Joulu Lontoossa: Winter Wonderland, Lumiukko ja Covent Garden

Lontoo on niin iso kaupunki, että suunnittelimme vähän etukäteen, mitä haluaisimme siellä tehdä. Olimme ostaneet etukäteen liput Peacock-teatterin esitykseen Lumiukko. Se oli ehdottomasti yksi paras tekeminen Lontoon-matkallamme. Teatterin jälkeen menimme herkuttelemaan Covent Gardenin kauniille aukiolle. Halusimme tutustua myös jättimäiseen vuosittaiseen joulutapahtumaan Winter Wonderlandiin Hyde Parkissa.

Lontoo
Ei ollut kovin lämmin, joten oli kiva napata välillä mukaan kahvia!:)

Huvipuisto ja joulutapahtuma Winter Wonderland Hyde Parkissa

Hyde Park Winter Wonderland Lontoon isoimmassa puistossa on Lontoon suurin joulutapahtuma ja jättimäinen huvipuisto. Winterwonderlandissa oli joulumarkkinat, ja valtavasti erilaisia vuoristoratoja, kauhujunia ja Vekkulan tyylisiä huvipuistolaitteita sekä erilaisia kisoja. Lisäksi Hyde Parkissa on sisälle rakennettu icebar jääveistoksineen ja sirkus. Lapset ja aikuiset voivat laskea kumiveneillä jäämäestä.

Ostimme lämmintä juotavaa pienestä puukojusta. Olimme Winterwonderlandissa aikataulujemme vuoksi aamupäivällä, mutta uskon, että iltavalaistuksella se olisi ollut upeampi.

Ostimme lämmintä juotavaa pienestä puukojusta. Olimme Winterwonderlandissa aikataulujemme vuoksi aamupäivällä, mutta uskon, että iltavalaistuksella se olisi ollut upeampi.

Minä nautin ehkä eniten siitä, kun kävelimme Oxford Streetiltä Hyde Parkiin Mayfairin poikki. Mayfair on Lontoon kauneimpia (ja varakkaimpia) asuinalueita. Mustissa ovissa oli ihania havuköynnöksiä ja kransseja!

Joulun klassikko Lumiukko Lontoon Peacock-teatterissa

Lumiukko Lontoo
Lontoon Peacock teatteri, jossa nähtiin ihana Lumiukko!

Olimme pohtineet, millaiset vaattteet pitäisi laittaa teatteriin. Teatterissa huomasimme, että meininkin oli oikeastaan paljon rennompi kuin teattereissa Suomessa! Sali muistutti kuin leffateatteria ainakin sen osalta, että ihmiset söivät esityksen aikana popcornia ja jäätelöä.

Lontoo on kuuluisa upeista Disney-aiheisista Westiside-musikaaleista, mutta siellä näkyi myös paljon teattereita ja teatterimainoksia metrotunneleissa. Suomeen verrattuna iso osa myös aikuisille suunnatuista esityksistä näytti pohjautuvan satuihin ja puvustus, musiikki ja tanssi ovat isossa osassa. Tämän vuoden musikaali oli leijonakuningas, vuoden 2020 Frozenia mainostettiin jo joka puolella!

Meidän valitsema Lumiukko Peacock -teatterissa oli aivan uskomattoman ihana. Lumiukko ja monet siitä otetut kohtaukset olivat todella klassisen piirretyn näköisiä yksityiskohtia myöten. Lumiukko-teatteriin oli myös lisätty paljon uusia kohtauksia, olihan se 1,5 tuntia toisin kuin lyhyt piirretty. Kohtaukset olivat kauniita, vauhdikkaita, vaihtelevia ja hauskojakin. Yleisön lapsivieraatkin näyttivät nauttivan. Itse pidin siitä, että esityksessä oli todella paljon tanssia, ja kaunista live-pianomusiikkia.

Lumiukko ja monet siitä otetut kohtaukset olivat todella klassisen piirretyn näköisiä yksityiskohtia myöten. Pidin siitä, että esityksessä oli todella paljon tanssia, ja kaunista live-pianomusiikkia.Uskon, että tulevina jouluina tv:n piirretty tuo meille ihania muistoja mieleen tältä matkaltamme.

Oli upeaa saada kokea englantilainen jouluklassikko Lumiukko Lontoossa. Katson sen joka joulu tv:stä, mutta uskon, että tulevina jouluina haluan katsoa sen aina poikaystäväni kanssa.  Se tuo meille varmasti ihania muistoja mieleen tältä matkaltamme.

Ihana joulutunnelma Covent Gardenissa ja suloisimmat joululeivonnaiset

covent garden
Covent Garden oli niin tunnelmallinen paikka joulun aikaan!

lontoo jouluCovent Garden on oikeastaan yksi asuin alue, mutta kuuluisa se on keskusaukiostaan Covent Garden Piazzasta. Joulunaikaan aukio oli laitettu kauniiksi, ja sen edessä oli kaunis vaaleanpunaisella valaistu joulukuusi.Torin ympärillä on Luxus-liikkeitä. Minulle se toi mieleen malliltaan hieman Venetsian aukion, jossa olen päässyt käymään lapsena.

Piazzan keskellä on kaksi kerroksinen kauppahalli. Kauppahallin keskellä on perinteisempiä torimyyjiä, ja ympärillä valtavasti pieniä herkkuputiikkeja, kahviloita ja teehuoneita kahdessa kerroksessa. Moni englantilainen nautti kaakaota tai teetä lämpölamppujen alla kahviloiden terassilla. Kauppahallissa oli myös kaunista live-musiikkia.

Me istahdimme kuuntelemaan musiikkia cupcake-paikkaan, ja valitsimme ihastuttavat joulumuffinit! Valinnanvaraa olisi kyllä ollut vaikka kuinka!

cupcakes
Onko suloisempia joulumuffineja?

Meillä oli aivan ihana Lontoo-päivä. Näimme tosi paljon kaunista Lontoota matkalla Winterwonderlandiin. Peacock -teatterin Lumiukko on varmasti elämys, jonka tulemme muistamaan molemmat pitkään. Covent Garden oli kaunis joulunaikaan ja täydellinen paratiisi herkuttelijalle!

Vielä on monta ihanaa vinkkiä ja kokemusta, jotka haluan kanssanne jakaa Lontoon-matkaltamme! Mutta nyt toivotan ihanaa joulunaikaa teistä jokaiselle!<3

lontoo joulu

Ensimmäisen illastamme Lontoosta ja Oxford Streetin jouluvaloista pääset lukemaan tästä:

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat oma-elama teatteri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *