Pääsiäisenä elokuviin

Vietän pääsiäistä tänä vuonna kotona ja sovittuna on vain elokuvissakäynti ystäväni kanssa. Muuten vietän aikaa poikaystäväni ja perheidemme kanssa ja teemme pieniä kivoja juttuja yhdessä Helsingissä.

Tässä postauksessa on arvosteluja kevään aikana näkemistäni elokuvista, joita kannattaa mennä katsomaan. Finnkinon elokuvateatterit ovat auki koko pääsiäisen, ja aikuiset pääsevät perhe-elokuviin lasten lipun hinnalla. Elokuvissakäynti on ainakin Helsingissä helppo yhdistää ulkoiluun esimerkiksi Töölönlahden kauniissa maisemisssa. Kolme parasta kevään aikana näkemääni elokuvaa ovat olleet Dumbo, Luontosinfonia ja Tuntematon mestari.

Dumbo

Olemme koko kevään katsoneet poikaystäväni kanssa kirjastosta lainaamiamme disneyn klassikkoelokuvia, joista Dumbo on vanhimpia. Dumbo kertoo sirkuksen norsunpoikasesta, jota kiusataan suurien korviensa vuoksi. Dumbo onnistuu kääntämään korvat vahvuudekseen, ja oppii niiden avulla lentämään. Dumbo alkaa esiintyä sirkuksessa pelastaakseen kaikkein tärkeimpänsä eli vangitun äitinsä. Kauniista ja aina ajankohtaisesta tarinastaan huolimatta, alkuperäinen 40-luvun piirroselokuva jää 2010 luvulla laimeaksi.

Disneyn uusi Tim Burtonin ohjaama Dumbo ylitti kaikki odotuksemme. Elokuvassa oli säilytetty 40-luvun länkkäritunnelma ja kaunis tarina. Se oli visuaalisesti kaunis aikuisten ja kouluikäisistä ylöspäin koko perheen elokuva. Tim Burtonnin Dumbo ei jäänyt alkuperäisversion uudelleen taltioinniksi, vaan oli uusi, hieno elokuva.

Uusi dumbo-elokuva oli minusta ehkä muutaman minuutin liian pitkä, ja ehkä yhden Dumbo-norsun siskuskohtauksen olisi voinut karsia. Tosin poikaystäväni mielestä se oli toimiva kokonaisuus.

Voin suositella Dumboa elokuvana, vaikka ei Disney-fani olisikaan. Se on kaunis, hieno, perinteinenkin elokuva, joka sopii varauksetta myös aikuisille. Disneyltä on tänä vuonna tulossa vielä ainakin Alladdin ja Leijonakuningas, ja Maija Poppanen ilmestyi joulunaikoihin.

https://www.finnkino.fi/event/302988/title/dumbo/

Luontosinfonia

Luontosinfonia on Metsän ja Järven tarina -elokuvatekijöiden reilun tunnin mittainen luontokuvaus.Edellisiin luontodokumentteihin lisänä luontosinfoniassa kuvat ja kohtaukset Suomen luonnosta on yhdistety Panu Aaltion ohjaamaan sinfoniaorkesterin musiikkiin ja Johanna Kurkelan kauniiseen lauluun.

Luontosinfoniassa esitellään laajasti Suomen luontoa eri vuodenaikoina poroista vedenalaiseen elämään. Kantahelsinkiläiselle ne antoivat hämmästyttäviä luontokokemuksia valkokankaan välityksellä.Kiinnitimme ystäväni kanssa tosin huomiota, että kuvien ja luontokohtausten kuvallinen tarkkuus vaihteli jonkin verran, mikä varmasti korostui isolla valkokankaalla.

Musiikki oli yhdistetty luontokohtauksiin tarkasti ja harkitusti. Elokuva on rakennettu teemojen ympärille, puhetta siinä ei ole lainkaan. Olimme katsomassa luontosinfoniaa ystäväni syntymäpäivillä perjantai-iltana, ja totesimme, kuinka virkistävää ja rentouttavaa oli keskittyä vain musiikilliseen ja visuaaliseen elämykseen. Kaikkea ei tarvitse aina kertoa ja selittää.

https://www.finnkino.fi/event/303047/title/luontosinfonia/

Tuntematon mestari

Tuntematon mestari on kotimainen Klaus Härön ohjaama elokuva, joka kertoo vanhasta taidekauppiaasta Helsingin Esplanadilla. Taulut eivät oikein enää myy, ja taidekauppias kaipaa vanhaa iloa hyvistä kaupoista ja suuresta taidelöydöstä. Kuvioihin putkahtaa hänen yläasteikäinen veljenpoikansa, ja yhdessä he pääsevät taidelöydön jäljille.

Olin katsomassa elokuvaa äitini kanssa, ja olimme molemmat elokuvasta todella vaikuttuneita. Elokuvan juoni on yksinkertainen, henkilöhahmoja on vain muutama ja elokuva sijoittuu lähinnä Helsingin Esplanadin taideliikkeeseen ja taidehalliin, Ateneumiin ja kahvila Ekbergiin.

Elokuvan hienous piilee siinä, että se ei pyri kikkailemaan erikoistehosteilla tai liian monimutkaisella juonella. Yksinkertainen tarina on rakennettu hienosti, henkilöhahmot ovat uskottavia ja samaistuttavia arjen haasteineen ja tunnesiteineen. Tuntemattoman mestarin etsiminen tuo elokuvaan pientä sadunomaisuutta, ja kierrokset Ateneumissa veljenpojan kanssa innostavat museokorttilaista taiteen pariin vähän lisää. Jännitys siitä, kuinka päähenkilöille käy, pitää otteesssaan loppuun saakka, ja tunteiden koko kirjo on läsnä elokuvasalissa.

Tästä elokuvasta ei ole yksinkertaisesti mitään pahaa sanottavaa. Jos katsot vuodessa yhden kotimaisen elokuvan, todennäköisesti kannattaa mennä katsomaan tämä.

https://www.finnkino.fi/event/302930/title/tuntematon_mestari/

Voin siis suositella kaikkia näitä elokuvia. Paina sydäntä, jos tykkäsit ja haluat nähdä jonkin näistä elokuvista.

Kommentteihin voit myös laittaa elokuvia, jotka sinusta kannattaa mennä katsomaan!

Hyvää pääsiäistä!

Rakkaudella,

Ida

Kommentit (4)
  1. Tuntematon mestari oli niin upea!!!!! Ja Heikki Nousiainen on niiiiiiiiin upea myös! 🙂

    1. Kiitos kommentistasi celine ja ehdottomasti samaa mieltä! 🙂 YLitti kaikki odotukset, sekä minulla että äidilläni 🙂

  2. Green Book oli minun että mieheni mieleen, voin suositella lämpimästi! Dumboa haluaisin päästä ehdottomasti katsomaan,elokuvan traileri teki jo vaikutuksen!

    1. Kiitos Suski! 🙂 Voin kyllä suositella Dumboa. Tuo Green Book voisi kyllä olla hyvä, kiitos vinkistä!
      Ja hyvää pääsiäistä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *