Hienot näyttelyt pääkaupunkiseudun museoissa

*postauksessa allibriksen mainoslinkkejä

Kerron tässä postauksessa vierailuistani pääkaupunkiseudun museoissa, joiden näyttelyt ovat muuta kuin perinteistä maalaustaidetta. Jos siis kaipaat museolta jotakin taulujen katselua kokonaisvaltaisempaa, niin suosittelen sinulle Design museon Maailmojen Salat -näyttelyä, Kiasman Shopliftersejä, Amos Rexin leijuvaa betonia tai vierailua tiedekeskus Heurekan dinosaurusnäyttelyyn.

Tiedekeskus Heurekan dinosaurukset

Olimme talvilomaviikolla tiedekeskus Heurekassa katsomassa dinosaurus-näyttelyä, joka on ottanut inspiraatiota Jurassic Park -elokuvista. Me katsoimmekin poikaystäväni kanssa elokuvan näyttelyn jälkeen. Itse innostuin vielä lukemaan tämän Jurasssic Park -kirjankin (klik), jonka pohjalta elokuva on tehty. Heurekan jättimäisistä dinosauruksista innostuvat aikuisten lisäksi varmasti myös kaikenikäiset lapset. Samalla lipulla kannattaa ehdottomasti käydä myös aivot narikasta-näyttelyssä, jossa pääsee aivojumppaamaan, tanssimaan ja muuta kivaa. Meidän ehdoton lemppari on  myös Heurekan oma ”leffateatteri”, ja toivoisimme koko katon ylittävää valkokangasta ja yhtä mukavia tuoleja myös finnkinon elokuvateattereihin.

Lisätietoa dinosaurusnäyttelystä: https://www.heureka.fi/nayttely/jattimaiset-dinosaurukset/

ja aivot narikasta näyttelystä https://www.heureka.fi/nayttely/aivot-narikasta/

Kiasma Shoplifters

Kiasman Shoplifters -näyttely oli kuin suunniteltu ihaniin instagram-kuviin! Kiasman valtava yläkerran sali täynnä katosta roikkuvia ja seinällekin aseteltuja värikkäitä karvajuttuja. Niiden valtava koko ja iloiset värit vangitsevat katseen niin pieniltä kuin isoiltakin katsojilta, eikä lapsia kielletty juoksentelemastakaan. Lattialle oli aseteltu patjoja, joilla sai sitten yhdessä köllötellä värikkäiden karvaturrien alla yhdessä.Aikuisten kannattaa testata myös kiasman pyörät!

Lisätietoa syyskuulle jatkuvasta näyttelystä https://kiasma.fi/nayttelyt/shoplifter-nervescape/

Amos Rex leijuva betoni ja muuta tieteen ja taiteen rajamailla

Kävimme jo alkuvuodesta Amos Rexin Maigret’n taidenäyttelyssä, mutta Studio Driftin näyttely ei ollut silloin vielä avoinna, joten kävimme Amos Rexissä uudestaan. Iso, betonijärkäle, joka leijui yllämme oli oikeasti aika vaikuttava. Pidin myös valoteoksista viereisessä huoneessa. Viimeisen huoneen taiteen ja tieteen rajalla kulkeva näyttely, joka oli rakennettu erivärisistä palikoista kuvaamaan sitä, mitä tuotteemme, esimerkiksi iphone ja lyijykynä, sisältävät ja missä suhteessa, oli myös mielenkiintoinen. Miten erilaisista materiaaleista iphonet onkaan valmistettu kuin luurit 15 vuotta sitten?

Studio driftin näyttely 19.5 asti Amos Rexissä. Lisätietoa: http://www.designmuseum.fi/fi/exhibitions/company-secret-universe/

Design-museo: Song ja Olin Maailmojen salat

Pitkänä perjantaina kävimme ennen pääsiäispäivällistä design-museossa. Design museon nyt uudelleen avautuneessa yläkerrassa oli Song ja Olinin Maailmojen salat -näyttely oli vaikuttava. Sang ja Olin ovat helsinkiläisiä muotoilijoita, jotka alkoivat selvittää, mitä esineitä valmistetaan yhä Suomessa. Heidän kiinnostuksensa laajeni, ja he kiersivät ympäri maailmaa muun muassa Venäjällä, Japanissa ja Mexikossa tutustumassa sikäläiseen käsityökulttuuriin.

Näyttely esittelee, miten käsityötietoa välitetään,  mm piirrosten avulla ja sähköisesti, mistä materiaaleista tuotteemme valmistetaan ja miten kulttuurit näkyvät niissä. Näyttely on visuaalisesti monipuolinen esillä on esineitä, piirroksia, videoita, valokuvia, yksi huone on tehdas, toinen kauppa. Seiniltä ja tabeleteista voi tutustua mielenkiintoisiin yksityiskohtiin. Aihe on ajankohtainen jokaiselle meistä, ja herättää miettimään, mistä tavaramme ja vaatteemme tulevat, joku on ne jossakin tehnyt ja suunnitellut.

Lähteenä http://www.designmuseum.fi/fi/exhibitions/company-secret-universe/

Olen itse vieraillut kaikissa näyttelyissä poikaystäväni tai aikuisten ystävieni kanssa, mutta voin suositella näyttelyitä myös lapsiperheille ja -ryhmille. Heurekaa lukuunottamatta kaikissa museoissa käy museokortti. Museoiden nettisivuilta pääset tutustumaan tarkemmin museoiden aukioloihin ja saat lisätietoa näyttelyistä ja niiden ajankohdasta.

Täältä saat Jurrassic Park -kirjan tai pokkarin (klik)ja tästä kovakantisen kirjan. Allibriksellä saat vielä tämän päivän ajan kirjat tarjoushinnoin klikkaamalla tästä. Voit kurkata muut lukuvinkkini self help -kirjoihin täältä ja romaaneihin täältä.

Kiinnostuitko jostakin näyttelystä? Painathan sydäntä tai kommentoit, jos aiot vierailla jossakin näistä museoista. Saat myös kertoa omia suosituksiasi, mihin museoon kannattaa mennä!

Rakkaudella,

Ida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *