Ryhdy lehtirunoilijaksi!

lehtiruno1.jpg

 

Hesarilla on kilpailu: Kirjoita lehtiruno, voita iPad. Säännöt ja ohjeet täällä.

Yksinkertaisesti kyse on siis siitä, että valitaan enemmän tai vähemmän satunnaisesti lehtiartikkeli ja sutataan siitä muut paitsi runon arvoiset sanat pois. Missä tahansa tekstissä voi olla yllättävän lyyrisiä aineksia!

Löysin Hesarin kilpailun eilen illalla ja tänään aamulla piti heti kokeilla Kuukausiliitteen kera. Laadun sijasta panostin määrään ja suttasin heti kaksi lehtitekstiä. 

Pekka Haaviston haastattelussa (kuva yllä) puhuttiin susien salametsästyksestä. Runon Sudenharmaa tunnelma on ristiriitainen. Kenties tämä kertoo laumasieluisuudesta ja uuden pelosta?

 

EKSOTIIKKAA
susien salametsästäjästä
stadilainen mummun kammarissa

pakoon
sisäänrakennettu sudenpelko
susi
!

Saimaannorpat
yhteydessä
hyvä asia

 

lehtiruno2.jpg

Paria sivua myöhemmin haastateltiin Maria Veitolaa. Hän kertoi, että hänellä on ollut ulkonäköpaineita, ulkopuolisuuden tunteita ja kummallisia sairauksia. Taas saatiin ristiriitainen, kuulumattomuuden tunteista ja ulkopuolisuudesta kertova runo:

ALUSSA
ulkoavaruudesta
eikä totu
aina ihmettelee

kaunotar
ihan ok,
ettei täällä ole sulle mitään.

pois suurin haaveeni,
jollain lailla väärät ajatukset

kummallisia asioita
herkkyydestä,
vahvasti viboja

 

Hesarin kisa on saanut vaikutteita Newspaper Blackout -blogista. Suomeksi löytyy Sanomalehtiruno-blogi, jota voi seurata myös Facebookin kautta.

Lehti eteen, kynä käteen ja runoilemaan siis! Lisää tietoa asiasta löytyy muuten myös päivän paperi-Hesarista. (Kyllä mua harmitti, kun luulin eilen, että saan tänään kertoa miltei tuntemattomasta asiasta ja sitten siitä olikin tänään Hesarissa pitkä juttu!)

Kommentit (3)
  1. Meri-Anna, joko kokeilit lehtirunoa? Tee runo vaikka siitä lehtirunoartikkelista. 🙂 Mä valitsin ”testiartikkelit” aika summanmutikassa, olivat lyhyitä ja sopivan oloisia tekstejä.

    Saila, mä voisin suosia tätä monen muun tekemisen kustannuksella. Ehkä tämä on niitä varten, jotka ovat tarpeeksi kielinörttejä. 😉 t. Nimim. Hurahtanut lingvisti

  2. Hehee, ihan hauskakin juttu… mutta pakostakin tulee mieleen, että hei… tää on todella sellaisia varten, jotka ei keksi MITÄÄN muutakaan tekemistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *