Joulu Lontoossa: Oxford Streetin jouluvalot ja Harrodsin ja Libertyn tavaratalot

Fiilisteltiin joulua Lontoossa! Ensimmäisenä iltana ihasteltiin Oxford Streetin jouluvaloja ja kierrettiin kuuluisimpien tavaratalojen Harrodsin ja Libertyn jouluosastoilla ja herkkuosastoilla.

lontoo joulu
Tunnelma oli pimeällä jouluvalojen loisteessa hieno Lontoossa!

Lontoon kuuluisin ostoskatu Oxford Street ja hienoimmat jouluvalot

Lontoo jouluLontoo oxford street

lontoo oxford
Tämä oli meistä upein Lontoon valoista!

Vietimme pidennetyn viikonlopun Lontoossa poikaystäväni kanssa. Tulimme Lontooseen illalla, ja halusimme vielä mennä katsomaan Oxford Streetin ja sitä ympäröivien katujen jouluvaloja.

Oxford Street on Lontoon tunnetuin ja pisin ostoskatu, jossa on satoja liikkeitä. Oxford Streetillä on lähestulkoon kaikki Eurooppalaiset ketjuliikkeet. Me käytiin meiän lemppari kaupassa japanilaisessa  Uniqlosssa, jolla on useampikin liike Lontoossa ja mm kiva ja edullinen Marimekon suunnittelema mallisto. Kirjoittelin siitä myös tässä shoppailupostauksessani Tukholmasta. Tietysti kävimme myös Oxford Streetin kolmikerroksisessa Disney-kaupassa!

Joulun koristevaloja roikkui pimeän Oxford Streetin yllä,ja myös teitä ympäröivissä puissa. Välkkyvät, väriä vaihtavat valot olivat selvästi se tämän vuoden juttu Lontoossa! Myös monet Oxford Streetin kaupoista olivat laittaneet kauniita jouluisia näyteikkunoita.

Tämä pienempi poikkikatu aivan Libertyn tavaratalon takana oli kyllä kaikista upein meistä. Myöhemmin huomasimme, että jouluvaloja oli paljon myös muualla ja ne oikeastaan korvasivat katuvalot kaikkialla. Myös monet asukkaat olivat laittaneet kauniit suuria kransseja ja havuisia köynnöksiä oviinsa.

Myöhemmin huomasimme, että jouluvaloja oli paljon myös muualla ja ne oikeastaan korvasivat katuvalot kaikkialla. Myös monet asukkaat olivat laittaneet kauniit suuria kransseja ja havuisia köynnöksiä oviinsa.

Lontoon kaunein tavaratalo Liberty

Lontoo tavaratalot
Lontoon kaunis Libertyn tavaratalo

Liberty on persoonallinen, ihastuttava puurakennuksena säilytetty tavaratalo. Sitä sanotaan myös Lontoon kauneimmaksi tavarataloksi, enkä ihmettele miksi! Libertyn yläkerrassa on ihana jouluosasto ja vieressä huone täynnä toinen toistaan upeampia design-kankaita, alhaalla on suklaa- ja herkkukauppa ja keskikerroksissa muotia ja kosmetiikkaa. Me olisimme halunneet Libertystä ihasuttavan havuilla ja joulukukilla koristellun kranssin, jos vain olisimme saaneet sen käsimatkatarvaroihimme mukaan. Kranssit olivat valtavia ja näyttäviä, silti niin tyylikkäitä.

Me olisimme halunneet Libertystä ihasuttavan havuilla ja joulukukilla koristellun kranssin, jos vain olisimme saaneet sen käsimatkatarvaroihimme mukaan.

Kuuluisimman tavaratalo Harrodsin jouluosasto ja ruokahalli

Lontoo joulu
Harrodsin ulkopuolella oli yksi Lontoon isoista joulukuusista

Harrods on Lontoon kuuluisin yli 100 vuotta vanha tavaratalo, jossa on paljon Luxus-tuotteita ja muotia useassa eri kerroksessa.Oli odottanut kovasti näkeväni  myös tavaratalo Harrodsin jouluosaston, ja siellä olikin paljon erilaisia kimaltelevia joulukoristeita ana coca cola- ja jouluoluttölkeistä punaviinipulloihin sekä moniulotteisiin joulukortteihin ja suloisiin soittorasioihin. Kovasti Harrodsissa esiteltiin myös sulamatonta tekolunta, jolla lapset voivat leikkiä vähän hiekkalaatikon tapaan myös sisällä.

Vaikka Harrodsista ei mitään ostaisikaan, on se rakennuksena jo hieno, ja kuuluisa rullaportaistaan! Harrodsin arlakerrassa on myös turisteille suunnattu matkamuisto-osasto.

Meistä Harrodsissa kaikkein hienoin oli sen ihana Foodmarket eli ruokahalli tavaratalon alakerrassa. Siellä myytiin teetä, kahvipapuja, joita myös jauhettiin kahvipurkkien vieressä valtavalla myllyllä, kaloja,toinen toistaan suloisempia leivoksia ja herkullisemman värisiä hedelmiä. Erikseen Harrodsissa on vielä herkkuosasto täynnä suklaakonvehteja ja pikkuleipärasioita. Ruokapuolella hinnat myös olivat kohtuullisia ja siellä oli paljon turistien lisäksi myös englantilaisia joululahjaostoksilla. Sisustuksessa ja henkilökunnan asuissa oli säilytetty vanha tyyli.

Meistä Harrodsissa kaikkein hienoin oli sen ihana Foodmarket eli ruokahalli tavaratalon alakerrassa. Siellä myytiin teetä, kahvipapuja, joita myös jauhettiin kahvipurkkien vieressä valtavalla myllyllä ja toinen toistaan suloisempia leivoksia. Sisustuksessa ja henkilökunnan asuissa oli säilytetty vanha tyyli.

Oletteko te olleet Lontoossa joulun aikaan tai jossain muualla matkoilla? Entä mikä on tuo teille joulutunnelman täällä Suomessa?

Lontoo kaupat
Pakkohan Harrodsissa oli ottaa kuva tämän edessä!

Lisää matkapostauksia:

Lisää joulufiilistelyä näistä postauksista:

Oxford Streetin jouluvalot, Harrodsin ruokahalli teevalikoimineen sekä kaunis Liberty ja sen ihastuttava jouluostasto olivat ihana tapa aloittaa meidän Lontoon-matka. Tulossa on ainakin vielä kaksi postausta Lontoosta. Jouluvaloja näkyi paljon vielä muuallakin, esimerkiksi Covent Gardenin joulutunnelma oli ihana. Siitä, meidän ihanasta teatterista Lontoosta ja muusta seuraavassa postauksessa!

Ihanaa joulunodostusta,

Ida

puheenaiheet matkat oma-elama tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (2)
 1. Ihanalta näyttävät Lontoon valot! Me olimme Berliinissä Itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Pari vuotta sitten kun vietimme joulua Berliinissä, niin tuli kierrettyä joulutorit oikein kunnolla ja ihanan tunnelmallisiahan ne ovat, mutta nyt halusimme nähdä jotain muuta. Lentokoneessa oli lehtinen, jossa mainostettiin vaihtoehtoisia joulumyyjäisiä ja yksi sattui olemaan juuri tuona viikonloppuna kun olimne Berliinissä. Vanhassa tehdashallissa oli neljässä kerroksessa käsityömyyjiä ja ruokakojuja. Sieltä löytyikin kotiin hieno juliste muistoksi.
  Ja kun olit täällä mainostanut tuota Uniqloa, niin pitihän minun käydä siellä shoppailemassa. Juurikin tuon Marimekon yhteistyömalliston vaatteita tarttui matkaan, joten kiitos vinkistä!

  Ihanaa joulun aikaa sinulle Ida!

  1. Kiitos Suski!:) Kuulostaapa aivan ihanalta tuo teidänkin Beriliinin-matka ja joulumyyjäiset vanhassa tehdashallissa!<3 Olen tosiaan ollut Berliinissä kerran heinäkuussa, mutta se on varmasti tunnelmallinen ja täynnä tapahtumia myös joulunaikaan!
   Kiva, että shoppailuvinkistäni oli hyötyä 😉
   Ihanaa joulunaikaa myös sinulle ja teidän perheelle!<3
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *