Tänä keväänä kirjanystävää hemmotellaan

pjam2logo.jpg

 

Huomio, pääkaupunkiseutulaiset tai täällä lähiaikoina matkaavat! Helsingissä järjestetään lähiaikoina kirjallisia tapahtumia, jotka ovat saaneet ainakin minut intoilemaan ja meilailemaan ystäville: Mennään, mennään!

 

Miten kirjani ovat syntyneet -luentosarja

 

Ensi viikolla alkaa kaikille avoin luentosarja Studia Litteraria, jossa tunnetut kirjailijat kertovat kirjailijantyöstään ja teostensa synnystä. Kevään mittaan ääneen pääsevät mm. Claes Andersson, Anna-Leena Härkönen, Arja Tiainen, Monika Fagerholm ja Aulikki Oksanen. Upeaa!

Luentosarjan tarkempi ohjelma löytyy Kirjailijaliiton sivuilta. Osallistun luennoille mahdollisuuksien mukana ja raportoin sitten, mitä olen nähnyt ja kuullut.

 

Risto Rasa jammailee

 

Erityisen kiihtynyt olen ollut tiedossa, että Helsinki Poetry Jamin teema 15.3. on luonto- ja metsäteema. Nappasin yläkuvan tapahtumajulisteen Poetry Jam -sivuilta, ja tässä tietoa saamastani tiedotteesta:

Helsinki Poetry Jam -lavarunousklubilla metsän harmonia valtaa Cafe
Mascotin torstaina 15.3. klo 19 alkaen. Metsä- ja luontoaiheista lyriikkaa esittävät niin runoilijat, räppärit kuin laulaja-lauluntekijätkin, kun lavalle nousevat suomalaisen luontorunouden klassikko Risto Rasa, Absoluuttisesta Nollapisteestäkin tuttu Tommi Liimatta, pitkän linjan runoilija ja Poetry Slam -pioneeri Jouni Tossavainen, palkittu runoilija Pauliina Haasjoki sekä vuoden 2003 räpin suomenmestari Edorf.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Tapahtuman järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton, Luontoliiton ja Ikimetsänystävien kanssa. Tapahtumassa mukana myös Helsingin kulttuurikeskus.
 

Siis julkisuutta kartteleva suosikkirunoilijani Risto Rasa livenä. Menen! Lukupiirimme piti kokoontua meillä tuona iltana, mutta peruin sen jo. Asioita pitää priorisoida.

 

Otan mieluusti vastaan vinkkejä muistakin kirjallisuustapahtumista niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin!

 

Kommentit (10)
  1. Hau, toivottavasti Börje suostuu! 🙂 Ja mahtavaa, ryhdyn heti Börjen faniksi ja lukijaksi! Kiitos blogitiedosta, taidan laittaa siitä tiedon Twitterin. Ihana Börje!

  2. Linnea - kujerruksia
    24.2.2012, 07:51

    Minä ajattelin kysäistä saisiko Börjeä vähän haastatella. Kuvan ainakin otan. Börjellä on muuten oma blogikin, http://lukukoira.blogspot.com 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *