Omituisin lukemispaikka?

id-10041778_1.jpg

Perjantaipöllöilyä tälläkin viikolla! Viime viikolla arvuuttelin, miten kirjavalinta vaikuttaa deittailtavuuteen, ja nyt ajattelin kysyä, mikä on hassuin tai kummallisin paikka, jossa olet lukenut joskus tai luet säännöllisesti.

En kyllä osaa oikein itse vastata, sillä äkkiseltään minulla ei tule mieleen paikkaa, jossa lukeminen olisi hassua – lukeminenhan on aina suotavaa ja järkevää. Jonkun muun mielestä on ehkä hassua, että olen seisoskellut jumppasalin ovella tuntia odotellessa kirja kädessä; siellähän kuuluu selata aikakauslehtiä, venytellä ja verrytellä tai jutella muiden kanssa. Tai että (tutussa paikassa) kyläillessä saattaa käydä niin, että lupaa kysymättä menen kirjahyllylle, otan kirjan ja alan lukea. Se ei ole epäkohteliasta, vaan päinvastoin hyvä merkki: minulla on kotoisa olo!

Mitä rentouttavampi ympäristö, sen mukavampi siellä on mielestäni lukea. Kirjojen kunnossapidon kannalta ei ole hyvä, että pidän saunassa ja jopa kylvyssäkin lukemisesta. Kesällä unohdin kirjan usein pihallemme, taisipa joku opus olla siellä yötäkin.

Itse olin kerran yötä sairaalassa. Lähtiessäni sairaalaan pakkasin pikaisesti parissa minuutissa ”kaiken tarvittavan”. Kertonee jotain ei välttämättä niin imartelevaa minusta, että muistin kirjan, mutta unohdin hammasharjan. 

Lopuksi vielä tunnustan, että olen joskus lukenut salaa töissä. Lapsena lempipaikkani lukemiseen oli puunlatvassa.

Kommentit (35)
  1. Lapsena luettiin salaa peiton alla, aikuisena salaa töissä. 😀 Aikamoisen erikoiselta kuulostaa myös kamelin selässä lukeminen. Sitä en varmaankaan pääse itse kokeilemaan lähiaikoina, mutta kävelylukemista voisin. Olen lukenut kävellessä vain tekstiviestejä, ihan tylsää… 

  2. Oi, tää on mahtava keskustelu! Ja onneksi meitä outoja on muitakin.

    Olen useinkin lukenut saunassa tai kylvyssä silloin kuin pääsen (kotona ei ole kumpaakaan). Myöskin uima-altaassa reunalla roikkuen. Kävellessä varsinkin nuorempana ja muistaakseni myös polkupyörän sarviin kirjaa nojaten.

    Hevosen selästä mieleeni tuli yksi reppureissu, jossa olin viiden päivän kamelisafarilla aavikolla – ja kamelin selässä oli vallan mainio lukea, tasainen kyyti kuin olisi keinutuolissa istunut!

    Lukuisten urheilukenttien laidalla pelien aikana ja baareissa myös, ravintoloissa (yksin) syödessä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *