Suosituksia omasta hyllystä: Ulkomaista kaunokirjallisuutta

 

 

ulkomaiset1.jpg

 

 

A niin kuin Atwood. Viime sunnuntaina suosittelin omasta hyllystäni runoja ja kieli- ja kirjallisuustieteellisiä kirjoja, ja nyt on aika kurkistaa ulkomaisen kirjallisuuden hyllyyni.

ulkomaiset10.jpg

Camus, Carver, Castillon. On hauskaa, miten tiettyihin kirjaimiin osuu monta suosikkia, kun joidenkin kirjainten kohdalla ei ole ketään erityistä – tai edes yhtään kirjaa.

ulkomaiset9.jpg

Dostojevski ja Duras saavat suositukset: Dumas’n Monte Criston kreiviä en ole kumma kyllä (vielä) lukenut.

 

ulkomaiset4.jpg

Kerstin Ekmanin Sudentalja-trilogiasta olen lukenut edelleen vain ensimmäisen osan, se oli voimakas ja vaikuttava lukukokemus. Jeffrey Eugenidesin Middlesexin olen maininnut monta kertaa: yksi kiinnostavimmista lukemistani kirjoista!

 

ulkomaiset2.jpg

G niin kuin Gallay ja Grass. Grassilta en ole tosin lukenut muuta kuin Peltirummun.

M niin kuin (harmillisen pieni) Murakami-kokoelma!

 

ulkomaiset8.jpg

ulkomaiset3.jpg

Myös tässä hyllyssä on suosikkitihentymä, joskin suosikit edustavat kahta kirkainta. K niin kuin Kawabata ja Kundera, L niin kuin Lessing.

 

ulkomaiset5.jpg

Onko kikaan lukenut Nabokovin kuulua Lolitaa? Ostin sen alkuvuodesta, mutten ole saanut aloitettua. Orwellin Vuonna 1984 ja Eläinten vallankumous ovat kirjoja, jotka kaikkien kannattaisi mielestäni lukea ja vieläpä kerrata etenkin Eläinten vallankumous aika ajoin.

 

ulkomaiset6.jpg

 

Myös aakkosten loppupäässä on suosikkiruuhka. Tabucchia en ole tosin lukenut kokonaan, Tóthia en lainkaan, ja Thorealta voin vilpittömästi suositella vain uutta suomennosta. 

 

ulkomaiset7.jpg

 

Kuten viime viikollakin, kysymyksiä kuvan kirjoista ja muusta ulkomaisesta kaunokirjallisuudesta saa esittää. Kerro myös, mitä sinun hyllystäsi löytyy ulkomaisen kaunokirjallisuuden kohdalla!

 

kulttuuri kirjat
Kommentit (16)
 1. Monte Criston kreivin olen lukenut joskus aikaa sitten, kovin samannäköisenä niteenä kuin tuo sinun hyllyssäsi oleva.

  Oman hyllyni sisältöä on luettu aika paljon viime kuukausina blogissani, muuten hyllyt elävät kun luovun myös monista jo lukemistani kirjoista ja iso osa kirjoista on hyllytetty kahteen kategoriaan: kirjat jotka olen jo lukenut ja kirjat joita en vielä ole lukenut…

  1. Hdcanis, minä luovuin nyt hyllyjen järjestelyn myötä luettujen ja lukemattomien kirjojen pitämisestä erikseen: lukemattomia tai uusintalukua odottavia kirjoja alkoi olla kaikkialla. Mietin, että kyllä ne kirjat löytävät hyllystäkin luettaviksi, jos niin on tarkoitettu. Haaveilen joskus vuodesta, jolloin en hankkisi tai lainaisi yhtään uutta kirjaa (en siis edes vanhoja kirjoja antikvariaatista) ja keskittyisin vain meillä jo oleviin kirjoihin, mutten tiedä, kuinka kauan pystyisin moiseen. Joskus olen ollut puolisen vuotta hankkimatta yhtään kirjaa, mutta siitä on aikaa.

   1. Mä en ole ihan nollalinjalla ollut mutta hankkinut kuitenkin tänä vuonna aika vähän kirjoja, ja vienyt pois useita, eli hyllyn sisältö pienenee. Ja silloin tuo luetut-lukemattomat-erottelu toimii hyvin.

 2. Liisa_ Luetut lukemattomat
  14.7.2013, 17:25

  Lolitaa suosittelen minäkin. Minut hurmasi siinä kieli ja tapa kertoa tarina. ei niinkään itse tarina tai tapahtumat. Ehdottoman mielenkiintoinen kirja.

  Monte Criston kreivi on ihana!

  1. Liisa, kiitos kommentista. Kannattaa tehdä kirjahyllypaljastuksia: minulle alkaa jo olla aika varmasti selvillä, mitkä kaksi kirjaa luen tässä postauksessa esiteltyjen joukosta seuraavaksi. 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *