Pikainen pääsiäiskysymys: mitä luet nyt?

 

katjakallio_sakenoivathetket.jpg

 

Huomenta! Ajatuksenani oli pitää lomapäivä blogista, mutta en malta olla kysymättä, mitä te muutte luette nyt pääsiäisenä ja ylipäätään, mitä suosittelette (kevät)lomalukemisiksi.

Minulla oli vielä pari viikkoa sitten vakaa aikomus lukea pääsiäisenä jotain syventymistä vaativaa, ehkä haastavaakin. Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat pyöri ainakin mielessä. Luin kirjan alun syksyllä pariinkin kertaan, se on hieno ja kutkuttava, ei edes erityisen haastava, mutta jostain syystä kirja jäi odottamaan oikeaa lukemishetkeä.

Se hetki ei ollut nyt. Olen, tai ainakin olin loman alkaessa,  liian uupunut, haluan nyt lukea jotain ihastuttavaa ja rentouttavaa. Aloitin siis Katja Kallion Säkenöivät hetket. Olin makustellut romaania jo hieman aiemmin, mutta nyt vasta olen lukenut sitä kunnolla. Vaikuttaa juuri niin viehättävältä ja hienostuneelta kuin toivoinkin – ja kiinnostavasti aika erilaiselta kuin Kallion aiemmat teokset. En ole oikein päässyt vielä kärryille, mikä kirjan idea on, mutta nautin tarkasta kuvauksesta ja tunnelmasta. Esimerkiksi:

 

Vaivihkaa Inga käänsi katseensa miehen kirjan marmorikanteen. Mies näytti itse siltä kuin olisi pysähtynyt levähtämään raskaan matkan jälkeen; hän oli näköjään hetkeksi sulkenut silmänsä. Sen Inga oikein hyvin ymmärsi. Joskus runojen lukemisen välillä piti levähtää, joidenkin runojen kohdalla montakin kertaa. Kauneutta sieti yllättävän pieniä määriä kerrallaan, sen Inga oli huomannut. (s. 53)

 

Lisäksi olen selannut läpi pian kaikki puutarhakirjani ja lehteillyt muutamaa sisustuskirjaa. Kuten sanottu, kevät on suunnitelmien ja aikomusten aikaa. Olen lukenut myös tietokirjaa, joka on niin kiinnostava, että se rentouttaa. Intoilen Hannele Klemettilän Federigon haukka ja muita keskiajan eläimiä -teoksesta enemmän, kun saan sen(kin) luettua.

Pääsiäissuunnitelmiini kuului myös ainakin yhden kirjahyllyn järjestelyä. En ole päässyt tuumasta toimeen ainakaan vielä, sillä minulle parasta puuhaamisaikaa ovat aamu ja päivä, ja säät ovat nyt sellaiset, että jopa minun kaltaiseni kirjanörtti valitsee mieluummin ulkoilun kuin pölyisten kirjojen keskellä häärimisen.

Mutta, takaisin asiaan: mitä kirjaa tai kirjoja luet juuri nyt?

Kommentit (14)
  1. J.K. Rowling – Paikka vapaana

    Sain kirjan lainaan setäni vaimolta. Aloitin kirjan viime viikonloppuna mutta en ole saanut jatkettua, olevinaan koko ajan jotain tekemistä .. hah. Tiistaina viimeistään bussissa kotimatkalla kirja onneksi jatkuu 🙂 Olen ollut Harry Potter-fani siitä asti kun ne vuonna 2000-luvun alkupuolella ensimmäisen kerran ilmestyivät Suomeksi, toivottavasti J.K.Rowling ei petä tälläkään kertaa.

  2. Salla kirjautumattomana
    31.3.2013, 08:56

    Kristiina Vuoren Näkijän tytär on loppusuoralla. 🙂 Nostalgiamielessä on tullut myös selailtua vanhoja lasten- ja nuortenkirjoja pääsiäisloman kunniaksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *