Joulukorttien lähettäminen ja ideat jouluaskarteluun

Olen askarrellut joulukortteja siskoni kanssa joka vuosi niin kauan kuin muistan. Äiti opetti meidät siihen lapsena, ja lähetimme joulukortit aina kaikille sukulaisille. Usein askartelimme myös joulukuuseen joulupallot tai jotakin muuta. Ensimmäisissä hellyttävissä joulukorteissa oli kultatussilla piirretyt silmät ja suu johonkin kohtaan, ja pieni pala huopaa lakkina.

Tänä vuonna askartelimme kirkkaan punaisia joulukortteja siskoni luona hänen ihanan mäyräkoirapentunsa kanssa joulumusiikkia kuunnellen. Valitsemme joulukortteihin aina jonkin tekstin, usein pienen laulunpätkän. Tämän vuoden tekstissä halusimme tuoda iloa ja hyvää mieltä, koska juuri nyt se tuntuu erityisen tärkeältä.

joulukorttien postitus

Ensimmäisissä hellyttävissä joulukorteissa oli kultatussilla piirretyt silmät ja suu johonkin kohtaan, ja pieni pala huopaa lakkina.

Tänä vuonna askartelimme kirkkaan punaisia joulukortteja siskoni luona hänen ihanan mäyräkoirapentunsa kanssa joulumusiikkia kuunnellen.

Meidän joulukortit 2020 ja muut helpot ideat

joulukorttien askartelu
Meidän joulukorttien askartelut!

Joulukorttien idea oli meillä tänä jouluna tosi helppo. Olimme valinneet kirkkaanpunaisia joulukortteja, ja tupsuttelimme niihin ”pesusienellä” maalia ensin pohjalle. Kun maali oli kuivunut, kiinnitimme siihen jouluisia 3D-kuvia kohoteipillä. Sienellä tupsuttelu onnistuu myös pieniltä lapsilta, ja kuvina voi toki käyttää oikeastaan mitä vain jouluisia kuvia, kuten kiiltokuvia tai vaikkapa lehdistä leikattuja tai revittyjä jouluun sopivia kuvia. Lapset rakastavat yleensä maalaamista ja myös liimaamista! Idea on siis helppo toteuttaa ja askartelu onnistuu myös yhdessä lasten kanssa, ja aitona yhteistyönä aikuisen ja lapsen tai sisarusten kanssa.

joulukortti ideat

Toinen ihana idea, jonka olisimme siskoni kanssa halunneet toteuttaa olivat nämä joulutorttukortit, mutta meiltä ei inspiraation iskiessä löytynytkään sopivaa huopaa. Ehkä ensi vuonna sitten! Käy kurkkamassa huopatorttukorttien ohje täältä.

Piparikortteja olemmekin joskus askarrelleet. Olemme piirtäneet ruskealle kartongille piparkakkumuotilla kuvioita, leikanneet ne ja koristelleet vaalealla kynällä tai maalitussilla ”sokerikuorrutusta” ja liimanneet sitten ne kartongille. Jos innostuit, on pinterestissä myös monia ideoita kortteihin ja muuhun jouluaskarteluun lapsille ja aikuisille!

Joulukorttien lähettäminen ja mielipiteeni siitä

Lopuksi muutama sana joulukorttien lähettämisestä. Tiedän, että kaikki eivät halua lähettää joulukortteja, ja se on tietysti ihan ok. On tosi hienoa, että yritykset ovat enimmäkseen luopuneet persoonattomista korteista ja lahjoittaneet sen sijaan hyväntekeväisyyteen. Joskus kuitenkin ärsyttää, että joulukorteistakin halutaan tehdä pahis. Minulle joulukorttien askartelu on ihana perinne, eikä osallistumiseni keräyksiin ole siitä kiinni.

Minulle joulukorttien askartelu on ihana perinne, eikä osallistumiseni keräyksiin ole siitä kiinni.

Toivon, että muistaisimme, että joulukorttien lähettämisen tarkoituksena on tänäkin vuonna ilahduttaa läheistä tai yksinäistä, jota ei ehkä muuten pääse tapaamaan. Toisaalta muistetaan yhtälailla, että joulukortit ovat vain yksi tapa muistaa ja huomioida pitkin vuotta, eikä tehdä joulukorttien lähettämisestä pakkoa muille tai itselle. Annetaan siis joulukorttien tuoda sitä ilosanomaa, joka on joulukorttien lähettämisen ja jouluaskartelun tarkoitus!

joulukortit ovat vain yksi tapa muistaa ja huomioida pitkin vuotta, eikä tehdä joulukorttien lähettämisestä pakkoa muille tai itselle.

Lue myös viime vuoden joulukortti ideat tästä postauksesta -toimii varmasti tänäkin vuonna!

Kurkkaa myös joululahjaideat 2020 edellisestä postauksestani

Vielä ehdit hyvin askarrella ja lähettää joulukortit! Postin sivuilta näet joulun tärkeät päivämäärät, ja voit myös luoda ja lähettää joulukortin netissä. Joulukortttien postitus 2020 joulun ikimerkillä on 14.12 ja kotimaan ikimerkillä 17.12.

joulukortit 2020

Nyt menen leipomaan joulutorttuja! Ihanaa joulunodotusta!

Rakkaudella,

Ida

perhe diy ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *