Paras vaniljainen raparperipiirakka
Leivoin meille ihanaa raparperipiirakkaa. Meidän vanhempien pihalla kasvaa raparpereja, ja raparperit ovat akukesästä parhaimmillaan. Tästä vanijlaisesta rahka-murupiirakasta tuli niin hyvää, että haluan jakaa reseptin myös teille. Tässä siis helppo ja varmasti mehukas, minun paras rapareperipiirakan ohje!
Tein raparperipiirakan maisemakahvilan kehuttua raparperipiirakkaa mukaillen. Meille riitti hyvin piirakkavuoallinen, joten pienensin reseptiä hieman pellillisestä ja muokkasin myös hieman siten, että pystyin hyödyntämään kaapista löytyviä aineksia. Tein myös hieman vähemmän makean version, mutta mielestämme lopputulos oli kyllä silti ihanan makea! Raparperipiirakassa on vaniljainen rahkatäyte, eikä se välttämättä siksi tarvinnut vaniljakastiketta tai jäätelöä, mutta toki voit sitä tarjota lisänä halutessasi.
Raparperipiirakassa on vaniljainen rahkatäyte, eikä se välttämättä siksi tarvinnut vaniljakastiketta tai jäätelöä, mutta toki voit sitä tarjota lisänä halutessasi.
Alkuperäinen maisemakahvilan raparperipiirakka löytyy täältä.
Idan paras raparperipiirakka (toistaiseksi)
Raparperipiirakkaan tarvitset:
Reilu nippu raparpereja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
100g margariinia sulatettuna
noin 1,5 dl luonnonjogurttia
2 kananmunaa
250 g maitorahkaa
Näin leivot hyvän raparperipiirakan:
- Pilko raparperinvarret pieniksi paloiksi. Jos käytät oman pihan tai muita puhtaita raparpereja, ei niitä alkukesästä tarvitse välttämättä kuoria.
- Tee ensin muruseos: Sekoita vehnäjauhot, 1,5 dl sokeria leivinjauhe ja sooda ja 2 tl vaniljasokeria. Lisää lopuksi juokseva margariini. Tästä on tarkoitus tulla murumainen seos.
- Ota noin 1/3 muruseoksesta sivuun. Tee sitten 2/3 muruseoksesta pohjataikina: Sekoita loppuun muruseokseen 1 kananmuna ja luonnojogurtti. Levitä tämä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle raparperit.
- Tee seuraavaksi rahkatäyte: Mausta maitorahka muutamalla ruokalusikallisella (noin 1/2dl) sokeria ja reilulla teelusikallisella vaniljasokeria. Sekoita joukkoon kananmuna.
- Levitä raparperien päälle rahkaseos ja päällimmäiseksi muruseos.
- Paistakun 175 asteessa noin puolituntia nes piirakka on kypsää.
Piirakkaan tuli todella mehukas pohja, täyytteenä ihana yhdistelmä hieman kirpeää raparperia ja makeaa vaniljaista rahkatäytettä.
Lopputuloksena piirakassa oli todella mehukas pohja, ihanan yhdistelmä hieman kirpeää raparperia ja makeaa vaniljaista rahkatäytettä. Olen tehnyt hieman samanlaisella reseptillä myös joskus omenapiirakkaa. Ehkä omena-ansan voisikin sitten tehdä loppukesästä, kun omenapuista saa satoa!
Ehkä omena-ansan voisikin sitten tehdä loppukesästä, kun omenapuista saa satoa!
Ajattelin kokeilla tehdä vielä raparpereista raparperi-mansikkakiisseliä, jota voisimme syödä vaniljarahkan tai jäätelön kanssa. Kommentoihan, jos sinulla on hyvä raparperikiisselin ohje tai jokin muu hyvä raparperiresepti! Mielelläni myös kuulisin, miten piirakka onnistuu, jos kokeilet raparperipiirakkaa tällä reseptilläni.
Ajattelin kokeilla tehdä vielä raparpereista raparperi-mansikkakiisseliä, jota voisimme syödä vaniljarahkan tai jäätelön kanssa.
Lisää reseptejä ja leivontaohjeita:
RESEPTEJÄ JA RUOKAINSPIRAATIOTA
HYVÄ ARKIRUOKA JA BRUNSSI KOTONA
VINKKI: KOKEILE ÄÄNIKIRJOJA ILMAISEKSI LEIPOESSA TAI ULKOILLESSA
Eilen nautimme Hietsun torilla jätskeistä, saa nähdä mitä tänään keksimme aamukahvin jälkeen! Ihanaa, aurinkoista päivää!
Rakkaudella ja kaikkia vamistuneita ja koulunsa, eskarinsa tai päiväkotivuotensa päättäviä onnitellen,
Ida
Ps. Siskolle ja äitillekin kiitos kuvista!