Viikon sitaatti: Bret Easton Ellis ja äijien viihdekirjallisuus

Sain tänään idean säännöllisen epäsäännöllisestä Viikon sitaatti -postaussarjasta, jossa nostan esiin äskettäin löytämäni kiinnostavan kirjoihin liittyvän lainauksen. 

Sarjan aloittaa ote Kauppalehden 6.6. artikkelista Peittääkö knalli paljaan pään? (kirj. Markus Ånäs) Ingressissä mainitaan äijäkulttuuri, ja jutussa esitellään kolme kirjaa. Bret Easton Ellisistä sanotaan: 

 

Ellis on nyt enemmän viihdettä kuin aloittaessaan, mutta samalla myös parempi kirjailija. Ja samalla hahmot ovat suurempia, sellaisia joiden törkyilyiden takana on aina hurmaavia yksityiskohtia.

 

Vastakommentti:

Kiinnostavaa ja hienoa, että viihdettä arvostetaan. Hurmaavaa, että miehille suunnatussa bisneslehden artikkelissa käytetään hurmaava-sanaa. En tiennytkään, että Bret Easton Ellisiltä on ilmestynyt keväällä Kalliit yöt -romaani (Tammi). Taidanpa ostaa sen miehelle synttärilahjaksi ja lukea itsekin, niin olen tehnyt ko. kirjailijan kanssa ennenkin. En vain tiennyt, että hän edustaa äijäkulttuuria.

 

Kommentit (2)
  1. Villasukka kirjahyllyssä, kiitos! Minä olen lukenut Amerikan psykon lisäksi Lunar Parkin ja luen varmaan tämän uusimmankin Ellisin. Olen ajattellut, että hän kirjoittaa niin että miehet (jotka eivät lue erityisen laajasti) lukevat häntä, mutta en ole pitänyt Ellisiä erityisemmin mieskirjallisuuden edustajana, mitä se kirjallisuus sitten onkin; minullekin tulee jotain Juoppohullun tyylistä mieleen.

    Kertonee, että Ellisin kirjat ovat hurjuudestaan huolimatta sliipattuja, kun niitä voi sanoa kuitenkin hurmaaviksi!:)

  2. Villasukka kirjahyllyssä
    9.6.2012, 09:57

    Mielenkiintoinen postaussarja 🙂

    Bret Easton Ellis on minulle tuttu ainoastaan Amerikan psykosta, nimenomaan elokuvasta.  Vai että ihan hurmaavaa, aika erikoinen sanavalinta kun ottaa huomioon missä julkaisussa sitä on käytetty 😉 B.E.E. voisi ajautua luettavien listallekin, pitäähän äijäkulttuuriin tutustua kirjallisestikin. Tosin kyseiseen genreen varmaan kuuluu Juoppohullun päiväkirjatkin,  joita olen myös joskus lukenut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *