Hyviä äänikirjoja ja kirjasuosituksia (alekoodi ja kokeile ilmaiseksi)

* Postauksessa Nextoryn ja Adlibriksen kaupallisia mainoslinkkejä

Tässä postauksessa suositelen äänikirjoja, joita itse olen kuunnellut Nextoryn äänikirjapalvelun kautta. Postauksen lopussa on linkki, josta pääset kokeilemaan Nextoryn äänikirjapalvelua ilmaiseksi, jos sinulla ei sitä vielä ole ollut.

Jos tykkäät enemmän lueskella perinteisiä kirjoja, laitan linkit myös Adlibriksen kirjoihin, josta voit tilata kirjat itsellesi. Postauksen lopussa minulla on teille Adlibriksen alekoodi, joka on voimassa tämän viikon ajan.

Kaunokirjallisuus ja hyviä romaaneja

(Kirjan nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan kirjaan tarkemmin Adlibriksen valikoimassa)

*Torey Hayden Satutettu lapsi

Torey Hayden on erityisopettaja, terapeutti ja kirjailija. Olen lukenut hänen kaikki kirjansa, joista jokainen on yhden lapsen tarina. Yksi innostus erityispedagogiikkaan ja opettajan uralle minulla olivat Torey Haydenin kirjat, joissa ihailin sitä, millainen merkitys opettajalla voi olla pienelle elämälle.

Se viisaus, rohkeus, lempeys ja ammattitaito, jolla Torey Hayden kohtaa lapsia ja kertoo heidän kanssaan tekemästään työstä on aivan uskomatonta. Minulle nämä ovat upeita sankaritarinoita! Toimi tosi hyvin äänikirjana!

Minulle nämä ovat upeita sankaritarinoita!

Nextory alekoodi

Kevyttä ja viihdyttävää: *Beth O.Leary Kimppakämppä

Kimppakämppä on Beth O.Learyn esikoisteos, jota hän kirjoitti junamatkoillaan opiskellessaan kirjallisuutta. Romaanista tuli heti menestys, ja sitä on verrattu suosikki kirjailija Jojo Moyesiin, joka on yksi minun ja äitini lempikirjailijoista!

Romaani kertoo Tiffystä ja hoitajana työskenetelvästä Leonista. Koska Leon tekee ainaostaan yövuoroja, he ovat kämppiksiä, mutta kommunikoivat ainaostaan post it lapuilla, ja tietysti rakastuvat toisiinsa. Yksinkertaisesta ideasta on kerrottu viihdyttävästi, helppolukuisasti ja mukaansatempaavasti. Äänikirjassa oli hauska, että Leonin ja Tiffyn kappaleilla oli omat lukijansa. Kirja on nyt myös tarjouksessa Adlibriksen valikoimassa.

Klassikon aika? Sinuhe Egyptiläinen, matka maailman ympäri, Agatha Christiet

Nyt kun ollaan paljon kahdestaan kotona, ajateltiin poikaystäväni kanssa, että olisi oiva tilaisuus kuunnella niitä klassikkokirjoja, jotka haluaisi lukea, mutta ei tule yksin ikinä luettua. Nextoryn valikoimasta löytyy esimerkiksi Sinuhe Egyptiläinen, me aloitettiin Matka maailman ympäri 80 päivässä teoksella, ja samalla on leivottu, tehty kotihommia ja minä käsitöitä. Myös Agatha Christien jännittäviä klassikkomurhamysteerejä Poirot’n ja Miss Marplen kanssa olisi ihana kuunnella äänikirjana! Toki Nextorysta löytyy myös uudempia dekkareita luettavaksi tai kuunneltavaksi, mm Läckbergin ja suosikkinen Stieg Larssonin Mikael Blomkvistista ja Lisbeth Salanderista kertovat romaanit.

Yksi elämänkerta:* Kiira Korpi: Kiira, ehjäksi särkynyt

Elämänkerrat ovat nyt kovasti suosiossa, ehkä juuri siksi että ne sopivat tosi hyvin äänikrijoiksi, kuin joku kertoisi elämäntarinaansa! Voin suositella Kiira Korven ehjäksi särkynyttä, tarina oli voimauttava ja rohkea, ja löysin siitä paljon samaistuttavaa, vaikka en mikään kilpaurheilija olekaan. Minun on joskus vaikea keskittyä kuuntelemaan kirjaa, mutta tätä oli helppo ja mielenkiintoista seurata!

inun on joskus vaikea keskittyä kuuntelemaan kirjaa, mutta tätä oli helppo ja mielenkiintoista seurata!

Adlibris alekoodi

Itsetutkiskeluun ja ajatuksia herättäviä tietokirjoja

*Maaret Kallio: Voimana Toivo

Olemme odottaneet poikaystäväni kanssa psykoterapeutti Maaret Kallion uusinta kirjaa, ja vihdoin se on ilmestynyt! Toivon, että joskus osaisin kohdata ihmiset yhtä suurella viisaudella ja lempeydellä tai ainakin oppia yhtä hienon kuuntelemisen taidon.

Toivon kirjaa tarvitsee meistä nyt varmasti moni. Ja olen varma, että Maaret löytää siihen juuri oikeat sanat. Ihanaa on, että Maaret lukee kirjansa itse äänikirjoina! Suosittelen myös ihan kaikille Maaret Kallion aiempia kirjoja: Inhimillisiä kohtaamisia ja Lujasti lempeä. Voit kuunnella uusimman Maaret Kallion ja edelliset kirjat Nextorysta kuukausitilauksella.

Toivon kirjaa tarvitsee meistä nyt varmasti moni. Ja olen varma, että Maaret löytää siihen juuri oikeat sanat. Ihanaa on, että Maaret lukee kirjansa itse äänikirjoina!

Nextory

*Ronnie Grandell: irti itsekritiikistä ja itsemyötätunto

Myönnän, että aloittaessani lukemaan Ronnie Grandellin irti itsekritiikistä kirjaa, mietin, että onkohan tämä taas sitä ”Muista olla lempeä” ja ”ole itsellesi armollinen” -sarjaa, joka on toki tärkeää, mutta josta olen kuullut ja lukenut jo aika paljon. Mutta viehättävää ja tällaista vaativaa ja suorituskeskeistä ihmistä kirjassa puhutteli se, että se alkoi siitä, miksi siitä itsekrtiikistä kannattaa päästää eroon. Niin, siitä, miksi tutkimuksiin perustuen saamme enemmän aikaisemmiksi ja yllämme parempiin suorituksiin, olemme parempia versioita itsestämme ja pystymme antamaan siitä enemmän muille, kun vähän hölläämme itsekritiikistä.

tällaista vaativaa ja suorituskeskeistä ihmistä kirjassa puhutteli se, että se alkoi siitä, miksi siitä itsekrtiikistä kannattaa päästää eroon.

Onneksi tämän jälkeen kirja antoi myös konkreettisia ohjeita siihen, miten itsekriittisiä ajatuksiaan tunnistaa ja miten niistä pääsee eroon. Pidin siitä, miten Ronnie Grandell käytti kirjassaan oikeita esimerkkejä meidän kaikkien elämästä tapaamiensa ihmisten kertomusten ja tarinoiden kautta. Myös kirjan loppupuolen osiot anteeksi antamisesta itselleen puhuttelivat.

Nextory kokeilu
Meidän kääretorttu onnistui hyvin!

*Eevi Minkkinen: Ole itsellesi armollinen: Kirja hellittämisestä ja riittävyydestä

Eevi Minkkisen kirja Ole itsellsi armollinen kuuluu Hidasta elämää -tuoteperheeseen. Eevi Minkkinen on sairastanut syömishäiriön ja kärsinyt pakonomaisesta ja vaativasta käyttäytymisestä, ja kertoo oman kokemuksensa kautta, kuinka niistä selvisi. Ihanan rohkaiseva ja inhimillinen tarina meille kaikille ja paljon käytännönläheisiä ohjeita!

Adlibris alekoodi

Lasten kanssa ja lapsen mielelle

*Lotta Uusitalo-Malmivaara: Huomaa hyvä! Näin ohjaat lasta ja nuorta löytämään luonteenvahvuutensa

Lotta Uusitalo-Malmivaara on Helsingin yliopiston lehtori ja erityispedagogiikan dosentti, jolta erityispedagogiikan opinnoissani olen oppinut paljon lukutaidon tukemisesta. Lotta on kirjoittanut paljon positiivisesta psykologiasta. Hänen Huomaa hyvä! -pedagogiikan materiaaliaan käytetään paljon kouluissa ja päiväkodeissa, ja on upeaa, että Nextoryn kautta Huomaa hyvä! -kirja on nyt kaikkien käytettävissä siellä kotonakin perheissä. Adlibriksestä löytyy Huomaa hyvä! -kirjojen lisäksi myös luonteenvahvuus -kortit. Sopivat lasten ja aikuisten käyttöön!

Tässä vielä joitakin ihania lasten ja nuorten kirjoja, joihin olen vielä aikuisiälläkin palannut niin itsekseni kuin lastenkin kanssa. Kirjat löytyvät ääni-/e-kirjoina Nextorysta ja kirjojen kohdille laitoin linkit Adlibriksen valikoimaan kyseisiin kirjoihin.

Nextoryssa voi monia kuvakirjoja myös selailla ja lueskella yhdessä tabletilta e-kirjana, ja kannattaa kurkistaa myös Adlibriksen e-kirja-valikoima.

Monesta varmasti tuntuu, että lasten opettamiseen ja yhteiseen tekemiseen  ei omien etätöiden ja muun arjen pyörityksen keskellä mitenkään enää rahkeet riitä. Muistakaa, että yhteinen satuhetki on jo tosi paljon.

*Tove Jansson: Muumit

*Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat

*Havukainen ja Toivanen: Tatu ja Patu -kirjat

*J-K-Rowling Harry Potterit

Ihanat *Mauri Kunnaksen klassikot

Ja uusi voimakirja: *Sankaritarinoita tytöille

*Tästä pääset tutustumaan Adlibriksen koko valikoimaan. Koodilla SUPERADL saatte -10% kaikesta tämän viikon sunnuntaihin eli 5.4. saakka. Tarjous ei koske digitaalisia tuotteita eikä kurssikirjoja

*Tästä pääset tutustumaan Nextoryn äänikirjapalvelun ja aloittamaan ilmaisen kokeilun

Nextory

Lisää kirjasuosituksiani:

Nextoryn parhaat äänikirjat

Inspiroivimmat self help- ja tietokirjat

Mitä karanteenissa voi tehdä? Tekemistä kotiin!

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta! Nautitaan niistä asioista, joista voidaan ja pysytään kotona.

Rakkaudella,

Ida

perhe kirjat suosittelen mieli
Kommentit (2)
 1. Fanny Matilda
  2.4.2020, 20:41

  Mä aloin just kuunnella Tota Kimppakämppä kirjaa, vaikuttaa hyvältä. Toi Huomaa hyvä! Kiinnostaa myös. 😊

  1. Anteeksi, että tähän oli jäänyt vielä vastaamatta. Mutta tänäänhän on juuri hyvä päivä siihen!:)
   Kimppakämpää oli hauska. Suosittelen myös Maaret Kallion Voimvavarana Toivo sullekin. Sain juuri kuunneltua loppuun, ja oli aivan ihana ja niin tärkeä kirja!<3
   Kiitos, kun kommentoit, ihanaa päivää ja pääsiäistä!<3
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *