmäämisestä ja sopeutumisesta. Lisätietoja kustantamon sivuilta.

 

johnirvinginoneperson.jpg

 

John Irving: In One Person (ilm. toukokuussa)

Kuten pari postausta sitten kävi ilmi, minulla on Irving vielä lukematta, hyi minua… In One Person kertoo biseksuaalista kuusikymppisestä miehestä ja on Irvingin kautta aikojen toinen minäkertojan kautta kerrottu romaani. Kustantamon mukaan tarina on poliittinen, rohkea ja kunnioittaa ihmisten erilaisuutta. Myös ajankuvaa pitäisi olla tarjolla, mm. 80-luvun AIDS-epidemiaa.

 

chriscleavegold.jpg

 

Chris Cleave: Gold (ilm. heinäkuussa)

Suositun Little Been kirjoittajan seuraava romaani kertoo kahden naisurheilijan ystävyydestä ennen Lontoon olympialaisia ja kysyy, mitä olisit valmis uhraamaan ystävyyden tai menestyksen vuoksi. Kustantaja kehuu kirjaa mm. tyylikkääksi ja humoristiseksi.

 

Ja toki ilmestyy paljon, paljon muutakin! Poimin nämä viisi makupalaa seuraavien mm. englanninkielisten sivustojen Most Anticipated Books -listoilta:

Themillions.com

Flavorwire.com

BookPage.com

 

Etenkin ensimmäisen ja viimeisen linkin takaa löytyy paljon tietoa tämän vuoden (englanninkielisistä) uutuuksista. Otan mieluusti myös lisävinkkejä vastaan, etenkin muilta kielialueilta. Mitä jäi uupuumaan listalta? Entä minkä kirjan ilmestymistä odotat?

 

Kommentit (9)
  1. Aamuvirkku yksisarvinen, kiitos! Enpä mäkään niin aktiivisesti seuraa kirjamaailman tapahtumia, että tietäisin uutuuksista oikein muuten kuin tuollaisten listojen kautta. Onneksi netti on täynnä listoja, niistä on helppo käydä kurkkimassa tulevia ja haaveilla lukuelämyksistä. 🙂

  2. http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com
    23.2.2012, 19:33

    Kiva postausidea tosiaan! Minut se herätti lähinnä siihen, että en kyllä oikeasti yhtään tiedä mitä maailmalla on ilmestymässä :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *