Suosituksia omasta hyllystä: Ulkomaista kaunokirjallisuutta

 

 

 

 

A niin kuin Atwood. Viime sunnuntaina suosittelin omasta hyllystäni runoja ja kieli- ja kirjallisuustieteellisiä kirjoja, ja nyt on aika kurkistaa ulkomaisen kirjallisuuden hyllyyni.

Camus, Carver, Castillon. On hauskaa, miten tiettyihin kirjaimiin osuu monta suosikkia, kun joidenkin kirjainten kohdalla ei ole ketään erityistä - tai edes yhtään kirjaa.

Dostojevski ja Duras saavat suositukset: Dumas'n Monte Criston kreiviä en ole kumma kyllä (vielä) lukenut.

 

Kerstin Ekmanin Sudentalja-trilogiasta olen lukenut edelleen vain ensimmäisen osan, se oli voimakas ja vaikuttava lukukokemus. Jeffrey Eugenidesin Middlesexin olen maininnut monta kertaa: yksi kiinnostavimmista lukemistani kirjoista!

 

G niin kuin Gallay ja Grass. Grassilta en ole tosin lukenut muuta kuin Peltirummun.

M niin kuin (harmillisen pieni) Murakami-kokoelma!

 

Myös tässä hyllyssä on suosikkitihentymä, joskin suosikit edustavat kahta kirkainta. K niin kuin Kawabata ja Kundera, L niin kuin Lessing.

 

Onko kikaan lukenut Nabokovin kuulua Lolitaa? Ostin sen alkuvuodesta, mutten ole saanut aloitettua. Orwellin Vuonna 1984 ja Eläinten vallankumous ovat kirjoja, jotka kaikkien kannattaisi mielestäni lukea ja vieläpä kerrata etenkin Eläinten vallankumous aika ajoin.

 

 

Myös aakkosten loppupäässä on suosikkiruuhka. Tabucchia en ole tosin lukenut kokonaan, Tóthia en lainkaan, ja Thorealta voin vilpittömästi suositella vain uutta suomennosta. 

 

 

Kuten viime viikollakin, kysymyksiä kuvan kirjoista ja muusta ulkomaisesta kaunokirjallisuudesta saa esittää. Kerro myös, mitä sinun hyllystäsi löytyy ulkomaisen kaunokirjallisuuden kohdalla!

 

Kommentit

JuhaM (Ei varmistettu) http://nipvet.blogspot.fi

Apua, onko sulla kirjat aakkosjärjestyksessä, vai oliko kuva lavastettu? :-)

Just eilen tiivistin kirjoja hyllyissä kahteen riviin. Osa hyllyistä on matalia, joten saman kirjailijan kaikki teokset eivät mahdu vierekkäin aakkosjärjestyksestä nyt puhumattakaan.

JuhaM (Ei varmistettu) http://nipvet.blogspot.fi

Apua, onko sulla kirjat aakkosjärjestyksessä, vai oliko kuva lavastettu? :-)

Just eilen tiivistin kirjoja hyllyissä kahteen riviin. Osa hyllyistä on matalia, joten saman kirjailijan kaikki teokset eivät mahdu vierekkäin aakkosjärjestyksestä nyt puhumattakaan.

Jenni S.

Kyllä vain, muutama kuukausi meni, mutta nyt jo kaksi kodin kolmesta kirjahyllystä on aakkostettu, ks. esim. tämä postaus. :)

Tilanahtaus taitaa muodostua kyllä ongelmaksi hyllyssä kuin hyllyssä ajan mittaan. Minulla on liian korkeita kirjoja sekä pinoissa että lappeellaan toisten kirjojen päällä. 

tiia_

Toistan nyt itseäni, mutta ah, ihanaa päästä tutustumaan kirjahyllysi sisältöön! :)

Mitäköhän mulla nyt olisi ulkomaalaisen kaunokirjallisuuden kohdalla... varmaankin aika klassikkopainotteisesti mennään. Dostojevskiä, Tolstoita, Kafkaa, Maupassantia, Forsteria, Greeneä, Waughia ja Virginia Woolfia. Ja pakolliset Eugenidesit, tietty. Pitäisi kyllä varmaan ihan tietoisesti lukea enemmän nykyaikaista kaunokirjallisuutta. En oikein tiedä, miksi kahlaan klassikkoja vuodesta toiseen. No, ehkä siksi, että mulla on niitä niin paljon lukematta. :)

Komppaan Orwellin lukemista - Edward Snowden-jutun mainingeissa 1984 voisi avata jälleen silmiä. Pitäisi varmaankin lukea Eläinten vallankumous uudelleen, edellisestä kerrasta on aikaa. Ja suosittelen lämpimästi Lolitaa. En osaa sen kummemmin perustella, mutta minut se ainakin tempaisi mukaansa. Aihepiiri on toki hämmentävä ja ristiriitainen, ja itse pohdiskelin kirjaa todella kauan sen luettuani. 

Jenni S.

Tiia, toista vaan ja toivottavasti toistat vielä jatkossakin, aion nimittäin esitellä vielä ainakin kotimaisen kirjallisuuden suosikkini. ;)

Klassikkohyllysi kuulostaa aivan ihastuttavalta: klassikot ovat niitä, joita minäkin mieluiten luen ja joita pidän hanakimmin hyllyssäni, vaikka onneksi viime vuosina on löytynyt ihan uusiakin suosikkeja. 

Orwellin teokset ovat paitsi hyviä myös aina ja edelleen pelottavan ajankohtaisia. Harmittaa, etten ole saanut luettua loppuun asti Orwellin sotamuistelmaa Katalonia, Katalonia, mutta aion kyllä joskus lukea senkin... Lolitaa on kehunut hämmentävän moni - ja myös hieman hämmentyneenä - se kiinnostaa siksikin.

Mamma N (Ei varmistettu)

Minä tyttö olen lukenut Monte Criston Kreivin ehkä kaksikymmentä kertaa! Hieno seikkailutarina. Suosittelen :)

Jenni S.

Mamma N, kaksikymmentä kertaa!?! Oho ja hienoa! Minä en ole tainnut lukea yhtään kirjaa niin moneen kertaan. Hmmm, pakko kyllä kokeilla Monte Cristoa jossain välissä - paitsi apua, entä jos haluan myös lukea sen kaksikymmentä kertaa, sitten en luekaan piiitkään aikaan mitään muuta. :D

Mamma N (Ei varmistettu)

Kun nuorena aloittaa, niin.... Ensimmäinen kerta oli ehkä n 16 vuotiaana ja sitten sen jälkeen - noh. Useasti! Välissä ehtii lukemaan myös muista :)

Stazzy
Stazzy

Monte Criston kreivi on upea. Varmaan yksi lempikirjojani. En ole lukenut kahtakymmentä kertaa, mutta ainakin kolmesti tai neljästi.

(Lolitan luin joskus 15-kesäisenä. Silloin se ei avautunut kunnolla, vaikka muistankin tykänneeni. Olen harkinnut uusintakokeilua nyt aikuisena.)

Anna/Lukemisen kartasto (Ei varmistettu)

Suosittelen minäkin Lolitaa! Hieno kirja, ja ennen kaikkea hämmentävä. Saa ajattelemaan monia asioita aivan uudesta näkökulmasta.

Jenni S.

Kiitos suosituksesta! Kuten yllä totesin juuri Tiialle, Lolitaa on suositellut todella moni, ja kirja onkin alkanut kiinnostaa jo noiden suositusten takia. Olin vähän ajatellut sitä kesälomakirjaksi, mutta ainakin lomani ensimmäinen puolikas on nyt sujahtanut niin vauhdilla, etten ole ehtinyt edes oikeastaan miettiä lomalukemisia, saati lukea. No, tahti lienee muuttumassa, kun kesän suurimmat reissut on jo tehty.

Lolitaa suosittelen minäkin. Minut hurmasi siinä kieli ja tapa kertoa tarina. ei niinkään itse tarina tai tapahtumat. Ehdottoman mielenkiintoinen kirja.

Monte Criston kreivi on ihana!

Jenni S.

Liisa, kiitos kommentista. Kannattaa tehdä kirjahyllypaljastuksia: minulle alkaa jo olla aika varmasti selvillä, mitkä kaksi kirjaa luen tässä postauksessa esiteltyjen joukosta seuraavaksi. ;) 

hdcanis (Ei varmistettu) http://hdcanis.blogspot.fi

Monte Criston kreivin olen lukenut joskus aikaa sitten, kovin samannäköisenä niteenä kuin tuo sinun hyllyssäsi oleva.

Oman hyllyni sisältöä on luettu aika paljon viime kuukausina blogissani, muuten hyllyt elävät kun luovun myös monista jo lukemistani kirjoista ja iso osa kirjoista on hyllytetty kahteen kategoriaan: kirjat jotka olen jo lukenut ja kirjat joita en vielä ole lukenut...

Jenni S.

Hdcanis, minä luovuin nyt hyllyjen järjestelyn myötä luettujen ja lukemattomien kirjojen pitämisestä erikseen: lukemattomia tai uusintalukua odottavia kirjoja alkoi olla kaikkialla. Mietin, että kyllä ne kirjat löytävät hyllystäkin luettaviksi, jos niin on tarkoitettu. Haaveilen joskus vuodesta, jolloin en hankkisi tai lainaisi yhtään uutta kirjaa (en siis edes vanhoja kirjoja antikvariaatista) ja keskittyisin vain meillä jo oleviin kirjoihin, mutten tiedä, kuinka kauan pystyisin moiseen. Joskus olen ollut puolisen vuotta hankkimatta yhtään kirjaa, mutta siitä on aikaa.

hdcanis (Ei varmistettu)

Mä en ole ihan nollalinjalla ollut mutta hankkinut kuitenkin tänä vuonna aika vähän kirjoja, ja vienyt pois useita, eli hyllyn sisältö pienenee. Ja silloin tuo luetut-lukemattomat-erottelu toimii hyvin.

Kommentoi