Matkan toinen päivä ja vinkit Tampereelle!

Tampereella vietimme rennon kesäpäivän Mäntän-taideretkemme jälkeen. Söimme poikaystäväni kanssa hotellilla aamiaisen jo ennen muiden heräämistä, ja suuntasimme sitten kävelylle.

Aamu Tammerkosken rannalla ja kahvit Tampereen kauppahallissa

Tampereen keskustan Hämeenkatu on aikamoinen työmaa tulevien ratikkakiskojen vuoksi, mutta Tammerkoskenrannalla on mukava kävellä. Oli kevätjuhlapäivä, ja kauniissa kirkkopuistossa näkyi paljon iloisia lapsia ja juhlaväkeä ruusuineen.

Tampereen kauppahalli on viihtyisä, upea rakennu. Sitä ei juuri erota Hämeenkadun liikkeistä sisäänastuessa, mutta sisällä on avara, valoisa ja eläväinen halli täynnä ihania leipomo-kahviloita ja torimyyjiä. Nautimme pullakahvit kauppahallissa.

Löysin etsimäni hiuskorun ja suosikki lounaspaikkamme Tampereella

Kiertelimme muutamissa kaupoissa, ja olin onnellinen, kun löysin etsimäni helmipinnin hiuksiini. Monet Tampereen hämeentien liikkeet ovat hiljentyneet, ja ne ovat siirtyneet Koskikeskukseen.

Olimme aikaisemmalla Tampereen-reissullamme käyneet Bistro Venlassa, ja halusimme sinne uudestaan lounaalle. Venlassa on lähes loputon valikoima herkullisia salaatteja, jotka saa myös koota täysin mieleisekseen. Minun salaatissani oli katkarapuja ja lohta, poikaystäväni texmex masutettua härkistä. Ne maksoivat noin 10e. Lounaslistalta löytyy myös burrittoja, risottoja ja tietysti tarjolla on kakkuja ja erikoiskahveja ja kaikkea muuta ihanaa. Venlassa tarjotaan viikonloppuisin myös myöhäisiä aamiaiscomboja ja -tarjottima. Tapasimme lounaalla Tampereella asuvan ystäväni.

Saunaravintola Kuuman kattoterassi oli viihtyisä ja maisemien ihailua

Ainoa etukäteen suunniteltu kohteemme Tampereella oli saunaravintola Kuuman terassi. Kuuma muistuttaa hieman Helsingin Löylyn ja AllasSeapoolin välimuotoa kolmessa tasossa. Yläkerrassa on iltaisin ja iltapäivisin upea kattoterassi, jossa voi erilaisissa keinuissa ja sohvilla nauttia ilta-auringosta. Keskimmäisessä kerroksessa on ravintola-kahvila ja baarin terassi. Alakerrassa on sauna, uima-allas ja sieltä lähtee saunalautta.

Kuuma oli viihtyisä paikka, jossa oli kiva jutella ja rentoutua. Joimme kahvia ja kaakaota, ja siirryimme sitten yläkertaan katosta roikkuville riipputuoleille.

Kuuman lasitetulta terassilta oli upeat näkymät koskenyli, ulkona tarkenimme käydä kuvailemassa. Aivan Kuuman vieressä on jäätelökioski, smoothiebaari ja Tampereen ehkä paras kirpputori Radiokirppis.

Vielä muutama museovinkki Tampereelle!

Yleensä Tampereella vieraillessamme olemme tykänneet käydä myös museokeskus Vapriikissa, jossa on monta näyttelyä aina yhtä aikaa. Varsinaisten taidenäyttelyiden lisäksi, myös historia, luonnontieteet ja tietotekniikka pääsevät esille, ja moni näyttelyistä on myös interaktiivinen. Tällä hetkellä siellä on muun muassa Dracula-näyttely.

Toinen ehdoton suosikkimuseoni Tampereella on tietysti upea Muumi-museo Tampere-talossa, jossa Tove Janssonista, vanhoista ja uusista muumitarinoista, -hahmoista ja kertomuksista niiden takaa nauttivat ihan kaikenikäiset.

Nyt olimme kuitenkin sen verran saaneet taidetta edellisenpäivän Mäntän Serlachius-museossa. Halusimme siis vain nauttia hyvästä seurasta, ruoasta ja alkukesän auringosta.

Tästä pääset lukemaan Tampere-Mänttä reissumme ensimmäisestä päivästä pienessä Mäntässä ja sen upeissa Serlachius-museoissa:

Mäntän taidemuseot ja ilta Tampereella

Oletteko te matkustelleet tai asutteko Tampereella? Kommentteihin voitte laittaa teidän vinkkejänne Tampereelle tai muita kivoja kohteita kotimaan matkailuun!

Rakkaudella,

Ida

Kommentit (2)
  1. Maarit Johanna
    12.7.2019, 08:24

    Olipa hauskaa lukea matkaajan näkökulmasta! Käyn itse usein tuossa Venlassa syömässä, koska se on tosi lähellä työpaikkaani. Kauppahallin kahviloihin olen eksynyt vasta hiljattain, mutta Kuuman terassi on tullut pariin otteeseen testattua. Ihana paikka! 🙂

    1. Se Venla on aivan ihana, muistimme sen salaatit jo edelliseltä reissultamme!:) Kuuma on nyt paremmilla ilmoilla varmasti vielä kivempi. Kiitos kommentistasi Maarit ja mukavia kesäpäiviä!<3
      Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *