Pikainen pääsiäiskysymys: mitä luet nyt?

 

 

Huomenta! Ajatuksenani oli pitää lomapäivä blogista, mutta en malta olla kysymättä, mitä te muutte luette nyt pääsiäisenä ja ylipäätään, mitä suosittelette (kevät)lomalukemisiksi.

Minulla oli vielä pari viikkoa sitten vakaa aikomus lukea pääsiäisenä jotain syventymistä vaativaa, ehkä haastavaakin. Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat pyöri ainakin mielessä. Luin kirjan alun syksyllä pariinkin kertaan, se on hieno ja kutkuttava, ei edes erityisen haastava, mutta jostain syystä kirja jäi odottamaan oikeaa lukemishetkeä.

Se hetki ei ollut nyt. Olen, tai ainakin olin loman alkaessa,  liian uupunut, haluan nyt lukea jotain ihastuttavaa ja rentouttavaa. Aloitin siis Katja Kallion Säkenöivät hetket. Olin makustellut romaania jo hieman aiemmin, mutta nyt vasta olen lukenut sitä kunnolla. Vaikuttaa juuri niin viehättävältä ja hienostuneelta kuin toivoinkin - ja kiinnostavasti aika erilaiselta kuin Kallion aiemmat teokset. En ole oikein päässyt vielä kärryille, mikä kirjan idea on, mutta nautin tarkasta kuvauksesta ja tunnelmasta. Esimerkiksi:

 

Vaivihkaa Inga käänsi katseensa miehen kirjan marmorikanteen. Mies näytti itse siltä kuin olisi pysähtynyt levähtämään raskaan matkan jälkeen; hän oli näköjään hetkeksi sulkenut silmänsä. Sen Inga oikein hyvin ymmärsi. Joskus runojen lukemisen välillä piti levähtää, joidenkin runojen kohdalla montakin kertaa. Kauneutta sieti yllättävän pieniä määriä kerrallaan, sen Inga oli huomannut. (s. 53)

 

Lisäksi olen selannut läpi pian kaikki puutarhakirjani ja lehteillyt muutamaa sisustuskirjaa. Kuten sanottu, kevät on suunnitelmien ja aikomusten aikaa. Olen lukenut myös tietokirjaa, joka on niin kiinnostava, että se rentouttaa. Intoilen Hannele Klemettilän Federigon haukka ja muita keskiajan eläimiä -teoksesta enemmän, kun saan sen(kin) luettua.

Pääsiäissuunnitelmiini kuului myös ainakin yhden kirjahyllyn järjestelyä. En ole päässyt tuumasta toimeen ainakaan vielä, sillä minulle parasta puuhaamisaikaa ovat aamu ja päivä, ja säät ovat nyt sellaiset, että jopa minun kaltaiseni kirjanörtti valitsee mieluummin ulkoilun kuin pölyisten kirjojen keskellä häärimisen.

Mutta, takaisin asiaan: mitä kirjaa tai kirjoja luet juuri nyt?

Kommentit

Tuulia/Lukutuulia (Ei varmistettu)

Luen parhaillani Renate Dorresteinin Hyvää äitipuolta. Se on nopealukuinen, mutta jokin tyylissä on, mikä tökkii. Seuraavaksi aion lukea Anu Silfverbergin Äitikortin, joka on jo pitkään odotellut lukemista.

Hyvää pääsiäistä! :)

Vattu

Oloitin juuri Douglas Adamsin Linnunrata-trilogian uudestaan. Olen jo pariin kertaan sen lukenut, mutta se on siitä harvinainen teos, että sen jaksan lukea monesti.

Taru Sormusten Herrasta pyörii pitkin olohuonetta ikuisuusprojektina, kuten samaan teokseen perustuva roolipelikirjakin. Jos joskus saan ne loppuun saakka, saatan jopa joskus pelata. Hauskaa pääsiäistä! ^^

Huitu (Ei varmistettu)

Sain juuri eilen loppuun Kissojen Suomen, jonka itse asiassa löysin tämän blogin kautta :) oli ihan pakko ostaa se ja kirja olikin juuri niin mainio kuin olin ajatellut.

Nyt aloitin Johanna Holmströmin novellikokoelmaa Camera obscura. Pari novellia takana ja täytyy sanoa, että kirja menee jotenkin ihon alle. Harvemmin lukiessa tulee sellaisia kauhuleffafiiliksiä ja jännitystärinöitä, kun miettii, mihin tämä tarina voi vielä päätyä.

Vielä olisi tarkoitus tutustua teokseen Lapsi matkalla maailmaan, jossa käsitellään synnytystä historiallisista ja kulttuurisista näkökulmista. Taitaa siis olla tulossa oikein kirjakas pääsiäinen :)

Huitu (Ei varmistettu)

Sain juuri eilen loppuun Kissojen Suomen, jonka itse asiassa löysin tämän blogin kautta :) oli ihan pakko ostaa se ja kirja olikin juuri niin mainio kuin olin ajatellut.

Nyt aloitin Johanna Holmströmin novellikokoelmaa Camera obscura. Pari novellia takana ja täytyy sanoa, että kirja menee jotenkin ihon alle. Harvemmin lukiessa tulee sellaisia kauhuleffafiiliksiä ja jännitystärinöitä, kun miettii, mihin tämä tarina voi vielä päätyä.

Vielä olisi tarkoitus tutustua teokseen Lapsi matkalla maailmaan, jossa käsitellään synnytystä historiallisista ja kulttuurisista näkökulmista. Taitaa siis olla tulossa oikein kirjakas pääsiäinen :)

Jeeni (Ei varmistettu)

Juuri nyt on kesken Tuomas Kyrön-700 grammaa.Alku oli tosi hyvä,mutta nyt on alkanut junnata.Inhoan yhtä päähenkilöä,joten varmaan johtuu siitä :D
Hyvää pääsiäistä!

Eleonoora (Ei varmistettu)

Leena Krohnin Hotel Sapiens. Sivulla 56 ei edelleenkään hajua mistä ihmeestä kirja oikein kertoo, mutta hyvä se silti on!

hdcanis (Ei varmistettu)

Luin loppuun Jacqueline Wilsonin Tatuoidun äidin, eli seuraavaksi voisi kai lukea loppuun pitkäaikaisprojektin, Natsume Sosekin I Am a Catin.
Kesken laukkukirjana on myös jazzmuusikko Charles Mingusin omaelämäkerta Beneath the Underdog. Omaelämäkerta lajityyppinä ei yleensä paljoa kiinnosta jos ei ole jotain koukkua, mutta Mingus vetää aika hämmentäväksi, objektiivisen dokumentoinnin illuusiota ei yritetä...

harmaja (Ei varmistettu)

Tahkoan Juha Seppälän Mr Smithiä. En mä oikein jaksaiskaan, mutta on sitä sen verran kehuttu, että pitää yrittää. Outo asenne.

Vierailija (Ei varmistettu) http://esperanzan.blogspot.fi

Minä aloitin juuri Joonas Konstigin romaania Totuus naisista. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikken tajuakaan miksi pitää kaikista henkilöistä aina ensiksi kertoa mitä näillä on päällä!

Ja Katja Kallionkin romaani odottelee mulla jo tuolla lainattuna, näin Kallion haastattelun jossain aamutv:ssä ja kiinnostuin tosi paljon.

Muuten täällä vain malttamattomana katselen ulos ikkunasta pihalla laajenevia pälviä ja odottelen aikaa, kun märkä multa alkaa tuoksua ja mustarastas laulaa koivun latvassa iltaisin.

Erja Metsälä (Ei varmistettu)

...ja edellinen kommentoija oli Erja, ei mulla ole koskaan tarkoitus olla täällä anonyyminä, mutten ole vieläkään oppinut toimimaan täällä Lilyssä oikein :)

Margit/Tarukirja (Ei varmistettu)

Aloitin eilen Åsa Larssonin dekkarin Till offer åt Molok. olen pitänyt sarjan aiemmista osista.

Jenni S.

Hienon ja kiehtovan monipuolisia vastauksia, kiitos kaikille! Leena Krohnin kirjojen kanssa käy melkein aina juuri noin: ei ymmärrä, mutta viihtyy silti kirjan ääressä. Se on kummallista ja houkuttelevaa!

Googlailen vielä tarkemmin kirjojanne ja palaan sitten kommentoimaan paremmin.:)

Salla kirjautumattomana (Ei varmistettu) http://sbrunou.blogspot.fi

Kristiina Vuoren Näkijän tytär on loppusuoralla. :) Nostalgiamielessä on tullut myös selailtua vanhoja lasten- ja nuortenkirjoja pääsiäisloman kunniaksi.

Mkrorro
SprinklesOfHappiness

J.K. Rowling - Paikka vapaana

Sain kirjan lainaan setäni vaimolta. Aloitin kirjan viime viikonloppuna mutta en ole saanut jatkettua, olevinaan koko ajan jotain tekemistä .. hah. Tiistaina viimeistään bussissa kotimatkalla kirja onneksi jatkuu :) Olen ollut Harry Potter-fani siitä asti kun ne vuonna 2000-luvun alkupuolella ensimmäisen kerran ilmestyivät Suomeksi, toivottavasti J.K.Rowling ei petä tälläkään kertaa.

Kommentoi