Terveisiä Virosta – ja anteeksi

 

 

viro.JPG

 

Terveisiä meren takaa, moottoripyörän tarakalta ja haikaroiden maasta, maasta jossa talot ovat pittoreskejä ja puutarhat villejä mutta kuusiaidat leikataan siistiin puolipallon muotoon; maasta, jossa luin Viivi Luikin Seitsemäs rauhan kevät -romaania ja havaitsin sen aidoksi, tarkaksi ja erinomaiseksi. 

 

viro1.JPG

 

Terveisiä uneliaasta Haapsalusta, jossa viihtyisin lukien, kirjoittaen ja vaeltaen, jonka historiallisen rautatieaseman pitsiverannalla voisi juoda giniä ja siirtyä kuin Tuulen viemänä kauas pois, ja kaupunkiin, jossa voisi astua laivaan joka kuljettaa Aino Kallaksen Hiiumaalle. 

 

viro2.JPG

 

Terveisiä Pärnusta, jossa motoristien päämajassakin on ikkunassa pitsiverhot, ikkunalla pelargoneja ja portien pielessä parsapuska, ja jonka kirkon seinässä on täydellinen rappeutuneen okran sävy.

 

viro3.JPG

 

Terveisiä Viljandista keskiaikaisilta, murentuneilta mutta urheilta linnanraunioilta ja vehreimmästä metsästä; jos palaan vielä Viljandiin, osallistun karhujen- ja perhosenkuvausretkille.

 

viro4.JPG

 

Terveisiä myös Tartosta, jonka yliopisto on huoliteltu ja sivistynyt, jonka musiikkikonservatorion avonaisesta ovesta kuuluu haikeankaunis viulun ääni ja jonka kasvitieteellinen puutarha lumoaa.

 

viro5.JPG

viro6.JPG

 

Tervehdys erityisesti Peipsijärveltä, jonka kylissä tuoksuvat tilli, sipuli ja ukkojen kessu ja jonka tienvarsilla myydään äärettömästä vedestä saatua kalaa.

 

viro7.JPG

 

Tervehdys Narvasta, jossa kaikki puhuvat venäjää vaikka vain puolet kaupungista on Venäjällä ja jossa voi juoda roseeviiniä keskiaikaisessa linnassa ja innoittua linnan keittiöpuutarhasta.

 

viro9.jpg

 

Terveiset vielä Võsun lomakaupungistakin, piparkakkutalojen luota.

 

viro8.jpg

 

Anteeksi, etten ole vastannut kommentteihin tällä viikolla. Luulin olevani ovela. Ajastin muutaman jutun blogiin etukäteen, ja aikeissani oli vastata kommentteihin päivittäin matkalta käsin. Puhelimeni päätti kuitenkin heti Viron puolella, ettei se vastaanota dataa ulkomailla, vaikka asetukset olivat kunnossa, eivätkä vieraat Wlan-verkotkaan kelvanneet sille kuin hetkellisesti. Nyt lähden kiiren vilkkaa hakemaan kissoja pois hoidosta, mutta vastailen kommentteihin parhaani mukaan kännykällä; olen joka tapauksessa lukenut kaikki tämänviikkoiset kommentit, kiitos niistä jokaisesta!

kulttuuri kirjat matkat
Kommentit (6)
 1. Villasukka kirjahyllyssä (ei kirjautuneena)
  18.7.2013, 10:14

  Kiitos ihanista, upeiden kuvien värittämistä terveisistä 🙂

  1. Villasukka kirjahyllyssä, kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Moottoripyörämatkaillessa tulee itse asiassa kuvattua harmillisen vähän, mutta olen päättänyt asennoitua siihen niin, että matkustustapa joka ei salli jatkuvaa valokuvausta, tuliaisostoksia eikä edes kuin yhden matkakirjan mukaan, on (minulle) terveellinen vaihtoehto: pitää keskittyä kokemaan ja muistamaan.

 2. Katri / La petite lectrice
  13.7.2013, 15:38

  Ihania kuvia! Itse palasin viime yönä Virosta. Hassua, miten läheltä Suomea löytyy niin mahtava matkakohde 🙂

  1. Katri, hauskaa! Missä päin kävit? Viro on tosiaan hieno matkakohde. On ilahduttavaa ja hämmästyttävää, miten se on niin monipuolinen, kiinnostava, helppo – vaikka mitä. En ole käynyt Viron saarilla vielä koskaan, joten seuraavan matkan haluan suuntautuvan niille, ellei sitten takaisin Peipsijärvelle. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *