IBS:stä ei parane. Mutta turvotukselle voi tehdä jotain!

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

Mä kertoilin Kauneuden ja terveyden -haastattelussa  mun elämästä viime vuosien aikana. Haastattelutilanne itsessään oli todella pitkä ja oikeasti vasta jutun kirjoittamisen jälkeen näki, mitkä asiat toimittaja oli nähnyt merkityksellisinä. Haastattelun pääteemoina.Yksi jutussa esiin nostetuista aiheista oli mun terveyspulmat. Erityisesti ärtynyt suoli, joka temppuili vuosina 2016-2017 oikein urakalla. Juuri samoihin aikoihin, kun koin burnoutin.

Kun luin juttua painetusta lehdestä, ihan hätkähdin, kuinka rajut vatsaoireet minulla olikaan noihin aikoihin ollut. Vaikka kaikki haastattelussa oli totta, ja IBS:stä olen paljon puhunutkin (mm. täällä ja täällä ), tuntui hurjalle, että yhteen aikaan elämääni kuului viikoittainen, usein toistuva oksentelu ja ripulointi. Niin ja kauheat krampit, jotka lamauttivat olon täysin.

Nykyisin (kop,kop) tilanne on onneksi toinen. IBS-oireisiin vaikuttaa varmasti sadat eri asiat, mutta yksi yleisimpiä pahan IBS-kauden laukaisijoita on stressi. Samalla, kun mun olo alkoi henkisesti helpottaa keväällä 2017, alkoi maha tulla parempaan kuntoon. Ei normaaliksi – varmaan enää koskaan – mutta paremmaksi. Viimeisimmästä krampista on aikaa kolme viikkoa.

Mä olen vuosien saatossa testannut erilaisia ruokarajoitteita ja myös erilaisia itsehoitolääkkeitä. Niin ja tottakai ottanut vastaan neuvoja muilta ibs:läisiltä.

Vaikka periaatteessa en usko vatsan(kaan) kanssa mihinkään vippaskonsteihin, ja uskon, että paras ”lääke” IBS:lle on stressiton mieli ja hyvät elämäntavat, joskus on pakko ottaa apuja purkista.  Mun sisko vinkkasi mulle reilu vuosi sitten iSay-nimisestä valmisteesta, jonka oli kokenut itselleen hyväksi IBS-turvotukseen. Vaikka olinkin aluksi tuotteen suhteen epäileväinen, päätin testata iSay-kapseleita. Ja hyvä niin, koska olin ihan heti vakuuttunut!  Oli oikeasti aika älytöntä, että olin löytänyt tuotteen,niin pitkän kamppailun jälkeen, joka helpotti turvotusta niin konkreettisesti.

Mulla itselläni turvotus on pahoina jaksoina todella voimakasta. Sellaista, että kun aamulla herään litteällä mahalla, mutta erehdyt syömään vaikka puolikkaan banaanin tai juomaan lasin vettä, on maha jo sellainen pallura, ettei housut mahdu enää millään ilveellä jalkaan. iSay-kapseleita käyttäessä turvotus kuitenkin katosi kokonaan. Oli ihan hassua, että se ”ennustus”, jonka mahan tilasta aina ennen ruokailua automaattisesti loin, ei toteutunutkaan. Tuntui käsittämättömälle voida syödä vaikkapa lounas niin, ettei tarvinnut heti miettiä, mitähän pahaa siitä taas seuraisikaan omissa olotiloissa.

iSay-kapseleita saa itsehoitohyllystä apteekeista ja lisää tietoa tuotteesta voit lukea täältä. Kapselit sisältävät simetikonia, joka hoitaa ja ennaltaehkäisee ruuansulatuskanavassa muodostuvaa liiallista kaasua ja turvotusta. Kapselien jälkimaku on aivan Marianne-karkin makuinen (ei huono juttu!), koska tuote sisältää myös piparminttuöljyä.

Ihanaa ja (vatsa)tasapainoista sunnuntai-illan jatkoa!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (5)
  1. Pitääpä perjantaina kysyä gastroenterologilta mielipidettä voisiko tyttäreni kokeilla noita kun vatsa oireilee jatkuvasti (crohni). Itselleni lääkäri määräsi tuota visibliniä omiin suolisto-oireisiini. Se vain aiheuttaa sitten omat ongelmansa kaasunmuodostuksen kanssa, joten välillä pitää punnita mitä oireita valitsen. Oma diagnoosini on ärtynyt suoli joka taas johtuu siitä että suolistossa on ylimäräisiä mutkia.

  2. Mä en kokenut noista hyötyä, mutta puolikas annosmitallinen visibliniä päivässä on auttanut todella paljon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *