#helsinkihate

PB220171.JPG

PB220174.JPG

PB220178.JPG

PB220179.JPG

PB220190.JPG

Kirjoitin viime viikolla siitä, miksi Helsinki on niin ihana kaupunki. Mutta onhan täällä monta ärsyttävääkin juttua.

#helsinkihate

 • Ruuhka. Jokaiseen paikkaan siirtyessä menee aivan tuhottoman paljon aikaa. Ainoa kulkupeli, joka tässä kaupungissa olisi järkevä, on polkupyörä. Parin kilsan matkaan saa menemään aivan hirveästi aikaa, jos menee omalla autolla tai julkisilla.
 • Parkkeeraaminen ja parkkimaksut. Say no more.
 • Talvisää. Meri tekee Helsingistä usein tuulisen, kolean ja lumettoman. Täällä -10 astetta tuntuu kylmemmälle kun sisämaassa -25.
 • Pinnallisuus. Vaikka Helsinki onkin täynnä jos jonkinmoista hiihtäjää, on kaupunki tietysti pinnallisempi kuin moni muu maamme kolkka. Kulutus, ainakin minusta, on jotenkin enemmän konkreettista ja lähellä kuin vaikkapa Keski-Suomessa.
 • Kyynisyys. Ehkä siksi, että Helsinki on monella tavalla liike-elämämme keskus, moni ihminen kyynistyy. Sen näkee tylyistä katseista ja ihmisten kuoresta. (toim.huom. On olemassa roppakaupalla mukaviakin helsinkiläisiä.)
 • Kiire. Kun muutin Helsinkiin, ihmettelin, kun ihmiset juoksivat joka paikkaan. Olin ihan kummissani: seuraavaa bussi/metro/spora kun tulisi kuitenkin jo parin minuutin kuluttua. Mutta niinhän siinä kävi, että kiire tarttuu.
 • Helsinki-puhetyyli. Harva sitä todellisuudessa puhuu, mutta kun kuulen suhinaässän tai sellaisen leuhkan artikulaation, alkaa pänniä. Edelleen.
 • Metron nistit. Vaikka kirjava elämänmeno kuuluu kaupunkikulttuuriin, metrossa hengaavat huumeidenkäyttäjät ovat pelottavia.

Mikä omassa kotikaupungissasi inhottaa?

-Karoliina-

Kommentit (56)
 1. Kyllä metro ja lähijuna kulkee ruuhkassa ihan yhtä nopeasti kuin muulloinkin, ja suuri osa busseista vetelee bussikaistaa. Liityntäliikenne toimii parhaiten ruuhkassa, kun vuoroja paljon. Pyörällä voi ajaa 8 kk vuodesta ilman talvirenkaita. Ehkä toi ”autokuskin ajattelu” että pikku matka veisi ruuhkassa pidempään ei ole täältä päin kotoisin?

 2. Minusta on Oululaisena aina tosi kummallista, kun Helsingissä käydessä bussikuskit eivät koskaan tervehdi bussiin noustessa tai nosta kättä ku jää kyydistä pois. Minulla on ikuinen mustikuva siitä, kun yritin nuorempana paniikissa saada tietoa, mistä tietty bussi kulkee, että ehdin lennolle. Tuolloin ei vielä ollut älypuhelimia ja kukaan missään ei osannut/halunnut auttaa. Pysäytin yhden bussin ja yritin kysyä, mutta kuski vain pyöräytti silmiään sulki ovet ja jatkoi matkaa. Että, ehkä siihen on syykin, miksi ainakin itselläni on hieman töykeä kuva hesalaisista. Ja kyllä tänä kesänä kun etelä-suomalaisten kanssa käytiin käsivarren lapissa niin moneen otteeseen kuuli ihmettelyä, kun kaikki on niin avuliaita ja ystävällisiä.

  1. Kyllä moni bussikuski tervehtii, aika rankkaa yleistystä yhden kokemuksen perusteella. Harmi että sinulle kävi näin, mutta toivoisin inhimillisyyttä suurta osaa muita helsinkiläisiä kohtaan.

   1. Missä vaiheessa sanoin, että vain yksi olisi jättänyt tervehtimättä? Kyllä niitä on useampiakin ollut ja varmaan paljon kertoo se, että moni helsinkiläinen jotka tänne on muuttanut ihmettelee kun bussikuskit tervehtii.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *