Mitä tehdä Tukholmassa? Parhaat museot ja nähtävyydet meidän matkalta!

Ensimmäisen yhteisen matkamme Tukholmaan teimme poikaystäväni kanssa puolitoista vuotta sitten, ja ihastuimme Tukholmaan molemmat uudestaan! Nyt kesäinen Tukholma oli vähintäänkin yhtä ihana, ja ehdimme kolmessa päivässä nähdä ja kokea tosi paljon.

Jos olet käynyt Tukholmassa vain muutaman tunnin pikavisiitillä laivalta, suosittelen ehdottomasti lentämään Tukholmaan ja yöpymään siellä.  Lentomatkat kesätävät vain 45 minuuttia, niitä saa todella edullisestikin ja juna lentokentältä keskustaan vie vain 20 minuutissa. Käsimatkatavaroilla matkustaessa turvatarkastukset eivät vie aikaa ja junaliputkin voi ostaa netistä jo etukäteen.

Kirjoitan nyt vähän vinkkejä siitä, mitä Tukholmassa voi tehdä. Teen vielä erillisen postauksen shoppailuvinkeistä Tukholmaan. Tässä postauksessa onTukholman parhaat museot ja nähtävyydet meidän matkalta.

Tukholman parhaat museot

Fotografiska

Fotografiska-museossa kävimme talvella, ja se oli meistä molemmista tosi hyvä! Mieleeni jäivät mustat valokuvat röntgen-tekniikalla, esimerkiksi valtavankokoinen bussi ihmisineen. Kesällä Fotografiska-museon ympäristössä olisi myös kiva kävellä enemmänkin, koska se oli viihtyisää aluetta kukkulan laella. Talvella nautimme kahvit Fotografiskan maisemakahvilasta, josta on upea näkymät.

Fotografiska-museo on muuten avattu tänä vuonna myös Tallinnaan, onko joku teistä ehtinyt jo käymään siellä?

Prins Eugens Waldemarsudde

Tukholmalaiset ovat valinneet Prins Eugens Waldemarsudden Ruotsin kauneimmaksi taidemuseoksi, enkä kyllä yhtään ihmettele, miksi. Museo on ihanassa poukamassa veden äärellä. Ratikalla pääsee Sergelin torilta keskustasta kätevästi museoon, Waldemarsudde on päätepysäkki Skansennin jälkeen. Suosittelen ehdottomasti ennen museokierrosta tai sen jälkeen myös kiertelmään museon  kauniissa puutarhassa ja ihailemaan maisemia.

Museossa oli mukava kierrellä, sillä siellä ei heinäkuussakaan ollut mitään tungosta.Waldemarsudde on pieni kolmikerroksinen kodinomainen palatsi, jossa on alkuperäisiä huonekaluja, kullattuja astioita ja ikkunoista näkymät puutarhaan. Seinillä on kaikissa kolmessa kerroksessa upea kokoelma taidetta.

Prins Eugens Waldemarsudde on pieni kolmikerroksinen kodinomainen palatsi, jossa on alkuperäisiä huonekaluja, kullattuja astioita ja ikkunoista näkymät puutarhaan. Seinillä on kaikissa kolmessa kerroksessa upea kokoelma taidetta.

Wasa laiva

Wasa-laiva on 1600-luvulta oleva laiva, joka oli merenpohjassa yli 300 vuotta.  Laivan ympärille rakennettu museo sijaitsee museosaaren aivan alkupäässä, ja sinne on mukava myös kävellä ehkä Tukholman upeinta rantakatua pitkin.

Olimme molemmat nähneet Wasa-laivan lapsina, mutta silti Wasa-museo yllätti meidät molemmat positiivisesti! Wasa-museo on minusta hauska kohde myös perheille, ja siitä nauttivat varmasti niin lapset kuin aikuisetkin!

Wasa-museo on minusta hauska kohde myös perheille, ja siitä nauttivat varmasti niin lapset kuin aikuisetkin!

Abba-Museo

Toinen museosaarella suosittelemistani kohteista on Abba-museo, jossa kävimme talvella poikaystäväni kanssa. Emme kumpikaan ole mitään suuria Abba-faneja, mutta silti meillä oli museossa tosi hauskaa!

Emme kumpikaan ole mitään suuria Abba-faneja, mutta silti meillä oli museossa tosi hauskaa!

Abba-museo on toteutettu upeasti. Abba-museossa voi ihailla esiintymisasuja, kuunnella pätkiä, lukea historiasta, pelailla ja lauloimpa minä karaokena lavalla ”Dancing Queen”.

Mitä muuta kannattaa tehdä Tukholmassa?

Svenskt Tennin Tukholma: design-liike ja teesalonki

Mainitsinkin edellisessä postauksessa Svenskt Tennin teesalongin kahvilasuositusteni yhteydessä, mutta se on syytä mainita uudestaan. Me saimme poikaystäväni kanssa SvensktTennin myymälässä ja teehuoneessa kulumaan koko iltapäivän.

Svenskt Tennin Tukholman design-liikkeessä ihailimme kankaita; tykkään heidän norsukuosistaan tosi paljon! Kukaan ei kieltänyt koskettelemasta esineitä ja istumasta sohvalle.

Kukaan ei kieltänyt koskettelemasta esineitä ja istumasta sohvalle.

Svensk tTennin Tukholman design-liike on ollut samalla paikalla 1920-luvulta lähtien.  Liike on kauniisti sommiteltu, ja vaikka sieltä ei ostaisikaan mitään, on siellä ainutlaatuinen kokoelma Ruotsin upeinta designia. Kierreltyämme liikkeessä,huomasimmekin vaikutteita lähes jokaisen halpisliikkeen sisustustekstiileissä ympäri Tukholmaa.

Iltapäiväteehetki yläkerran teesalongissa oli upea elämys. Pientä luxusta parhaimmillaan! Laadukkaiden teiden valikoima oli mahtava, ja ne keitettiin omiin pannuihin valinnan mukaan. Nautimme rauhasta, palvelusta ja kauniista kattauksesta. Minulle tuli ihan mieleen Lontoon upein teehuone, jossa olen kerran iltapäiväteetä nauttinut!

Nautimme rauhasta, palvelusta ja kauniista kattauksesta

Ostimme SvensktTennin designliikkeestäperheillemme heidän kankaistaan painetut postikortit. Sen jälkeen jatkoimme kävelyä iltapäiväauringossa Tukholman rantakatua pitkin kohti vanhaa kaupunkia. Miljöö on upea, ja Tukholman arvostetuimpia ja varmasti myös kuvatuimpia alueita.

Sen jälkeen jatkoimme kävelyä iltapäiväauringossa Tukholman rantakatua pitkin kohti vanhaa kaupunkia.

Tukholman vanha kaupunki ja Tukholman kuninkaanlinnan vahdinvaihto

Jos et ole pitkään aikaan käynyt Tukholmassa, suosittelen kävelylenkkiä Tukholman vanhassa kaupungissa. Pienet kadut ovat kauniit ja siistit. Aamupäivällä saimme vielä kävellä siellä ihan rauhassa.

Kun kiipeää Tukholman Kuninkaan mäelle (suomalaisen kirkoneteen), aukeaa mäeltä upeat näkymät. Kuninkaanlinnassa vierailee paljon turisteja, emmekä me jaksaneet ainakaan tällä kertaa siihen tungokseen. Oli kuitenkin nähdä juhlallinen kuninkaanlinnan vaihdinvaihto, joka on kuninkaanlinnan edustalla aina tasatunnein, ja avoin yleisölle.

Ensi kerralla: Skansen

Meillä oli alkuperäisenä haaveena mennä jo nyt käymään Skansenissa. Sille ei kuitenkaan tällä reissulla tullut oikeaa hetkeä, kun ilma oli hieman epävakainen, ja meillä oli jo niin paljon nähtävää. Skanssen on siis iso ulkoilmamuseo, jossa on myös eläintarha, ravintoloita ja merimaailma. Lisäksi vieressä on Tukholman suurin huvipuisto Jungibacken.On kuitenkin oikeastaan vain kiva, että kaikkea ei tällä matkalla ehditty, koska tiedämme, että pääsemme Tukholmaan uudestaankin.

On kuitenkin oikeastaan vain kiva, että kaikkea ei tällä matkalla ehditty, koska tiedämme, että pääsemme Tukholmaan uudestaankin.

Ihanaa, jos joku teistä inspiroituisi lähtemään pariksi päiväksi Tukholmaan, tai saisi tästä vinkkejä omaan reissuunsa! Tukholmaan voi hyvin mennä mihin vuoden aikaan tahansa, meidän edellinen ihana reissu oli joululomalla.

Lue myös:

Tästä pääset lukemaan edellisen postaukseni Tukholman parhaista ravintoloista ja kahviloista.

Odotan tosi kovasti jo meidän seuraavaa Tukholman matkaa, milloin se sitten onkaan. Muistathan siis laittaa kommentteihin omat vinkkisi Tukholmaan!:)

Rakkaudella, Ida

kulttuuri museot-ja-nayttelyt matkat suosittelen
Kommentit (2)
 1. Siiri / Pilkettä
  12.7.2019, 12:31

  Ai että, iskipä taas Tukholma-kuume 😉

  http://blogit.terve.fi/pilketta

  1. Kiitos Siiri!:) Ja Tukholma on ihana!!<3
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *